Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Българи зад граница III - гробът на хан Кубрат
Автор: gorbi   
Дата:   09-09-09 12:10

Ако си спомняте за предишните две експедиции, дойде време и за третата такава. (информация за другите експедиции може да прочетете тук

Предварителният маршрут е:
18.09. Силистра - Кълъраш - Галац - Джурджулещи - Рени - Измаил - Татарбунар - Одеса - около 560 км.
19.09. Одеса, посещение на българското неделно училище
20.09. Одеса - Кировоград - Кременчук - Малая Перещчепина - около 580 км. (този ден може и да преспим някъде по пътя и да пристигнем на 21.09)
22.09 - Празнуване на деня на Независимоста на Р.Б. край.с. Малая Перешчепина, край могилата на Хан Кубрат
23.09 - Малая Перешчепина - Кировоград - Ольшанка - около 300 км. - среща с българската диаспора в селото.
24.09 - Ольшанка - Одеса - Измаил - около 450 км.
25.09 - Измаил - Болград - Чийшия - посещение на болградската гимназия и училището в с. Чийшия
26.09. - свободен ден в Измаил
27.09. - Измаил - Рени - Джурджулещи - Галац - Кълъраш - Силистра - 280 км.

Това е предварителния маршрут и програма.... Общо километрите Силистра - Силистра са около 2500 в оптимистичния вариант....

На 28.09 всички трябва да сме пристигнали по домовете си....

Ако все още някой се колебае в желанието си да се присъедини - сега е последният момент....

Ако някой иска да дари учебници по български и история, методически материали по български, оригинални музикални дискове с българска музика или оригинални дискове с филми, нека се свърже с мен на лични - обещаваме нещата му да стигнат до българите, по местата за които сме тръгнали, ще има и пълен отчет кое при кого отива..... (както и всичко което не можехме да занесем миналия път)

Ако някой желае да дари мултимедиен проектор за първото българско училище - гимназията в Болград - с радост ще го занесем...

Ако някой желае да дари български флагове за споменатите училища и български общности - с удоволствие ще ги занесем и връчим

За незапознатите - припомням целта на нашите експедиции - чисто човешки, без неправителствена или каквато и да е организация зад гърба ни - качваме се на джипки и автомобили и отиваме да се запознаем с нашите сънародници в Бесарабия, да им помогнем при обучението на децата по български език в училищата, да им занесем информация - защото по-възрастните българи там нямат интернет, малко от тях са пътували и жадуват за нещо българско .....

Имаме къде да се предадат нещата в София и Варна, побързайте, ако решите да дарите нещо....

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tan4o   
Дата:   09-09-09 12:45

Дай адрес, на който да пратя учебниците!

Re:
Дата:   09-09-09 12:59

имаш лесе...[smile]

Re:
Автор: tan4o   
Дата:   09-09-09 13:03

ок, мерси![smilie24]

Re:
Автор: Matheya   
Дата:   09-09-09 13:28

[smilie24]

Re:
Автор: Jamess   
Дата:   09-09-09 13:42

Жоро, [smilie24]

Дай контакт за София на лесе.

[beer]

Re:
Автор: NeDDRaG   
Дата:   09-09-09 14:24

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Re:
Дата:   09-09-09 14:35

Джамесс: имаш лесе...[smilie3]

Публикацията е редактирана (09-09-09 14:36)

Re:
Дата:   10-09-09 07:54

Неделното училище в Одеса се нуждае и от исторически карти на българия. Ще съм много благодарен някой ако има да подари или поне идея откъде може да се намерят....... ?

Re:
Дата:   10-09-09 23:23

Български филми от ония дето излизаха с вестниците, много ви моля разстърсете се из вас, мноого им се радват там..... Аз подарих моята колекция в с.Чийшия, на училището - е нямаше такава радост у учителите най-вече..... И за да не си ги гледат само те им подарихме мултимедиен прожектор и колони за да си правят мини кино с учениците. Тази експедиция ще минем от там, за да питаме дали се ползва попредназначение.... Много ми се иска и на другите училища да оставим такива колекции от филми..... Там интернетът е кът, има само по модем по селата и то една връзка..... няма как да "торентстват"....[smilie24]

Re:
Дата:   15-09-09 16:32

ОК момчета и момичета - липсата на интерес към темата и липсата на лични съобщения с предложения за нещо за подаряване - явно е в резултат на кризата... Иначе миналата година имаше доста хора подариха разни неща.... Както и да е, на никой не му е лесно, че да мисли и за българите извън България... При мен също е трудно последно време... Искам да помоля обаче, защото днес пристигна от нашата връзка с одеските българиа - неделното училище имат нужда от фотоапарат, а пък те там са изцяло на дарителска издръжка и не смеят да си поискат от спонсорите, за да не кажат че искат прекалено.... Фотоапаратът им трябва за да заснемат събития с децата. Може и да ви звучи малко странно такава молба, но като знам какви са доходите на тези учители и колко струва техниката в Украйна аз лично не се учудвам.....
Та, молбата ми е - някой ако има цифров апарат запазен, втора употреба или нов (някой не особенно скъп) - да ми го продаде на минимална цена, без печалба..... Ще снимам предаването на апарата, за да се отчета след експедицията, за да няма съмнения. Не смея да моля за събиране на пари за хубав апарат, защото вече няма време.... Ако бяха ми писали по-рано, сигурно щях да намеря и спонсори някоя фирма, да го дарят на учителите там.....
Очаквам вашите предложения тук или на лично и благодаря предварително.... [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.