Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Про.БГ купува Би Ти Ви
Автор: slivenski   
Дата:   23-09-09 16:02

Според информацията Мърдок вече почти е приключил сделката, за която се смята, че е на стойност 500 млн. евро.

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2455731

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: iPonche   
Дата:   23-09-09 16:09

[smilie24]

Re:
Автор: Todd   
Дата:   23-09-09 16:11

Да се продават , да се купуват -майната им .

Само не се сещам като има закон в който пише че требе да се пише на етикета на български - нема ли кой да изкара манги от БТВ ???

Кво е тва КОМЕДИ ????

На патагонски ли кво ????

Мизерна работа ...и телевизията и тя мизерна !!!
[smilie23] [smilie23] [smilie23]

Re:
Автор: IvcheTo   
Дата:   23-09-09 16:12

[smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Re:
Автор: nodoubt   
Дата:   23-09-09 16:21

добър ден [shtrak]

Re:
Автор: danbi   
Дата:   23-09-09 16:25

е, за феновете на турски сериали... [smilie24] [beer]

Re:
Автор: slivenski   
Дата:   23-09-09 16:28

А някой знае ли какви са тези Central European Media Enterprises?

Нещо като Central Inteligence Agency? [smilie18] [smilie18] [smilie18]

[smilie21] [smilie21]

Re:
Автор: itilien   
Дата:   23-09-09 16:29

а какви са тия про.бг ?

Re:
Автор: tonevjr   
Дата:   23-09-09 17:17

Не ги знам какви са...ама новините им в нета са много готини и на ниво![beer]

Re:
Автор: e-mil   
Дата:   23-09-09 18:10

Про.бг е бившата ТВ2.

Re:
Дата:   23-09-09 18:16

За пари ли а ???? За много ли ????

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Re:
Дата:   23-09-09 18:32

Ми за нормални. Очакваше се цената на БТВ да е към милиард евро, така че 500 млн за 55% е горе-долу толкова.

Re:
Автор: Kanonir   
Дата:   23-09-09 20:00

Вай, нова шапка.... пак е време да си купуват наколенки в БТВ, като си спомня за оная инсценировка на посещение на Мърдок там... ааааа направо ми се драйфа като си спомня слагачите какви ниЗЗЗЗки поклони бичеха https://photo-forum.net/joro/emoticons/eck16.gif

Re:
Автор: chukov   
Дата:   23-09-09 20:03

написа:
Автор: e-mil
Дата: 23-09-09 18:32

Ми за нормални. Очакваше се цената на БТВ да е към милиард евро, така че 500 млн за 55% е горе-долу толкова.
>

И кое й струва на БТВ милиард евро?
Че не мога да се сетя

Милиард евро за БТВ може да даде онзи, който ги е изкарал кой знае как и бърза да ги опере

Re:
Дата:   23-09-09 20:46

Една стока струва толкова, колкото купувачите дават за нея. Какво толкова има един апартамент в "Овча купел", че да струва 80 хиляди евро?

Re:
Автор: JesusChristSuperStar   
Дата:   23-09-09 20:49

e-mil
[smilie24]

Re:
Автор: itilien   
Дата:   23-09-09 21:52

chukov, в бтв с трън да се завъртиш няма да събереш материални активи за толкова пари.
Стойността е другаде - това, което има бтв е аудитория. Тя е това, което струва скъпо.

Re:
Автор: gbdesign   
Дата:   23-09-09 21:56

бTV е пътник. Няма значение кой ще ги купи или продаде, телевизията е обречена. Гергов ще я затрие.

Re:
Автор: gbdesign   
Дата:   23-09-09 21:59

itilien, аудиторията струва пари, само ако имаш достъп до рекламният пазар. Само от поръчкова "журналистика" достатъчно пари не може да се изкарват[smilie18]

Re:
Автор: fonnayden   
Дата:   23-09-09 22:01

Дано да изчезне чалгата по БТВ. Слави да е в мазето)))) ех какви хубави времена бяха

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   23-09-09 22:56

Мда, сещам се сега, по повод казаното от е-mil [smilie24], че родителите ми са купили апартамента ни в "Дружба" преди тридесетина години за 11 хиляди лева, а миналата година бе оценен на 75 хиляди евро...
[smilie3]

Страхотна амортизация, какво ще кажете, а?
[smilie7]

При това оценката бе проведена в предремонтното му състояние, на един гол панел, от който бяхме свалили мазилката и паркета, също и вратите...

Re:
Автор: chukov   
Дата:   24-09-09 09:16

Хайде сега понеже си даваме елементарни уроци по икономика ми кажете колко е голяма аудиторията в БГ и какво и за колко време можеш да й продадеш за да струва 1 милиард

Цените на недвижимите имоти в БГ са такива защото ни заливат мръсни пари.

200 000 евро за 100 квадрата офис в провинциален град никой разумен бизнесмен няма да даде при условие, че прави елементарна сметка за колко време се избиват тия пари от тоя офис

това са парите от наркотици и контрабанда

Руските гиганти, които стоят зад мнимите скандинавски фирми купувачи харчат именно такива пари

Публикацията е редактирана (24-09-09 09:17)

Re:
Автор: danbi   
Дата:   24-09-09 09:29

chukov [smilie24]

Re:
Дата:   24-09-09 10:25

Ами аз съм казвал 1000 пъти - едно село народ сме ама като се напънем за едни големи бизнеси и инвестиции ......

Мизерия ...

[smilie19]

Re:
Дата:   24-09-09 10:52

Е, така де, Чуков! За едно и също говорим. Цената на една стока рядко изглежда обоснована, но аз знам, че си мъдър човек и вече си го разбрал, затова ще пиша за останалите дето вдигат палци.

Имаш склад с предмети, всеки от които струва 100 лв. Струва толкова, защото можеш да намериш клиент, който ще даде за него 100 лв. След седмица същият предмет, може да струва 10 лв, но днес той струва 100. Пазарът е определил цената.
Ама, имало лоши хора с много пари дето обърквали пазара и цената се вдигала. Еми, то това е пазарът - всеки може да действа на него, докато не го арестуват. Някой регулатор е допуснал пазарът да бъде такъв. Ние като клиенти сме го допуснали.
Затова въпросът ти за истинската цена на БТВ е няма реален отговор. Да, говори се, че годишната им печалба е около 50 милиона лева (може би 38-40 в слаби години като тази). Но когато продадоха Нова за 600 милиона, това автоматично определи цената на БТВ на около милиард, защото БТВ е с по-голям обхват и е по-популярна. Плюс някои разлики в анализа на рейтингите, които оказват влияние на рекламодателите. Така че е безполезно е да питаш "Кое в БТВ струва толкова?".

Но това е само една част от търговията. Да переш, да переш... в 50 милиона печалба колко ще скриеш? Цената не се определя само от перачите на пари. Има и едни такива имагинерни фактори като бъдещо развитие на пазара. А то в електронните медии е много бързо и много печелившо. В САЩ почти цифровизираха телевизията, в близките 5-6 години и Европа ще се цифровизира, а това ще даде възможност за предлагане на нови услуги, които ще се продават добре. Затова в последно време има едно преразпределение на собственост, защото който е заел позиция навреме ще спечели. Затова БТВ пуска още два канала и затова Нюз Корпорейшън преди няколко години зае позиции в Сърбия, Грузия, Турция, и още някакви страни. Затова ТВ7 също пуснаха нови канали, въпреки че са гладни години и хората нямат пари. Затова са се нароили един куп телевизии, дето никой не ги гледа. Което пък прави другият ти въпрос за аудиторията също безсмислен. Защото в случая купувачът инвестира в марка позиционирана на пазара и която ще развива, а не в готови услуги. На практика се готви да продава нещо, което още го няма.

А за колко време може да се избие един милиард... сега няма да седна да правя бостънски матрици, за да гледам в чуждото канче. Повече ме интересува, как разумно да изхарча 5-те лева в джоба ми. [smile]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.