Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Велопреход Пловдив - Провадия от 13.09.2009
Автор: Pulsar   
Дата:   05-09-09 15:03

Навил съм си на пръста от миналата година, че искам да мина по този маршрут и смятам след седмица да го започна. Все още нямам идея по кои конкретни точки да се почива/преспива и тн и ми се ще сериозните и тези с опит във велопреходите да дадат малко акъл за маршрути или интересни места.

Уточнявам, че никога не съм бил на такъв (близо 400км) преход и всички съвети ще са ми от полза. Като цяло маршрутът е лек и нямам абсолютно никаква идея да поставям рекорди или нещо подобно. Дори си мисля, че идеята да се върна на влака или с рейс също е добра, поне засега. Като го започна то ще си каже...

Ще съм благодарен да чуя съветите и препоръките ви за маршрути и варианти, както и съвсем технически такива, които аз нямам като опит.

Отговори на това съобщение
 Re:
Дата:   05-09-09 15:04

Забравих да добавя, че планирам да отделя срок от една седмица за този велопреход, за да не се напъвам и по-скоро да има кеф от маршрута.

Re:
Автор: livinginchaos   
Дата:   05-09-09 15:08

Мога да дойда... от 14 [beer]

12-13 ако даде бог съм по Вихрен! Лявото коляно обаче ме бъзика. Така, че след това може да съм малко инвалид ;)

Re:
Автор: kkkolelo   
Дата:   05-09-09 15:53

Велопреход Пловдив - Провадия от 13.08.2009 [smilie10] [smilie11] Ми той свършил вече ...

P.S. livinginchaos, не си ли в Каварна

Re:
Дата:   05-09-09 18:40

Добре, че ме поправи, цял ден съм малко неадекватен... Но все пак ми се ще някой да коментира по темата...

Re:
Дата:   05-09-09 18:41

Човек като се наяде и остане сам му се губи ентусиазма и остарява поне с 5 години... почвам да се мразя, че не отидох... утре ще си отмъстя ходейки в гората :D

Re:
Автор: ffwd   
Дата:   05-09-09 18:45

Пулсарски, аз те каня на този ивент - с няколко фена ще се включим.. А за Пловдив - Провадия съм също навит. Повод да се повозя на влак след 7 годишно прекъсване :) Мога да навия още един образ и идваме [smilie24] Днес обиколихме Варна по разни кози пътеки и приключихме на плажния бар Cubo преди малко [beer] .. там видях темата от мобилния телефон.

Re:
Дата:   05-09-09 19:04

ffwd аз може да се включа пешачката. За идеята - тази година не ми е силен сезона и двете колена ми правят проблем. Ще говоря с моите хора - те са малко състезатели, могат да дойдат за идеята ;)

Re:
Дата:   05-09-09 19:47

ffwd /

Ами кажете дали искате и да го направим. Аз така или иначе тръгвам в ранни зори на 13.09 по уречения преход. Просто вие решете какво и как да се организираме. Ще чакам отговора ти. То реално има време дотогава, но пък е добре да сме наясно кой какво прави.

ПП. Много хубав ивент!!! Ако не съм на снимки тогава, ще се включа дори и без състезателни идеи... Просто ми харесва офертата.

Re:
Дата:   05-09-09 20:00

За сега съм на 97% да дойда до Пловдив с влак и байка (звъннах в БДЖ - 2лв. такса за байк [smilie6]), дори и сам - ще ти пиша в близките дни.. [beer]

Re:
Автор: jekopj   
Дата:   05-09-09 20:26

Пулсар,понеже организираш този велопоход не е лошо да оставиш някакъв телефон за връзка...

От Пловдив съм,но няма да мога да се включа защото съм на работа,а и стягам вторият ми планински бегач,понеже откраднаха първият /мамка им /...ще мога да заснема старта обаче.

Ще говоря с приятели-колоездачи и поне до някъде ще имаш компания...ако и други,макар и за малко се включват по маршрута ще е къде по-весело,но за това трябва да уточниш маршрута
и да се знае от всички /по часове в най-добрия случай/.

Re:
Дата:   06-09-09 05:33

jekopj/

Ти много добре задаваш въпроси, но точно за това беше пусната тази тема, за да стане ясно кой какво има предвид като опит и познания. За мене си пътят върви в най-условни посоки по следния начин:

Пловдив-Стара Загора-Сливен-Шумен-Провадия или поне в тоя час (5:33) ми се струва, че правилно съм ги написал :-)))

Re:
Автор: HopeSpringsEternal   
Дата:   06-09-09 23:13

не мога да дойда че съм зает ама нейсе

мен ако питаш този преход без да си даваш зор е 3 дни пряко сили, така че, една нощувка
или две, ти стигат

вземи си енергийни барчета, изотонични напитки да си подържаш минералния баланс, протеинови фафли, свирка за пъдене на псета, вода, дъждобран

аре успех

Re:
Дата:   07-09-09 01:46

HopeSpringsEternal /

Благодаря ти за ценните съвети ! [beer] [beer]

Re:
Дата:   09-09-09 21:25

Неделя наближава, майни! [smilie6] [beer]

Re:
Автор: promis   
Дата:   09-09-09 21:30

Добре де, ама Пулсара пише, че търси мнения и съвети. Никъде не казва, че компания му трябва [smile] Може сам да иска да тръгне, а вие му се натресохте на човека [smilie5]

Re:
Дата:   09-09-09 21:37

[smilie18] Ще го подкупя с лепенки и помпа - изключително важни аксесоари при такива мероприятия. Прозрях го влачейки байка със сцепена задна гума 8 км пеша по едни чукари докато стигна Банско. [smilie5]

Re:
Дата:   09-09-09 21:39

Абсолютно задължителни аксесоари. И не "лепенки и помпа", а "много лепенки и помпа" [smilie18]
Иначе гледай да го хванеш като тръгва, че после няма настигане тоз човек [smilie5]

Re:
Дата:   09-09-09 22:43

ffwd /

Намери ме на скайпа... Днес изрових с един приятел доста интересни варианти за преминаване поне до Сливен, защото оттам насетне не е много по-различно като път. Препоръчаха ми Айтоския проход като по-живописен и полегат, ще си залкупя тези дни слънчеви батерии за зареждане на мобилни телефони, простотии и тн.
Часовникът ми е близо до професионално мерило за каквото се сетиш, така че и там сме добре подготвени общо взето.

Това за лепенките и помпата смятах утре да то отиграя. Помпа имам френска сгъваема, така че ако ще носиш, по-скоро недей, ще вземем моята.

Re:
Дата:   09-09-09 22:44

promis /

Еее, ти кво ма напрай ве :-)))
[beer] [beer] [beer]

Re:
Дата:   09-09-09 23:05

Бе помпа всеки да си носи, че в събота точно в най-неподходящия момент ни се счупи едната. Добре че имахме още 2 [smile], та слезнахме до Пловдив.
[beer] [beer] [beer]

Re:
Дата:   10-09-09 02:29

promis /

ама и ти си прав де :-))

Утре може да направя вариантите за преминаването по маршрута (подробно), хем да си дадете съветите ако сте минавали оттам, хем да има информация по случая.

Пак искам да кажа, че за пръв път ще предприемам такъв преход, така че не може да се очаква от мен да имам професионален подход. Точно поради тази причина питам каквото не знам, а останалото ще е от гледна точка на сигурност.

Публикацията е редактирана (10-09-09 02:31)

Re:
Автор: jekopj   
Дата:   10-09-09 06:21

Пулсар,предполагам,че си предвидил,но да си кажа и аз...вземи светлоотразителна жилетка,че в днешно време половината шофьори карат пияни,а другата полавина дрогирани /според един приятел/...[smilie5]

Пиша ти и ЛС.[smile]

Re:
Автор: gogo   
Дата:   10-09-09 08:07

Успех с начинанието!

Ааа що до Провадия ?!

Горе са споменати доста неща... за носене. Ще кажа аз какво си нося обикновенно.

Една чантичка с ключове (има ги на руския пазар), 2 резервни гуми, лепенки и една шепа бурми и гайки, помпа, клещи... това по велосипеда.

По тебе [smile] , очила и каска ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. светлоотразителна жилетка (тази от колата) или тениска с много ярки цветове, ръкавици, дъждобран (някои носят и цяла кофа протектори, ама чак пък толкоз... )

До колкото разбирам ще се движите предимно по шосе, за това мигачи, [smilie3] фарове, стопове - винаги включени и в пълна изправност!

Ако спите по населените места не ви трябва нищо друго освен пари! По пътя може да си закупите всичко необходимо.. не е нужно да го мъкнете на гръб.

Ако сте решили да спите на открито тогава нещата стоят малко по-друг начин [smile] иии трябва по сериозна подготовка... Палатки чували, дисаги, котлонче... и... зависи вече на какъв конфорт си свикнал в гората [smilie5] .

http://picasaweb.google.com/gugyan/VelikomajskiVeloprehod#

тука сме за няколко дни из кърджалийско... супер беше [smilie5]

Няма да мога да дойда с теб защото карането по шосета не ме влече чак толкоз... ама можем да се чуваме за кратки ходения из Родопите...

Успех с начинанието !!! [beer]

Re:
Автор: burningice   
Дата:   10-09-09 08:31

На мен също ми се иска да дойда, но за съжаление имам ангажимент. Успех и от мен!

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.