Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 И аз технический проблем
Автор: Vinsent   
Дата:   13-08-09 17:44

Някой знае ли как бих могъл да включа факс през мибелен телефон? [smile]

Въпрос на пръв поглед тъп, но много актуален. Някои институции продължават да комуникират само по факс, а аз искам да отида на място където няма стационарен телефон.

Ще съм благодарен на всеки които би могъл да ми помогне! [beer] [shtrak] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: И аз технический проблем
Автор: 5r54   
Дата:   13-08-09 17:50

http://www.microsoft.com/windowsxp/using/setup/hwandprograms/printfaxscan.mspx

Дата:   13-08-09 18:01

Аз съм с Виста. В Гугъла намирам и прочитам

To automatically save a copy of each fax that you receive

1.
Click the Start button , click All Programs, and then click Windows Fax and Scan.
2.
To use Fax view, at the bottom of the left pane, click Fax.
3.
Click the Tools menu, and then click Fax Settings. If you are prompted for an administrator password or confirmation, type the password or provide confirmation.
4.
Click the General tab, and then click More options.
5.
Under When a fax is received, select the Save a copy to check box, and then browse to the folder where you want to save copies.

Нямам такава опция "Windows Fax and Scan" [smilie2]

Автор: НАСОО   
Дата:   13-08-09 18:12

[smilie8] това го ползвах някога на Вин 95 с модем и беше много бъгаво[smilie2]

Автор: НАСОО   
Дата:   13-08-09 18:16

ето какво пише в Мтел

Получаване и изпращане на факс съобщение се предлага със скорост 9.6 кb/s, като за целта GSM телефона на клиента трябва да бъде снабден с необходимото оборудване и софтуер и свързан с факс терминал. Клиентът получава допълнителен номер за факс. Той може да установи нормален телефонен разговор и след това да превключи на факс сигнал и обратно, или директно да изпрати факс съобщение.

Дата:   13-08-09 18:22

НАСОО, благодаря! Може би ще отида точно на този вариант, тъй като разполагам с два здрави факс апарата! [beer] [shtrak] [beer]

Дата:   13-08-09 18:55

Тези и от М-тел и от Глобул ми дават само забъркани обяснения! [smilie2]
Вижте какво открих http://www.possio.com/ [beer] [shtrak] [beer]

Re:
Автор: Grandpa   
Дата:   13-08-09 20:55

Само "Ултимейт" вистата има микрософтския факс...

Re:
Дата:   14-08-09 09:08

Grandpa написа:

> Само "Ултимейт" вистата има микрософтския факс...

Grandpa, видях го това, готов съм да купя ъпгрейда, ама дали работи коректно и всъщност проблема при мен е, че там дето ще бъда нямам стационарна телефонна линия. Как ще стане връзката с GSM-а?

Моля ви, ако някой има опит от това да ми подскаже! [smile]

Автор: asahi   
Дата:   14-08-09 10:05

Има разни WinFax програмки, но във връзката участва освен софтуера модемът, средата за връзка (мрежи, централи, канали, протоколи) и пригодността на отсрещното устройство да комюникира с твойто.

Абе факсът е умряла работа. Зависи от толкова много условности, които са изпълнени добре само във фиксираните мрежи.

Автор: Amigo   
Дата:   14-08-09 10:12

а аз досега си мислех, че феновете на мак-а нямат технически проблемиЙ [ezik] [ezik] [smilie5] [smilie5]

Re:
Дата:   14-08-09 15:37

Първо виж какво има в софтуера който върви с телефона или може да се свали от сайта на производителя. При моя в софтуера за блутут връзка с компютъра има факс-модем, който, като се активира при включена блутут връзка на телефона с ПЦто, винфакса си разпознава модема.
Не го ползвам защото не ми трябва.

Re:
Дата:   14-08-09 16:16

5r54, много ценна информация, а какъв ти е телефона?

Преди малко един специалист по телефония ми заяви най-компетентно,че в Б-я не е възможно да се получава/предава факс през GSM-а! [smilie2]

Re:
Автор: danbi   
Дата:   14-08-09 16:17

Трябва ти да пращаш или получаваш факс?

Re:
Дата:   14-08-09 16:18

danbi, трябва да мога да получавам [smile]

Re:
Дата:   14-08-09 16:31

Значи, трябва ти абонамент за номер за данни към мобилния оператор. Не съм се интересувал, но вероятно предлагат някакъв 'адаптер' за вързване на външния телефон. Повечето телефони всъщност директно поддържат 'факс' но -- може да нямаш нужното приложение инсталирано...

А какъв е телефона?

Re:
Автор: asahi   
Дата:   14-08-09 16:38

Във всяка Мтел карта има възможност за 3 номера - voice, data and fax. В последно време централите са по-напреднали и могат да пуснат всичката информация към един номер.
По-старите мобилни телефони имаха специален кабел за факс.
На *88 за Мтел трябва да могат да ти дадат инфо. Ако закъсаш мога да събера по-конкретно инфо.
(От един приятел в Мтел)

Re:
Автор: 798099   
Дата:   14-08-09 16:43

Опитай през mail.bg. Преди години предлагаха безплатно факс номер, който вероятно минаваше през някакъв немски сървър, защото започваше с 0049...Не съм приемал, но със 100% сигурност съм изпращал поне три пъти и се е получавало по местоназначение. Съжалявам, че не съм по-конкретен, но си изтрих акаунта там поне преди 5 години. Регистрацията е безплатна, така че наистина в случая "за опит пари не взимат".
И това, което пише 5r54 също е вярно, но става със смартфони.

Re:
Автор: i_v   
Дата:   14-08-09 16:49

Трябват ти 3 неща:
1.Факс номер.
2.Модемът на телефонът ти да потдържа факс.
3.Факс софтуер на компютъра.

По първата точка е лесно отиваш при оператотора и получваш(ако не си ползвал до сега най вероятно нямаш) факс номер, може би ще трябва и заплащане.

По втората проверяваш дали телефона ти потдържа(много от новите модели нямат), ако не си намираш някое старо “дърво” с кабел дето поддържа.

По трета точка не мога да дам актуална информация, не съм ползвал от повече от 6-7 години, тогава бяха Superfax, SnappyFax, Bitware, но преди години софта на майкрософт беше бъгъв, сега може и да работи.
След това е лесно сядаш, конфигурираш и си го ползваш

Re:
Дата:   14-08-09 17:09

asahi, трите номера нямат нищо общо с напредналоста на централите, мобилните централи винаги са си го имали, те всъщност не са 3, може и да са повече, освен това когато се обаждам от мрежа която дава идентификация за service, дори да ти звънна на факс номера ти ще ми отговориш по Voice, по сигнализацията върви инфо, че те търся по Voice, 3-те номера са заради старите протоколи/централи.

Re:
Дата:   14-08-09 17:10

Vinsent, освен това трябва да имаш в предвид, че факс по 3G мрежите има голяма вероятност да не върви

Re:
Дата:   14-08-09 17:58

Vinsent написа:

> а какъв ти е телефона?

сименс ес65 - последния истински сименс. хич не ми се разделя с него

Re:
Дата:   14-08-09 21:48

danbi написа:
>
> А какъв е телефона?

Имам няколко смартфона, между които и N73 на Nokia.

Лошото е, че един специалист по телефония, дето вече десетилетие подържа телефоните на цял курортен комплекс ми каза, че в Б-я GSM операторите не подържали тази услуга, въпреки че я рекламират! [smilie18]

Д..ба скапаната балканска страна, не стига че ни е най-скъпа GSM телефонията, ами и операторите калпазани. В М-тел и Глобул такива замотани обяснения ми дават, че ми става ясно, нищо не разбират! [smilie2]

Ще му намеря колая, ама ще ми струва усилия. [smilie5]

Все пак, ако някой даде читаво предложение има специално черпене от мен! [beer] [shtrak] [beer]

Re:
Дата:   14-08-09 21:53

Виж сега, не може да не поддържат услугата, защото тя ползва стандартен 9600 бит/сек модем който всеки (стар) GSM имаше вграден. Някои имаха и 14400 бит/сек но туй може и да не се поддържа.

Факса не изисква поддръжка от мрежата, а от телефона ти. Затуй питах за модела.. Ако имаш смартфон и ако той има CSD модем, може пък и да има приложение да получаваш факса директно на телефона дори!!! Със сигурност имаше такива приложения за по-старите версии на Windows Mobile.

Re:
Дата:   14-08-09 21:57

danbi, ама Нокиа са на Симбиан, а не на Уиндоус мобайл [smilie2]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.