Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Има ли по-сензитивни?
Автор: lumberjack   
Дата:   17-08-09 20:49

Абе....
Не знам дали падладявам или наистина това се случва... Ако има живеещи в кв. Гоце Делчев, нека и те се изкажат.

Та, в Гоце Делчев съм, и късно нощем, когато врявата и уличните шумове ги няма, понякога чувам един звук, който е много много слаб, но постоянен, просто на границата на чуваемостта. Чува се и у дома, и по улиците навън, макар навън да е още по-трудно доловим заради шума на дърветата. Ако не съм съсредоточен, дори няма да го чуя - толкова слабо се долавя. Прилича на бръмчене на комарче, но е малко по-нисък, пък е и постоянен, докато комарчетата не правят така. В такива нощи почти не мога да спя. Не че звукът дразни директно, но някак на сутринта се събуждам уморен.
От време на време пък се усеща една вибрация - не с ушите, а с тялото. И тя е едва едва доловима, на границата на сензорите ми. Забелязал съм, че по някакъв начин смущава сърдечния ми ритъм. А аз проблеми със сърцето нямам.
Имах гости наскоро и когато тази вибрация отново започна ги попитах не усещат ли нещо, но уви - никой не я долови, колкото и да се опитваха. А аз със сигурност не си въобразявам.

Това е в района на 29-та поликлиника.

Ко стаа, дяуд да го земе?!

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: marchello   
Дата:   17-08-09 20:52

шум в ушите! [smilie24]

Re:
Автор: stoyan_5   
Дата:   17-08-09 20:53

пообно е положението и в ОвчаКупел 2.

Re:
Дата:   17-08-09 20:55

Разкажи за Овча Купел

Re:
Дата:   17-08-09 20:58

Овча Купел - когато е тихо тътен, който не се чува, а по скоро се усеща .... бръмчене, което не се чува а по скоро се усеща ...

С висока честота няма шумове.
Високочестотни съм долавял на ДолнаБаня - тишина, а то като пегел сигнал ... постояннно и около 1 килохерц /навремето преди да започне програмата имаше диаграма и такива излъчвания за настройки/.

Re:
Автор: CTEHATA   
Дата:   17-08-09 21:05

Лято е, много хора ползват пишялки срещу комари и НЕ ГИ ЧУВАТ. А аз ги чувам ясно...

Re:
Дата:   17-08-09 21:10

И аз преди 2-3 години си бях взел една, която уж не би трябвало да се чува, но на мен ми проби мозъка и се наложи да я заменя с изпарител.

Re:
Автор: siyann   
Дата:   17-08-09 21:11

Oстров.Обитаем. [smilie8] [smilie21]

Re:
Автор: tnt   
Дата:   17-08-09 21:12

пищялки? [smilie8]

Re:
Дата:   17-08-09 21:14

siyann,
и аз си помислих за сценария, описан от Стругацки, ама все не ми се вярва, че нещо такова наистина се случва

Re:
Автор: Amigo   
Дата:   17-08-09 21:21

психотронното оръжие действа [smilie8] [smilie8] [smilie21]

Re:
Автор: siyann   
Дата:   17-08-09 21:22

Кой знае, кой знае...

Re:
Дата:   17-08-09 21:25

Гледайте "Зовът на бездната" от Замундата [cool]

Re:
Автор: ALBIREO   
Дата:   17-08-09 21:27

2012 наближава...
Извънземните започват да се свързват с избраните, които ще бъдат спасени...

Глейдайте Knowing. ;)

Re:
Дата:   17-08-09 21:29

Аз говоря сериозно бе! [cool] [smilie8]

Re:
Автор: ALBIREO   
Дата:   17-08-09 21:32

Дай линк, че не го откривам! [smile]

Re:
Автор: lumix   
Дата:   17-08-09 21:34

....а чувате ли хора на щурците?

...Когато вечерно време заглъхне грохота от колите ....се чуват много добре! Живея в кв. Подуяне .....и се мъча да се сетя имаше ли ги преди или сега са се появили!?! [smilie10]

Re:
Автор: ogimag   
Дата:   17-08-09 21:39

Сигурно е разработка на военните [smilie10]

Re:
Автор: acklay   
Дата:   17-08-09 21:43

Аз много се дразня от шумове вечер - комари, мухи, да не говорим за музика, била тя слаба или идваща от далеч.Пречат ми всякакви видове часовници,хладилници (ако са в съседната стая трудно се разбираме с тях), климатиците на съседите.В жегите напоследък спрях да отварям и прозорците, колкото и да е неприятно, заради комари.Случва се, обаче, да чувам звук подобен на описания от автора.Не съм се ослушвал навън за него и си мислех че от толкова следене за тия комари вече започвам да откачам.
Вибрации не съм усещал.

Re:
Автор: jekopj   
Дата:   17-08-09 21:45

...чувал съм,че има болест наречена "шум в ушите"...има лекари тук,да кажат...[smilie8]

Re:
Дата:   17-08-09 21:50

Описание на шума в ушите
Шумове в ушите се наблюдават при 80% от боледуващите от някакво ушно заболяване и при 13 % от неврологичните болести.
Видове шумове в ушите
Шумовете в ушите могат да бъдат обективни и субективни . Обективните шумове са тези, които, могат да се установят от лекаря, а субективни са тези, които се чуват само от заболелия и не се установяват от лекаря. Шумовете имат различна тоналност. Шумовете с ниска тоналност имат благоприятна прогноза, а тези с висока тоналност - по-лоша прогноза.
Причини за шумовете в ушите
Тъй като шумовете съществуват както при остри, така и при хронични заболявания на ушите, необходимо е страдащите да търсят компетентното мнение на специалиста. Причинете за ушните шумове според някои автори могат да бъдат механични , токсични, инфекциозни, алергични, съдови, мускулни,ставни. Шум в ушите може да има и при анемия, острикръвоизлияние, тумори, алергия, хипертонична болест, аневризми на големи кръвоносни съдове и пр. Според месторазположението на болестния процес в ухото ушни шумове могат да се дължат на заболяване на външното, средното и вътрешното ухо или пък на заболяване, разположено по проводящите до мозъка слу¬хови пътища или в кората на на самия мозък.

д-р Хр. Апостолов

Re:
Автор: Brida   
Дата:   17-08-09 21:52

Подобни шумове издават трансформаторите... ама пък имаш и други оплаквания..., може наистина да е шум в ушите https://photo-forum.net/joro/emoticons/EmoticonDoctor.gif
В нашия квартал, пък, няма шум, ами има отвратителна миризма https://photo-forum.net/joro/emoticons/EmoticonDoctor.gifhttps://photo-forum.net/joro/emoticons/eck16.gif Появява се късно вечер и рано сутрин - отвратителна миризма, ще кажеш целия квартал е излязал и се е изпърдял навън, супер гнусно воняща... Сметище наоколо няма. Изпарения от шахтите да е... ми що не се появява всеки ден тогава, ами когато си поиска. В околията има 2 ТЕЦ-а - единия в с. Езерово, другия в съседен квартал. От тях дали да не е... [smilie11] [smilie11]

Публикацията е редактирана (17-08-09 21:53)

Re:
Автор: the_drug   
Дата:   17-08-09 21:54

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Дата:   17-08-09 21:55

Е, нямам такива заболявания. Пък и до скоро живеех в Редута и там нямаше такива шумове. Откакто съм в Гоце Делчев, ги има [smilie8]

Re:
Дата:   17-08-09 21:57

това е филмът [cool] може да съм го теглил от колибката, знам ли [smilie8]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.