Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 програма за скан на хард
Автор: maldito   
Дата:   23-09-09 20:07

препоръчайте моля програма за сканиране на хард диска[beer]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: sen_kn   
Дата:   23-09-09 20:10

какво поточно ще го сканираш
за бат сектори или фрагментиране на дял
или затрит /като мен след неуспешна инсталация на убунтото/

Re:
Дата:   23-09-09 20:12

за сичко [smilie8] [smilie2]... подред

Re:
Автор: C41   
Дата:   23-09-09 20:14

Публикацията е редактирана (23-09-09 22:14)

Re:
Автор: sen_kn   
Дата:   23-09-09 20:19

акронис партишън за разделяне преоразмеряване и фрагмантиране - личен избор, не твърдя че е добра или много добра, на мен ми върши работа
за въстановяване на харда имах една мнго архаична програмка, но тя потъна по ДВД дисковете с програмки...
ще разровя и ще пиша името

Re:
Дата:   23-09-09 20:21

[smilie24]

Re:
Автор: Magnifico   
Дата:   23-09-09 20:36

Accessories - System Tools - Disc Cleanup, Disc Defragmenter

Re:
Автор: e-mil   
Дата:   23-09-09 20:39

Намираш си Hirens Boot CD. Това е пакет с програми за пълна диагностика на компютъра. Печеш го на едно CD и бутваш от него. От менюто избираш Hard Disk Tools.
Досадното е, че в пакета за всяко нещо има по 5-6 програми - така е и hard disk tools. Tоест трябва да почетеш малко в Интернет или да пробваш коя как се справя.

За скан на харда и за възстановяване на лоши сектори най-много ми хареса HDD Regenerator. Тя работи на много ниско ниво - някак си заобикаля файловата система и възстановява лошите сектори барабар с файловете. Пробвал съм го лично... Е, естествено ако ти е надрана плочата няма софтуер дето да помогне.
Цената на тази ефективност е във времето - обработва около 3 МБ в секунда. Ако харда ти е 250ГБ ще отиде едно денонощие. Обаче пък можеш да си запишеш до кой сектор е стигнала, да я спреш и като имаш време да я пуснеш да продължи от него нататък.

Иначе целият пакет е хубав - спасявал ме е няколко пъти. Има програми за работа с дяловете, за имидж на харда, инструменти за оправяне на Master Boot Record... Просто трябва да знаеш какво правиш и да не пипаш това, което не разбираш. [smile]

Re:
Автор: steeens   
Дата:   23-09-09 20:40

Публикацията е редактирана (23-09-09 22:01)

Re:
Автор: Plamss   
Дата:   23-09-09 20:49

maldito, заданието ти е с доста широки параметри. Опиши конкретният проблем на харда, за да помогнем най-добре.

Re:
Дата:   23-09-09 20:51

e-mil [smilie24]
те за това иде реч[beer]
търся програма сканираща на ниско ниво
като гледам по горе съм пропуснал да го спомена [smilie22]

Re:
Дата:   23-09-09 20:53

[cool] undefined

Публикацията е редактирана (23-09-09 22:01)

Re:
Автор: C41   
Дата:   23-09-09 20:57

Публикацията е редактирана (23-09-09 22:14)

Re:
Дата:   23-09-09 20:58

c41 [smilie24]

Re:
Дата:   23-09-09 21:05

https://photo-forum.net/joro/emoticons/bulb.gif

Публикацията е редактирана (23-09-09 22:00)

Re:
Дата:   23-09-09 21:14

благодаря на e-mil [beer] [beer] [beer]
за помоща[beer] [beer] [beer]

Re:
Автор: gbdesign   
Дата:   23-09-09 22:09

С фирмен софтуер теоретично е най-точно. Ако диска ти е голям обаче сканирането може да продължи дни. Също така може да премине теста успешно и като го пуснеш в употреба пак да ти дава ядове. На ниско ниво се сканират клъстер, след клъстер а при реално четене на файл пръснат из диска повреди в механиката на главите излизат по-лесно. Също така ако диска е надраскан или е бил прегряван, след форматиране всичко е ок....няколко дни. Много често електрониката здава багажа и диска почва да работи много бавно или дава ядове при четене на по-големи файлове а също и в даден неопределен момент. Виж статистиката от SMART, тя казва доста...ако и разбираш.[beer]

Re:
Автор: om63   
Дата:   24-09-09 08:26

Ползвай Hiren Boot CD . Има си раздел за тест на дискове. Важно е да знаеш производителя на твоя. Ползвайки това се абстрахираш от всякакви драмички в ОС на компа си.

Re:
Автор: danbi   
Дата:   24-09-09 09:17

диска почва да работи 'бавно' не заради проблем с електрониката, а заради проблеми с механиката. най-честите проблеми са неточно позициониране, което изисква от серво системата да опитва отново и отново. такива дискове трябва да се изхвърлят по-скоро, защото може да откажат внезапно.

изобщо, един добър анализатор на SMART може да направи чудеса. дори, по-добра от всички останали идеи е да потърсиш програма за управление на SMART на диска -- повечето от тестовете могат да се извършват докато диска си работи, тоест може да го тестваш 'нон-стоп'.

тестовете се правят от самия диск.
по-ниско ниво от това, здраве му кажи.

Re:
Автор: burningice   
Дата:   24-09-09 09:26

Hiren Boot CD ме е спасявало в много случаи (вкл. гореизброените), дори и когато съм "забравял" администраторската парола.

Re:
Автор: Plamss   
Дата:   24-09-09 09:43

HDD Regenerator 1.41 e програмата(руска), може да я генерираш на бут дискета и прави чудеса с бед секторите на всякакви хардове и след като си свърши работата компа си тръгва все едно нищо не е било[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Re:
Автор: asahi   
Дата:   24-09-09 11:56

При неправилно боравене с тези програми има опасност да загубиш много информация.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.