Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Въпрос към Планинарите - Рила ?
Автор: Magnifico   
Дата:   01-09-09 16:32

С едни приятели сме решили да покоряваме Мусала, след като миналата седмица се вдъхновихме от седемте рилски езера.
Въпросът ми е, дали по това време на годината е подходящо за туристически походи. Плануваме го за края на седмицата, Неделя.
Всякакви съвети са добре дошли [beer]
[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tofo   
Дата:   01-09-09 16:33

Да.

Re:
Автор: livinginchaos   
Дата:   01-09-09 16:34

Ми сега най - много да ви навали. Иначе Мусала и седемте рилски езера са две рализчни бири и има мн път с камили между тях ;)

Re:
Автор: J0R0   
Дата:   01-09-09 16:37

http://weather.digsys.bg/c/index.pl%3Fplace=181&action=real&lang=_bul.html

Re:
Дата:   01-09-09 16:38

Мога да ти пусна GPS маршрути и други такива специално по Боровец - Мусала, правих го преди 2 седмици ;) Айде сега отивам на Джон Лорд пък ще се доразберем по-късно ако нещо ;)

Re:
Автор: itilien   
Дата:   01-09-09 16:42

то едно покоряване... чак и гпс да използваш...

Нагоре е като магистрала, чувал съм че там единствените хора, които са се загубили били рей чарлз и стиви уондър, ама защото ги водел орхан мурат.

Re:
Автор: stew   
Дата:   01-09-09 16:44

[smilie5]

Re:
Автор: tofo   
Дата:   01-09-09 16:45

За един ден става, ама трябва да сте твърдички планинари. Лифтът от Боровец, после нагоре- х. Мусала, з. Ледено езеро, върха и обратно- ама куту виж сте изпуснали лифта и ви чакат още 3-4ч. път надолу.

Я тука сега какво е...

Re:
Дата:   01-09-09 16:49

стига бе, какви твърди планинари. Там съм виждал момичета по дънки през април, когато има половин метър сняг, да се качват, де не са виждали планина през живота си. От лифта до върха са 2 часа и половина. На всичкото отгоре и денивелацията е малка, и пътеката лесна.

Re:
Автор: ALBIREO   
Дата:   01-09-09 16:52

От върха до лифта го взехме за 1:30 часа преди месец, когато ходихме с двама приятели. [smilie5]

Re:
Автор: нула_на_нула   
Дата:   01-09-09 16:58

кво покоряване кви GPS маршрути кви твърди планинари...качването на Мусала е повече от елементарно

Re:
Дата:   01-09-09 16:58

Бе после по маричините езера през клека, зелената маркировка си е бая трудна за следване. До мусала не можеш да се загубиш! Лифта е за лигльовци, по пътя е истината ;) Иначе маршрута е лесен, на върха е пълно с малки деца! С лифта пък няма да коментирам! То и горе е митинг - по пътеките х. Мусала до върха на места трудно се разминаваш ;) Успех! Красиво е горе, но пренаселено! [beer]

Re:
Автор: didesignbg   
Дата:   01-09-09 17:02

Тоз маршрут освен че ще се пофалиш, че си качил Мусала, друг интерес не представлява.
На връх Ботев се запознах с Антон, беше на година и два месеца, преди това беше качвал Мусала[smilie18]

Re:
Дата:   01-09-09 17:04

Е, то пследният път горе имаше 2 кокершпаниола и едно 4месечно бебе ;)

Ботев си е доста по-тежък връх за мен примерно ;)

Re:
Автор: ALBIREO   
Дата:   01-09-09 17:08

Вихрен [smilie24] [smilie5]

Re:
Автор: egoucm   
Дата:   01-09-09 17:13

не, не, не става за качване, много е трудно, времето е супер зле

казаха също така, че щели да затварят планината за туристи, че много са се били навъдили. и лифтовете ще затворят

стойте си мирно долу в ниското

Re:
Автор: didesignbg   
Дата:   01-09-09 17:14

Е та точно това разправях на едни познати, няма по-голяма хамалогия от качването на Вихрен, в повечето случаи само за да видиш мъглата от 2900 и няколко метра. Особено ако няма кой да те светне да слезеш през казаните до хижа Вихрен си оставаш с едно прекрасно набиване.
А съм забелязал, че хората се мятат точно на тези маршрути...

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   01-09-09 17:23

Е, аз пък съм се качвала заедно с две дами, едната от които бе със ски, не писалки, а от ония с коланите, по вечерно време в края на март, при мокър сняг...
А като стигнахме на Леденото езеро - и там само жени!
[smilie24]

Втория път пък се качихме с една друга млада дама, която сега е някъде около вр. Косцюшко в Австралия (е, той е кажи-речи колкото Черни връх на Витоша) и малкото й тогава братче не по лявата пътека, която е като стъргало, а по ръба вдясно.

Ако търсиш силни усещания, пробвай се оттам, но може и да ти се разтреперят мартинките.

Качвал ли се е някой от вас, мускулестите атлети, дето въртят педалите по вълнени гащи, по ръба отдясно?
[smilie24]

Re:
Дата:   01-09-09 17:26

на кое точно му се вика ръба отдясно ? На зимната маркировка с колците и въжето ли ?

Публикацията е редактирана (01-09-09 17:27)

Re:
Автор: emovla   
Дата:   01-09-09 17:41

Е, аз пък съм се качвала заедно с две дами, едната от които бе със ски, не писалки, а от ония с коланите, по вечерно време в края на март, при мокър сняг...
А като стигнахме на Леденото езеро - и там само жени!

В книгата "Планините отблизо" която е ориентирана предимно към спасители, в една от главите пише, че в организираните туристически групи участват предимно самотни жени с психологически проблеми... [smilie18]
[smilie18] [smilie18]

Re:
Автор: neuromancer   
Дата:   01-09-09 18:07

хаха, хората се вдъхновиха от лифта и вече "покоряване" му викат [smilie18]

Re:
Автор: тьма   
Дата:   01-09-09 18:11

Мусала, че това връх за покоряване ли е - децата ми бяха на 7 и 4 години, когато го качвахме

Re:
Автор: egoucm   
Дата:   01-09-09 18:20

neuromancer [smilie24]
проклятието на лифта......

Re:
Автор: Magnifico   
Дата:   01-09-09 18:41

[smilie18] Take it easy people [smilie18]

livinginchaos - мерси, няма да е нужно [smile]
JORO - мерси за сайта
tofo - [smilie24]

Re:
Автор: vladimir666   
Дата:   01-09-09 19:46

Е чак елементарно...
Нормален планински връх. С ходене и бърза промяна във времето.
Доста хора познавам на които все нещо в планината им е елементарно, няколко вече ги прибраха отгоре в чувал!

Magnifico, вземете си топли дрехи задължително. Дори долу да е 30 градуса, горе за минути може да се развали времето. Вече е септември и температурите спокойно могат да си паднат под нулата.
Гледайте към 8:30 - 9 да сте на лифта. От горната станция до хижа Мусала е около 30 - 50 минути ходене в зависимост от темпото. От хижата до върха са 2-3 часа. На заслон Ледено езеро може да се подкрепите с топла супа и бира. От заслона до върха са 30 минути.
Питайте на лифта в колко е последната кабинка за Боровец.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.