Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Ммммммм, чудно сладко!
Автор: tan4o   
Дата:   23-09-09 22:20

Желе от дюли с гроздова шира!

[shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tan4o   
Дата:   23-09-09 22:25

От книгата на баба:

2кг дюли се измиват,нарязват се на резенчета, без да се маха семенната им част. Заливат се с малко вода, колкото да ги покрие, и се сваряват до омекване. Прецежда се сока и се добавя 1 литър прясна избистрена шира от светъл сорт грозде и 3/4 кг.захар.Вари се на силен огън, докато се сгъсти. Прибавя се 1ч.л. винена киселина 3-4 минути преди да се свали от огъня. Насипва се докато е горещо, в добре изсушени и затоплени малки бурканчета!


[beer]



Публикацията е редактирана (23-09-09 22:27)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: feliz   
Дата:   23-09-09 22:25

О,адаш [smilie5]
предпочитам от смокини [beer]



Публикацията е редактирана (23-09-09 22:25)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tan4o   
Дата:   23-09-09 22:26

Тъкмо го насипах по бурканчетата преди малко! Разкошно е![smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: siyann   
Дата:   23-09-09 22:29

Ммммммм [smilie25]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: E-3   
Дата:   23-09-09 22:37

Личи си кой има книги от русенски регион.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: юнга   
Дата:   23-09-09 22:40

Да знаете във Франция какви традиционни сладка имат.[smilie3]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tan4o   
Дата:   23-09-09 22:41

знаем [smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   23-09-09 22:44

Тц, нямат.

Имат... конфитюри.
[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Но конфитюрът не е сладко в нашия смисъл.
[ezik]


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tan4o   
Дата:   23-09-09 22:47

E-3 , ще те разочаровам, рецептата е от Ловешкия край[smilie6]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: 2nYo   
Дата:   23-09-09 22:48

А ако някой знае какво мезе (за ракия) са мариновани (по тайна рецепта) джанки ! [thankyou]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: slivenski   
Дата:   23-09-09 22:51

бискВИТКА... карМЕЕЕЛ... шокоЛАААААААААД... [smilie21] [smilie21] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tan4o   
Дата:   23-09-09 22:52

2nYo , на лютика ли?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: 2nYo   
Дата:   23-09-09 23:47

А ? [smilie10]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: HP   
Дата:   23-09-09 23:48

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: princess_lia   
Дата:   24-09-09 16:10

Da ti e vkusno!

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: NeDDRaG   
Дата:   24-09-09 16:12

[smilie24] [smilie24] [smilie24] Тъкмо като дойдем ще почерпиш. [smilie3] [smilie3] [smilie3]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Todd   
Дата:   24-09-09 16:12

Вчера ядох на комшийката англичанката от нейното - смокини с джинджифил ....

Бая интересен вкус му е докарала ....и се яде .[smilie24]

[smilie19] [smilie19] [smilie19]


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: danbi   
Дата:   24-09-09 16:15

Вкусно звучи [smilie5]

Жалко, че се забравят старите рецепти...

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: dtv   
Дата:   24-09-09 16:30

олеее Танчо:)))) [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] (цял ред такива палчета)
чакай да ти кажа какво направих в момента, съвсем искрено [smilie18] [smilie18] [smilie18] днес тук е малко гадничко и нещо се разсейвам с влизането, аха да се логна, интуитивно се плясвам по ръката, пак аха..пак шамарче...обаче само прочитането в заглавие "сладко-Танчо" даде такъв ефект - без мисъл, ръката сама действаше, логна се [smilie18] [smilie18] [smilie18] сигурно щото знаеше вътре в темата на какво ще мирише:)))))
нещо като ония, кучетата на Павлов със слюнкоотделянето бях :)))))


давай снимки от момента с наливането [smile] аромата няма да може да снимаш за съжаление


имали са някога сладка [smile] и във Франция, и в Италия, и в Белгия, и в Испания, и в.., и в...сега нямат баби, имат желирани фабрични конфитюри:))) не че не са вкусни, ама не миришат.и мислят, че белият пипер в бурканчетата с кисели краставички, внос от Турция, е отровен [smilie18] [smilie18] [smilie18]


[smile] за средногорското сладко от диви ягоди се паля по същия начин.макар че баба не е правила собственоръчно, размахвала е чантичката и шапето не из гората и поляните:))))обаче получавахме в дар от далечните роднини [smile] и едно от бели череши имаше...ммм...вървеше с дантелени покривчици и чаша вода задължително.каквото знам за правенето на сладката и наливането (и за мириса от огъня) е от другата баба, тя пък всякакви правеше [smile]


вярно, маринованите джанки са много приятно изненадващи, особено при първото вкусване [smile]



Публикацията е редактирана (24-09-09 16:31)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: мара   
Дата:   24-09-09 16:44

танчо, аз вчера правих, днеска пак- ма само дюли, без шира...пак е много хубаво ;)
тия дни ще набера и шипки за мармалад ;)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: ivenchev   
Дата:   24-09-09 20:09

Ние (тъщата любимка де) правихме от смокини и желе от дюли, ама без шира. Хубавото в случая е, че има още дюли и грозде, т.е. рецептата идва съвсем на време. Благодаря за което! Иначе имам сканирани стари готварски книги и мога да ги споделя със заинтересованите. Мисля, че след около 70-100 години не са предмет на авторски права.
Поздрави! ;8

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tnt   
Дата:   24-09-09 20:12

dajte ne]o solenko sega deeeeeeeeee [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tan4o   
Дата:   24-09-09 20:13

миналата година и аз правих без шира, пак е много вкусно, но това определено ми е фаворита засега!
Мароооооо, прати 2 бурканчета шипков мармалад[smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tan4o   
Дата:   24-09-09 20:17

Адаш, пържени филийки?

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.