Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Котката ми е болна - има ли ветеринари тук?
Автор: Pehata   
Дата:   29-08-09 20:22

Във вторник го забелязах, че повръща (всяко коте повръща), в сряда странеше от другите две и не искаше да яде, в четвъртък го намерих на същото място, където го оставих в сряда - обезводнено, омърлушено, слабо реагиращо.
Заведох го на близкия ветеринар, поналяха го венозно, същото и в петък. Доста живна.

Това, което ме притеснява, че котката все още не иска да яде сама, пие много малко вода, а от кръвната картина - лимфопения (вж. по-долу).
Понеже съм лекар по хората, знам, че не е хубаво лимфоцитите да са както високи, така и ниски. Питах ветеринаря какво значи при котките, каза ми че не било важно (?!=моментален срив на доверието). Чудя се да търся ли друг ветеринар, да пускаме ли биохимия (как тя ще промени терапевтичното поведение) и изобщо какво да правим от сега нататък. Храним се и пием вода на сила, но в задоволителни количества.

Ето от изследванията в четвъртък:
WBC 15 G/L
Ly 0.5 G/L
Gran. 13.7 G/L
RBC 11.5 T/L, MCV 46 MCH 15 MCHC 375
HGB 173 g/L
Hct 0.46
Plt 650 G/L
t*=39.5*C

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: nikita_9   
Дата:   29-08-09 20:53

Не знам какво означават показателите от изследванията, но едно е ясно- веднага заведи котето при друг ветеринар! И продължавай да го храниш и поиш дори да е на сила [smile] Дано да се оправи [smile]

Re:
Автор: lumix   
Дата:   29-08-09 20:58

....не съм лекар, но единственото което се сещам.....ако си в двор, пусни я сама навън! Може сама да си намери треви/билки които ще я оправят....котките знаят!!! ...[smilie24]

Re:
Автор: dimi2007   
Дата:   29-08-09 20:59

Температурата е висока - вътрешна инфекция/силно възпаление/, щом няма външни белези.......
Може да е следствие отравяне, придружено с възпаление или вирусна инфекция, или инфекция от друг тип.
Ако бях аз, бих действал като при хората.

Re:
Автор: tan4o   
Дата:   29-08-09 21:04

Според мен търси друг ветеринар!

Re:
Автор: lumix   
Дата:   29-08-09 21:12

39.5С???? ....това е опасна температура!!! ....за хората, предполагам и за котките!!!

Преди 10-15г мой котарак.....беше с гнойна инфекция на заден крак(удар с пръчка от съседката - рускиня) ....Ами стъпих му на врата(нямаше друг начин) ....и му изипах в гърлото 2-3 капсули .....май тетрацклин...с вода за да ги глътне! ......След 3 дена се оправи ....въпреки, че куцаше до края на дните си!

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   29-08-09 21:15

Не, нормалната температура на котките е по-висока от тази на хората.
Който е имал котка, знае.

Re:
Автор: Pehata   
Дата:   29-08-09 21:18

Да, нормалната температура при котките била до 39,4*С - една десета отгоре може да е и грешка на термометъра.

Re:
Автор: Coincidentia   
Дата:   29-08-09 21:22

Нормална за котките се счита температура от 38,0 до 39,0...

Ама, както се казва, better safe than sorry, та в случай на каквото и да било съмнение, някак би трябвало да се потърси и друго мнение... все пак вземи отиди и на друг втеринар за всеки случай!

Успех!

Re:
Автор: black_swans   
Дата:   29-08-09 21:28

Преди 10-тина години имаше една клиника на ул."Веслец", на около 50-тина метра от пресечката със "Сливница". Много бях доволен от двамината доктори там, почти обезсърчен след около половин годишно обикаляне по други. На котаракът ми му се беше появило едно плешиво петно, голямо и кръгло като монета от 1 лв. Оправиха го с няколко инжекции хормони, а преди това половин дузина ветеринари го лекуваха от какви ли не гадости, без резултат.

Re:
Автор: chavdarpg   
Дата:   29-08-09 21:37

Няма страшно,остават му още 8 живота [smilie8]
Смени ветеринаря,то като при хората,ако е нещо сериозно,винаги се консултираме и със друг специалист.

Re:
Автор: b-w_devil   
Дата:   29-08-09 22:04

Това с ветеринарите си е доста опасна работа... Един приятел обикаля няколко клиники с негова доста възрастна котка, навсякъде противоречиви опити за диагностика...
Донякъде я баха закрепили след консултация в СИНИЯ КРЪСТ (малко след Околовръстното, до СБА), но и към тях трябва да се отнасяме предпазливо... Там имат много добра диагностична техника, правят качествени рентгенови снимки, имат и доста добър Скенер...

Казаха ми, че добра диагностика правят във Ветеринарен кабинет "Грибо", кв."Редута", ул."Острец"39... Там май работи и една доста опитва преподавателка от Факултета, която е обучавала повечето ветеринарни докторя от по-младите генерации...

Много информация може да се получи от РУСКИТЕ сайтове за фелинолози...
[smilie24]

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Публикацията е редактирана (29-08-09 22:05)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.