Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Национален поход за Рила под надслов „Обичам Рила, ходя пеша!”-12-16 август
Автор: bobihot   
Дата:   17-07-09 10:48

Национален поход за Рила под надслов „Обичам Рила, ходя пеша!”-12-16 август

"Заедно можем да спасим Рила и Седемте Рилски езера!!!"
Събитието е планирано да започне в 09:00 на 12 август 2009 г. в Витоша(х.Алеко) -Верила - Рила -Седемте Езера-х.Пионерска/ Зекирица.

https://photo-forum.net/static/forum/2009-07/pfcw2560.JPG
http://profile.ak.fbcdn.net/object3/987/114/n101828598345_8945.jpg

Витоша - Рила през август!!!
http://forthenature.org/actions/210

Скъпи приятели, любители на природата и пешеходния туризъм,

Заповядайте на Национален поход през Витоша и Верила до Седемте рилски езера по международния пешеходен маршрут Е4! С похода искаме да покажем, че природата трябва да се уважава и в планината е най-добре да се ходи пеша.

Инициатори на похода са коалицията от над 30 неправителствени организации и граждански групи „За Да Остане Природа в България” и един от членовете й „Граждани за Рила” – възникнала преди около 2 години неформална група от хора, съпричастни към проблема с развитието на масовия туризъм в един изключително красив и неповторим район на България. За съжаление масовият туризъм у нас е показал, че не може да бъде устойчив. Презастрояването и комерсиализирането на българските планини е проблем, който не подминава и района на Северозападна Рила и Седемте рилски езера и предизвиква остра гражданска реакция.

В последните две години апогей на гражданската кампания за защита на българските планини е борбата за спиране на проекта „Кабул – Езерата – Паничище”, известен още като „Супер Паничище”, който предвижда изграждането на ски курорт, навлизащ на 80 % от площта си в НП Рила, силно урбанизиращ и комерсиализиращ района на Седемте рилски езера и увреждащ непоправимо един от главните водоизточници на България – северозападния дял на Рила.

Повече за закононарушенията в Рила: http://forthenature.org/cases/18/.
Подпишете петицията за премахване на незаконния лифт на Паничище и спазване на закона в НП Рила

Бихме се радвали, ако подкрепите похода в защита на рилската природа, като участвате сами в него. Искаме да направим един красив и забавен, изпълнен с настроение и песни поход, както и да запознаем повече млади планинари с туристи „ветерани” от дружествата. Наистина ще се радваме да прекараме това време заедно!

Отговори на това съобщение
 Re: Национален поход за Рила под надслов „Обичам Рила, ходя пеша!”-12-16 август
Автор: vga   
Дата:   17-07-09 11:10

Ехх леле, аз пък понеже днес нямам група за Пейнтбол в Рила, ще се кача до Рибни езера с колелото, да се разходя, да подишам, да се измъкна от жегата и да се позабавлявам. Един лифт щеше да ми дойде много добре. Всяко съоръжение, помагащо на хората да отидат до планината за мен е безценно. Защо никой не мрънка в Австрия бе мама му стара, че всяко село е ски-курорт, а се оплакваме че видиш ли Австрия била много напред в туризма. Туризъм се прави с инфраструктура. В Швейцария съм минавал по път, през преход на 3500 метра. Пътя минава покрай гигантски глетчер, който сигурно никога нямаше да зърна ако не беше този път. И никой не се оплаква. Дееба и скапано племе еколози дето ги има в България... даже комунистите не ме дразнят толкова, колкото еколозите... природата няма да се унищожи, тези проекти са чудесни, стига да се правят с мисъл. Стига сте се занимавали с глупости, дайте шанс да се развиваме.

Дата:   17-07-09 11:44

На банско най-добре са се развили...
Проекта е с 27 влека/лифта и 30000 леглова база

Автор: Ламята   
Дата:   17-07-09 12:21

мхм, забрави само да кажеш, че всичките еколози са наркомани ....
Много яко звучи, ма точно тогава е Спирита ....

Автор: livinginchaos   
Дата:   17-07-09 13:07

Ще се опитам да се освободя! Ходенето пеша е хубаво нещо, но мъкненето на бири по баир е доста трудоемко! Турист без бира не може! [smilie21] [beer]

Автор: sofia_m   
Дата:   17-07-09 13:26

vga - явно си много тъп ,щом сравняваш България с Австрия.

Автор: Deschain   
Дата:   17-07-09 23:04

За съжаление няма да мога да отида. Но ще се постарая да убедя повече хора да се включат.
Година ли мина от голямата подписка за Рила, май даже повече. Нищо май не се получи с нея, всичко млъкна...подписката още обикаля из европарламента.
Може би сега е моментът да се направи нов опит за големи простести и подписка, заради новото правителство. Не че съм оптимист, но не трябва да се отказваме. Сега е и времето всички псевдо екологични партии, да покажат по някакъв начин, че наистина са такива, макар че силно ме съмнява...
Та хора, който може нека да отиде, ако не друго, нека поне покажем, че има надежда в българия да се заформи някакви гражданско общество.

Автор: vladimir666   
Дата:   17-07-09 23:22

vga написа:

> Ехх леле, аз пък понеже днес нямам група за Пейнтбол в Рила, ще
> се кача до Рибни езера с колелото, да се разходя, да подишам,
> да се измъкна от жегата и да се позабавлявам. Един лифт щеше да
> ми дойде много добре. Всяко съоръжение, помагащо на хората да
> отидат до планината за мен е безценно. Защо никой не мрънка в
> Австрия бе мама му стара, че всяко село е ски-курорт, а се
> оплакваме че видиш ли Австрия била много напред в туризма.
> Туризъм се прави с инфраструктура. В Швейцария съм минавал по
> път, през преход на 3500 метра. Пътя минава покрай гигантски
> глетчер, който сигурно никога нямаше да зърна ако не беше този
> път. И никой не се оплаква. Дееба и скапано племе еколози дето
> ги има в България... даже комунистите не ме дразнят толкова,
> колкото еколозите... природата няма да се унищожи, тези проекти
> са чудесни, стига да се правят с мисъл. Стига сте се занимавали
> с глупости, дайте шанс да се развиваме.

Проектите са малоумни. Не е проблем в лифта, а малоумните грозни хотели пълни с чобани с ланци, които си хвърлят боклука в езерото.

Автор: vga   
Дата:   18-07-09 10:01

Владо, така де. Аз харесвам достъпността на планината и съм ЗА това да може всеки да отиде по-лесно. Разбирам проблема, но еколозите са против всичко, което според мен не е редно.

София, това пък твоето бива и небива. Какво ти е, че да се изказваш за мен така? Не, не съм тъп. А ти била ли си в Австрия? Защо да не я сравнявам? Не е ли парче земя, със хубави планини, само че достъпни като инфраструктура и с красива архитектура. Разликата по мое му е само в достъпността и красотата на зданията. Обясни ми защо съм тъп госпожице. И се поразходи, да видиш малко свят, може мирогледа ти да се поразшири.

Автор: Deschain   
Дата:   18-07-09 10:24

Няма лошо планините да са достъпни, но както каза vladimir666 проектите са малоумни, част от тях и незаконни.
Не всички еколози са против всичко, по-скоро заради някой идиоти сред тях, е създадена тази грешна представа на обществото...
Идеята е, че няма как да сме против всичко, все пак живеем в XXI век, трябва да има развитие, градовете се разрастват, туризмът няма как да не се развива, ние по никакъв начин не можем да спрем това. По-скоро трябва да се опитаме да извлечем максимална полза от него. Няма как да се противопоставим на глобалната икономика, по-скоро трябва да я накараме в известна степен да се съобразява с нас.
За съжаление доста еколози и зелени партии са на друго мнение, и затова се изкривява представата на обществото, и затова "еколог" се превръща в мръсна дума...
Няма да коментирам зелените партии...абсолютно слабоумие!!!

Публикацията е редактирана (18-07-09 10:26)

Дата:   10-08-09 16:17

Айде не остана!

И отразяване по медиите

Автор: Lalinda   
Дата:   11-08-09 00:10

"Остра гражданска реакция" ще наблюдавам, ако еколозите се поразходят до езерото в "Дружба" с по една торба в ръка и посъберат отпадъците... Може и с трион в ръка и да поорежат изсъхналите дървета по брега...

Виж, бира има много и на място, има и цър-пър, пък като я изпият и се наядат, могат да хвърлят бутилките си в езерото и заминат да спасяват Рила от малоумни проекти и чобани с ланци...

Досега "еколог" на това място не съм виждала, ама пък не е и модно, а и коя ли медия би отразила чутовния им подвиг?

Дата:   11-08-09 01:31

Tam Lalinda се е развихрила и птиче не мое да прехвръкне..

Re:
Автор: neuromancer   
Дата:   11-08-09 02:53

еми вга, в Австрия живеят австрийци, а в България българи, там е разликата. Виж как е в Австрия, и после виж черноморието или Банско и намери седемте разлики

Автор: neuromancer   
Дата:   11-08-09 02:56

недостъпността поне намалява количеството свине, които се итърсват в планината. Щом стане достъпна като езерото в Дружба, ще заприлича на него.
Не разбирам що трябва да си говорим очевидни неща тука

Автор: zizero   
Дата:   11-08-09 11:26

15-ти август (събота), 10.00 ч. – на хижа Пионерска към похода се включват всички хора – приятели на Рила, дошли само за събота и неделя. Вие също можете да се присъедините само за тази част на похода. На този ден ще се качим пеша до Езерата, ще направим класическата обиколка и вечерта ще слезем отново на бивака около Зекирица. Който желае, може да си тръгне още същата вечер, който иска – нека остане и да се прибере с основната група на следващия ден към Сапарева баня;

Аз ще присъствам само последния ден, че съм на работа, а не мога да се освободя. [beer]

Re:
Дата:   16-08-09 19:36

Eто снимки от събитието, очаквайте още:

https://photo-forum.net/static/forum/2009-08/npbm7283.JPG
http://forthenature.org/upload/tmb/gallery/182/1250374582.62.jpg

http://forthenature.org/gallery/182/

Re:
Автор: nikel   
Дата:   16-08-09 22:01

Мда проблемът тук е в националната култура и уважението на закона. България с нищо не прилича на Австрия. Ходил съм доста по света и такава цигания като у нас няма дори в повечето държави от Южна Америка. Аз ще дам пример с морето. В Гърция няма такива огромни бетонни курорти, нито заведения на пясъка но туризма се развива доста по-добре от БГ. Туризъм се прави не само с огромни хотели, а с история и традиции. В Испания имаше подобни на нашите комплекси, някой вече ги събориха. В Рио Де Жанейро няма да видите нито едно заведение на по плажа (пясъка). Там има само футболни и волейболни игрища. Заведенията са в близост, но извън пясъка. Много от проектите в България са пълни недомислици [smilie23]

Re:
Автор: promis   
Дата:   16-08-09 22:18

Вчера се върнах от Рила. През целия преход си имаше нормално боклуци, а на езерата като стигнахме очаквах едва ли не сметище, но няма такова нещо. Като си тръгвах ме чакаше доста ходене до Боровец и реших да спестя малко, та слезнах с лифта. Противно на очакванията ми, повечето качващи се с него нагоре бяха възрастни хора.

https://photo-forum.net/static/forum/2009-08/bqjp9338.JPG
http://img41.imageshack.us/img41/1118/img9802d.jpg

Дали проблемът наистина е в лифта?

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   16-08-09 22:42

Ами дъновистите казаха, че чистят от няколко дни - затова, сигурно, горе не е било чак сметище...

Едно време познавахме кога се приближаваме до хижа само по цигарените кутии по пътеките...

Re:
Автор: тьма   
Дата:   16-08-09 22:46

брех, че как така дъновистите чистят, като си спомням в темата ми за Учителя какво оплюване им направихте[smilie3]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.