Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Монтаж на алуминиеви щори
Автор: hans78   
Дата:   10-08-09 08:35

Имате ли идеи как могат да се монтират алуминиеви щори на ПВЦ дограма без тя да се пробива? И изобщо, как се монтират тия чудеса? Бих се радвал на малко помощ от ваша страна.

[thankyou]

Отговори на това съобщение
 Re: Монтаж на алуминиеви щори
Автор: steeens   
Дата:   10-08-09 08:55

Защо искаш да не я пробиваш дограмата?Единствената идея дето мога да ти дам е да ги лепиш,но силно се съмнявам че ще намериш подходящо лепило.Поне аз не се сещам за такова.

Автор: cameraman   
Дата:   10-08-09 08:56

взимат се самонарезни винтове и в зависимост от прикрепящия обков се пробива или лайсната, държаща стъклото, или дограмата, ако ще се провеси челно и лайсната идва тясна..

Автор: джъмбо   
Дата:   10-08-09 09:36

аз си я пробих.... с къси винтове.... сигурно са останали поне още 6 камери непробити [cool]

Re:
Автор: Synthy   
Дата:   10-08-09 09:42

а защо са ти изобщо такива щори? само прах да събират... като искаш - сложи си външни. поне ще има файда от тях.

Автор: the_drug   
Дата:   10-08-09 09:53

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: asahi   
Дата:   10-08-09 12:03

Поискай си от дограмаджиите да ти нарежат допълнително от профилчетата за закрепване на стъклопакета. Някои им викат щипки. Пробиваш едните, другите са ти резерв.

Автор: НАСОО   
Дата:   10-08-09 17:36

хора на пвц дограмата стъглодържачите са с овален, наклонен или фигуративен профил и в никой случай не стават за захващане на щори. На стъклодържачите става само при Алумия щото са правоъгълни и са равни на крилото. Може да ги залепиш с двойно залепваща лепенка и няма да мръднат. Ако е на отваряемо крило трябва да ги надупчиш за да хванеш оптегачите които държат щората към крилото когато го отваряш да не се блъска. Може и тях да ги залепиш с някакво лепило но после пак ще остане белег. А и тези камери нямат никакво значение и така или иначе са пробити заради водоотливните канали за да не застоява вода която да мухляса. Така че смело с видиите. По възможност дупчи малко над процепа между стъклодържачите и профила, щото една камара умници после им сменяваме спуканите стъклопакети като опре видия в стъклото[beer]

Автор: chavdarpg   
Дата:   10-08-09 18:34

А и тези камери нямат никакво значение и така или иначе са пробити заради водоотливните канали за да не застоява вода която да мухляса.

За нищо на света не идвайте в къщи да ми поставяте дограма,щом дупчите камерите.
Дограмата се дупчи да,но не камерите,а само външната част на перото,на неотваряемите стъкла,и то по желание.Там е единственото место,където при неправилно уплътнени между стъклото и перото,може да влезе вода.Какъв е смисъла на камерите и спойката при монтажа,ако някой умник дойде и ми разпробие същите [smilie11]

Автор: exo99   
Дата:   10-08-09 19:26

Ползувай двустранна лепенка, но от тази, която в средата има текстилна лента.
Тя е по-дебела и лепи учудващо добре.
Иначе може и с монтажно лепило, но ако речеш да махаш щорите, остава неизтриваемо петно.

Автор: hans78   
Дата:   10-08-09 21:10

Благодаря ви много! Май за сега се спирам на варианта с двойна лепенка. Не искам да ги пробовам защото съм под наем и после ще правят мизерии сигурно [smilie22] .

Дата:   11-08-09 10:20

chavdarpg Стига говорихте празни приказки бе хора.. Всеки производител на профили за всяка серия профил има система за оттичане на вода и конденз. Всеки реномиран производител на профили задължава фирмичките които купуват от него да имат съответните машини включая прорязване на водоотливни канали на касата и крилото. Всяко отваряемо крило или неотваряема рамка трябва да е прорязано за да изтече водата която минава покрай гумите оплътняващи стъклопакета. Касата под него също - за отиде тази вода и пропусната от уплътнението крило каса да излезе навън. Пластмасовия профил няма необходимата конструкционна якост при повишени т-ри и ако няма метален усилител ще се навие като козунак лятото. Затова се слагат в зависимост от профила и големината на детайла различни усилители които се закрепват към крилото с видии които пробиват крилото през 20-30см в зависимост от с-мата. Пантите и другия обков също се хващат с видии като пак пробиват крилото и камерите от другата страна. Лепенето на профила е за да се спести от труд за хващането му със някакви сглобки и най-малкото за да се постигне някаква херметичност. Това сигурно не и минало на хората които са го измислили. Освен всички конструкционни особености които ти няма как да знаеш остава и факта че на нашата планета действа гравитация и водата както и другите неща отиват надолу.. Та как точно реши че трябвало по желание ненам си кви глупости ... остави ми че само на неотварямото можело да влезе вода при неправилно уплътнение.. е нали същите гуми и стъклодържач са ти и на отваряемите.

и що ти казвам толкова неща.. щото съм бачкал като идиот 6-7години докато съберем пари да купим пълна линия съвсем професионална серия машини които да спазват всички изисквания на производителите на системи. Като почнеш от машини за профилите, полуавтоматична маса за рязане на големи стъкла които се движат на въздушна възглавница, греди с телфери които да носят стъклата до масата, пълнене с аргон и т.н. И взима един селянин един циркуляр и една лепачка и почва да обяснява как водоотливните канали били по желание щото машината/те които ги правят са 20тина бона, а с дрелката отнема много време и не става нищо щото онова се фрези и правят продълговати отвори...

Дата:   11-08-09 16:51

[smilie5] [smilie24]
Ти си човека.
Как съм те пропуснал в продължение на 15 год. на панаира.
И камерите ги дупчите от външната страна нали [smilie18] [smilie18]
Добре че те имаше да ми отвориш очите [smilie18]
Още утре напускам работа и идвам да видя това чудо на техниката.

п.п И за да не ми се налага да дупча неотваряемите крила от 10год. насам вместо гумени уплътнения ползвам силикон.Не изгаря от слънцето и не се свива пък и вода не пуска да му се невиди.
Ама ние на село от де да ги знаем тез неща [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Публикацията е редактирана (11-08-09 17:00)

Дата:   11-08-09 16:58

ми то ясно че чистотата не чака и метенето е занимателно, но поне като висиш от 15години хвърляй един поглед на нещата които са около теб[smilie3]

и коя е външната страна на камерите, че нещо с псевдо тарикатския разбирачески език не съм ногу запузнат

моля те не напускай раута че и Пловдив ако стане мръсен като СФ[smilie2]

Дата:   11-08-09 17:27

п.п И за да не ми се налага да дупча неотваряемите крила от 10год. насам вместо гумени уплътнения ползвам силикон.Не изгаря от слънцето и не се свива пък и вода не пуска да му се невиди.

имам сериозни притеснения че си точно от хората за които говоря[smilie10] това не може да е истина. Ми ти верно не си виждал ПВЦ. То там нема отделна гума [smilie10] И щото има евтин силикон дето ти излиза на 1/3от цената на гумата като го мазнеш тънко Ганьо измисли нова система. Поне си я патентовай и не лъжи хората че им слагаш някаква марка дограма. Пак казвам акъла ми не го побира[smilie10]

Дата:   11-08-09 22:38

[smilie5] [smilie18] [smilie21]

Автор: gbdesign   
Дата:   11-08-09 23:21

НАСОО e прав. За съжаление в БГ самодейците, "изобретателите" и "технолозите" са в състояние да съсипят /побългарят/ всичко. Масово, гаражните "майстори" правеха напречни дупки с бормашината, така че конденза да се оттича директно в тухлите. За последствията може да се досетите и сами.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.