Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 ??? "Удължител" за PCMCIA слот/карта?
Автор: riddick   
Дата:   18-08-09 12:43

Никога няма да разбера защо на лаптоп слагат 2 PCMCIA слота точно един над друг, след като когато се сложи една такава карта за LAN примерно и втория слот става неизползваем [smilie11]

Поне да бяха предвидили другата да се поставя наобратно, или да е по-плитък слота, или не знам и аз какво.

Опитвам се да измисля начин как да сложа 2 PCMCIA карти в два слота, които са един над друг. Проблема е в това, че и двете карти имат входове, 2-3 пъти по-дебели от самите слотове.

Или проблема е в мен и всъщност втория слот е просто бекъп[smilie9]

Някой сблъсквал ли се е с подобна ситуация? Има ли решения и какви евентуално?

Предлагат ли се някъде в продажба примерно "обръщачи", които влизат във слота и обръщат портовете на 180 градуса, или просто преходинк, които стърчи доста, но позволява поставянето и на втора карта, която не пречи на първата.

Ако разполагам с излишна PCMCIA карта, която не се очертава да ползвам, мога ли да я изкормя и да си приспособя някакъв преходник [smilie5]

Благодаря предварително за конструктивните и полезни мнения[cool]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: джъмбо   
Дата:   18-08-09 12:55

че кой ползва такива антики[smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10]

Re:
Автор: danbi   
Дата:   18-08-09 13:03

Затова ги слагат един над друг, за да има място за ЕДИН от по-дебелите [smilie5]

Втория слот не е бекъп, отделен слот си е. Прочети си документацията, там е казано това, което ти писах по-горе.

Най-разумно е, ако лаптопа не е някоя антика, да си вземеш USB адаптер с PCMCIA. Или изобщо USB вариант на същата периферия.

Re:
Дата:   18-08-09 13:18

Явно някой ги ползва[smilie5]

И след като и ДВЕТЕ карти са от ПО-Дебелите значи нямам спасение [smilie18]

Re:
Автор: thebossbg   
Дата:   18-08-09 16:11

Има едни ПСМСИА дето не са с дебел край. Имат куплунг, в който се пъха кабел с женско РЖ в другия край. Потърси си такава карта за долния слот. Аз имах, но тъпия провайдър ми я изгори. Викат: ами явно нещо е окъсило и е изгоряла. Ама дума не отвориха да купят една нова. Щях да ги утрепя. Добре, че лаптопът не беше заминал.

Re:
Дата:   18-08-09 19:10

Едва намерих разширителна карта с УСБ и 1394 портове. Ще се мъча да подкарам Wi-Fi картата явно, тя поне е тънка и успявам да включа две така. Проблема ми е от някаква неясна несъвместимост между рутерта и картата. Когато връзката е "жична" нямам грижи, но включа ли "безжичната" и всичко спира[smilie23]
То не бяха смени на драйвери, смени на фирмуери, смени на настройки... Най-обичам когато нищо не работи[smilie18]

Re:
Дата:   18-08-09 19:15

Радиото на лаптопа Intel Centrino ли е?

Re:
Автор: neddrag   
Дата:   18-08-09 19:42

написа:

>
Автор: riddick
Дата: 18-08-09 12:43

Никога няма да разбера защо на лаптоп слагат 2 PCMCIA слота точно един над друг, след като когато се сложи една такава карта за LAN примерно и втория слот става неизползваем

Поне да бяха предвидили другата да се поставя наобратно, или да е по-плитък слота, или не знам и аз какво.

Опитвам се да измисля начин как да сложа 2 PCMCIA карти в два слота, които са един над друг. Проблема е в това, че и двете карти имат входове, 2-3 пъти по-дебели от самите слотове.

Или проблема е в мен и всъщност втория слот е просто бекъп

Някой сблъсквал ли се е с подобна ситуация? Има ли решения и какви евентуално?

Предлагат ли се някъде в продажба примерно "обръщачи", които влизат във слота и обръщат портовете на 180 градуса, или просто преходинк, които стърчи доста, но позволява поставянето и на втора карта, която не пречи на първата.

Ако разполагам с излишна PCMCIA карта, която не се очертава да ползвам, мога ли да я изкормя и да си приспособя някакъв преходник

Благодаря предварително за конструктивните и полезни мнения

Ами има карти, които са ползвали два сслота и им трябва точно такова разположение. Старо, ама като СОМ порта, все още необходима. :-(

Re:
Дата:   18-08-09 21:27

danbi, не е Центрино[smilie5]
D-Link, пак на PCMCIA слот. Точно в момента се опитвам да го накарам да работи без загуби( сега е с 35%[smilie9] ). Ако тръгне ще си реша проблема[cool]

В същото време мъча и рутера, Linksys. Не се разбират нещо, но за сега не мога да установя от какво[smilie11]
Преди рутера си работеше нормално с други машини. Обаче с тази карта се опъва.

Но пък това май съвсем си е в реда на нещата[smilie18]

Re:
Автор: GOSPODIN   
Дата:   19-08-09 00:01

riddick, рутера си е наред, защото е най-доброто, но Д-линк...[smilie10]
Отделно явно лаптопа е доста вехт и тези неизползващи се вече слотове да са проблема.
Виж си настройките на рутера да не е само на "G" протокол сетнат, а лаптопа има най-много "а" или "в" и да не могат да се разберат.
Новите машини имат Експрес кард слот, който е несъвместим с PCMCIA.

Re:
Дата:   19-08-09 01:21

Че рутера не е най-доброто, не е. Че картата не е нещо уникално - също. А кой набор е лаптопа няма отношение в случая. Аз нямам проблем с лаптопа, а с картите - дилемата е Wi-Fi или LAN ( с LAN-картата мисията е невъзможна без допълнителни приспособления). И искам да си ползвам и двата слота, след като са ми ги сложили. Не обичам да имам нещо, което не ползвам поне на 90%.

Фактът, че рутера си е проблематичен, не е само мое твърдение.
Факт е, че с други продукти на D-Link съм нямал грижи, а картата е нова.
Факт е, че лаптопа е стар, но в същото време си поддържа 100 мегабита трансфер през PCMCIA слота, който приема Type I, TypeII и TypeIII карти.

Това с разминаването на настройки в рутер и карта няма как да стане, защото иначе никакъв пинг нямаше да видя[smilie5]
Не разбрах кое им е неизползваемото на слотовете, след като ми развързват ръцете от към функционалност[smilie11]

Както и да е, моето приключение с чичо Гуг и форумите продължава. Забавно ми е, че тук се оформя някаква дискусия, докато в hardwarebg.com няма 1 мнение дори[smilie18]

Re:
Дата:   19-08-09 10:35

Имаш ли криптиране в радио мрежата? Изключи го и виж дали проблема ти продължава. Откъде са ти драйверите за радио модула?

Мож еда се продава от D-link и пак да е Интел недоразумение радиото ти.

Иди си купи едно радио с Atheros за 20лв и си опрости живота. [beer]

Re:
Дата:   19-08-09 11:04

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Няма криптиране, няма нищо вече[smilie5]

Изключих всичко, та поне съседите да намажат. Аз и без това не мога да я оползотворя тая скорост [smilie18]

И драйверите са си от производителя... уж[smilie8]

Странното е, че за проблеми с рутера намерих доста нещо из нета, но от картата никой не се оплаква[smilie9]

Re:
Дата:   19-08-09 11:07

Може да е просто несъвместимост. При по-новите радио интерфейси, почти всичко по протокола се прави от драйвера (т.е. компютъра ти), така че е въпрос на софтуер. При по-старите, почти всичко се прави от процесорчето в самата карта, така че там е въпрос на хардуер и фирмуер.

Има смисъл да разбереш какъв е чипсета на тази ти "D-Link" радио карта. А след това да опиташ с нещо различно.

Re:
Дата:   19-08-09 14:41

Не бях опитвал до сега, но когато закача картата без да инсталирам драйвери, тогава PC Wizard-а я разпознава като Atheros адаптер [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Re:
Дата:   19-08-09 15:18

А моделче да пише на нея?

Години на ред псувах D-link, че на всичките си карти с Atheros запояват антена B към антенния изход. Така били постигали "съвместимост с регулациите в EC".

Та... ако в драйвера ти има отметка коя антена да ползва, пробвай да му кажеш да ползва втората. [smilie18]

Re:
Автор: imitev   
Дата:   19-08-09 15:36

USB вирелесс е изхода.

Лаптопа няма ли вътрешна вирелес карта ? Или поне mPCI слот за да си сложиш ти ?

Re:
Дата:   19-08-09 16:44

Описанието на адаптрера е:
Network Card: Atheros Communications Inc AR5005G 802.11abg Wireless NIC

Има възможност да си избра коя е антената. Мен ми е ясно, че от настройките ще е проблема. Почвам по каналния ред. Жалко само, че не съм ясновидец и не познавам коя точно[smilie5]

imitev, ако имах работеща Wi-Fi вградена или друго, защо изобщо да се главоболя и да ви занимавам с проблемите си[smilie11] [smilie11] [smilie11]

Re:
Автор: imitev   
Дата:   19-08-09 17:15

Има някой ланове дето не искат да работят с някой рутери.

Линксис въобще не са върха на сладоледа...

Re:
Дата:   19-08-09 18:41

Казах му да ползва само 2-та антена - не става.

Други идеи?

Re:
Автор: sstoykov2   
Дата:   04-09-09 23:22

Привет. Днес и аз се сблъсках със същия проблем за 2-те PCMCIA карти. Имам едно старо компютърче, което ми върши чудесна работа в къщи за сваляне 24ч на всякакви неща от нета. На него имам wireless карта на единия слот и сега искам да му сложа и една карта за USB2.0, че иначе от него тегля информацията по-бавно от колкото от нета :(.
Предполагам, че и при теб е същото положение?
Моето проучване показва , че е мн. трудно да се прави удължител. Такъв може би има, но едва ли в БГ, и доставката му би излязла на 100-200 лв.
Моята мрежова карта на PCMCIA слота, макар, че е някаква куча марка работи перфектно веднага с пускането на компа. Работи по-добре(надеждно) даже от вградената на другия комп. Toshiba. Другата чат-пат дава някакви грешки в свързването и й отнема цяла вечност да се върже с рутера до нея. Моя рутер също е Linksys. Не разбирам за какви загуби 35% говориш? При мен рутера показва че силата на PCMPIA картата е 50% от тази на Toshiba, което се дължи на по-малката антена и по-кофтито разположение.
В началото и аз имах проблеми с подкарването на картата, но след втория драйвер всичко се оправи. Много е важно и програмата за конфигурация и връзка. ИЗБЯГВАЙ ВГРАДЕНАТА НА WINDOWS !! там ползвам Ralink Wireless Utility, а проблемите на Toshiba-тa са естествено от Windows-а.
Та ако съм подразбрал твоите проблеми, мисля, че най-доброто решение е:
1. вчимаш си PCMCIA карта с 2 или 4 USB 2.0 цена50-60лв
2. взимаш си USB-Wireless със или без голяма антена. Ако не го мъкнеш компа вземи с по-голяма, ще реши проблема със сигнала. цена 30-35лв. Може да си вземеш направо адаптер за стандарта 802.11n
3. инсталираш всичко и си имаш по-добър и бърз wireless, още 1 или 3 бързи USB, и 1 свободен слот за PCMCIA за по-добра вентилация ;)
Дано съм ти бил полезен. поздрави Станимир

Re:
Автор: sstoykov2   
Дата:   04-09-09 23:34

още нещо по въпроса:
http://sms.bg/product_info.php?cPath=24_62&products_id=5884
това е направо без пари. и то стандарта "n"

Re:
Дата:   05-09-09 12:06

Да, добро решение е това. Благодаря.

Просто ми е малко нещастно, че реално си имам решение на проблема, но не мога да подкарам Wi-Fi PCMICA картата на този лаптоп. Опитах на други места и там си работи. Преинсталирах и още на чистия Уиндоус отново дава такива грешки.

Сега си ползвам LAN адаптера, но изкривен под невъзможен ъгъл [smilie18] (да го видим колко ще изкара така)

Re:
Автор: dreamer   
Дата:   05-09-09 15:04

D-Link...

Каква случка имахме с един приятел с такъв д-линк... Мани...
Ще дава стария лаптоп на тъщата, и му слагаме един такъв Д-линк на PCMCIA с драйверите от диска за да си има нет жената :)

Всичко точно, има мрежа, има нет, лети :)
Слизаме долу при тъщата, пускаме лаптопа и прас, син екран!
Качваме се пак при него, БААААААА! Работи като пушка :)
Проблема е че в момента който изгуби мрежа или не може да намери отключена, директно син екран на уиндоуса :)

Махнах всички драйвъри, ресет, сложих последните от сайта на д-линк и заспа всичко.

Има и друго нещо интересно, не знам дали някой го е писал по-горе, погледни си каналите на рутъра! Масово знаещи и незнаещи оставят 1-ви канал на рутъра :) Хи хи хи :) Полсе що им е зле нета :) Пробвай с някой по-нагоре подред, ако искаш почни от 6 до 2 канал и после от 6 нагоре :) Може картата да ти е щатска защоъо има разлики в стандартите за каналите между европейските и щатските изисквания или стандарти.

Преди това си махни всички пароли, филтри по мак и си провери дали си му задал на уайрлеса да ти дава адрес автоматично DHCP.

След това си погледни какви стандарти за сигурност поддържа ПСМЦА устройството в сайта му :) Конфигурирай рутъра да ползва такъв с който може да работи уайрлес картата.
Мисля че с WPA или WEP ще работи.
Тури му една парола и край :)

Re:
Автор: dreamer   
Дата:   05-09-09 15:09

И като за финал питай доставчика ти дали случайно не те реже по ТТЛ и дали са те заключили по мак за твоя ИП адрес :) Защото може още от там да ти е проблема.

Но и това се оправя, твоя мак го вкарваш на инт порта на рутъра, а ттл-а се минава лесно ако са те ограничили и така.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.