Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11     всички  напред  последна
 Това вярно ли е или сън???
Автор: юнга   
Дата:   10-08-09 01:25

Rolleiflex2005 пише следното:

Кажи им имало ли е някой да не е носел дънки през соца Rifle, Levis да не ги изброявам марките наред.

Продажбите в корекомите навсякъде бяха свободни.

Телвизори български и съветски,обикновенни перални български, полуавтоматични "Аурика" и автоматични перални "Татрамат" и "Перла 04 и 04 вариант ", шевни машини "Юниеон", "Лучник- обикновен и многооперационен", " Науман", пладилници "Полар" и " Мраз-всякакъв литраж" и "Минск" е имало във всеки селски магазин достатъчно количества, че не се е налагало никой да чака.

имаше славно здравеопазване с което всеки българин можеше да се горде

имаше безплатно образование до което всеки имаше достъп защото имаше материалната възможност да бъде издържан.

Има и още, но за да не ви отегчавам ще се въздържа. При нужда и останалото.

Отговори на това съобщение
 Re: Това вярно ли е или сън???
Автор: pomstar   
Дата:   10-08-09 01:28

[smilie5] [beer]

Дата:   10-08-09 01:30

[beer] Наздраве, но искам да знам бирата от къде е? Да не би да е от "свободния" Кореком?[beer]

Автор: black_swans   
Дата:   10-08-09 01:31

Между другото никъде не виждам сарфалад и "кучешка радост"!? Бива ли така ве, другари, да позволите на изедниците да лишат народа от блага?

Дата:   10-08-09 01:33

Той не е "копувал". Самозадоволявал се е на село.
цитат
Копува се и се продава лечение срещу подкупи в общински и държавни болници.

П.С. Имаше радиоктивни първомайски салатки, ама не ги помни. Не чете статистиката на раковите заболявания.Чете ФРЗ, ТРЗ и тезисите на Замфирчов.

Публикацията е редактирана (10-08-09 01:42)

Автор: kaiser.soze   
Дата:   10-08-09 01:38

и навсякъде има имперялистически плодове.къде остана удоволствието да ядем банани и портокали само по коледа [smilie11] еех, другари, предадохте соцялистическата идея [smilie21] [smilie21]

Дата:   10-08-09 01:44

ФРЗ беше резултативно остатъчтна величина по схемата за разпределение на дохода на предприятието. Т.е. След като отчислиш и преведеш задълженията към държавата, към вътрешните фондове, СИС, доставчиците, да се разчетеш с персонала в рамките на остатъка, но не повече извън норматива за разпределение на ФРЗ обоснован от производителността съобразно ЕТН,ВТН и ЕЩТ. Банките следяха фонда до стотинка, а при преразход на фонд спираха разплащане и сезираха Дирекция за ДФК и прокуратурата.

Пропуснал е да ни съобщи, колко е била "резултативно остатъчтната величина" при това благоденствие?

Автор: neuromancer   
Дата:   10-08-09 01:46

Пича очевидно е бил партиен кадър и за него може и да е имало всичко без да чака. Затова толкова се превъзнася

Дата:   10-08-09 01:48

Не знам дали е бил партиен кадър, но се чудя дали и тезисите чете с черни наръкавници?

Публикацията е редактирана (10-08-09 01:48)

Автор: itilien   
Дата:   10-08-09 01:50

аз към края на соца си спомням как си купихме телевизор велико търново 85 с връзки, щото иначе нямаше да го видим хич. Беше над 1000 лева цената му, при заплата на майка ми 145 лева :)

Сега можеш да си купиш телевизор за стотина двеста лева, което е под минималната заплата.

Дата:   10-08-09 01:53

И ти не си прав. Ей сега ще напише един роман тука и ще те обори.
Търново 85 не може да е нямало свободно във всяка паланка. Дааа.

Автор: itilien   
Дата:   10-08-09 02:13

нека обясни и как се е излизало извън държавата и кой е можел да излезе.

Автор: gbdesign   
Дата:   10-08-09 03:11

Комунизма, като цяло е една ужасяващо мизерна и докарваща до масово слабоумие система. Но за да бъдем обективни ще кажа че имаше и няколко добри страни.... имаше евтина, макар и не разнообразна храна. Престъпността беше много по-ниска. Алкохола беше мнооого евтин[smilie18]
Що се касае до образованието...абе едно говедо, колкото и да го учиш пак ще си остане говедо /да ме прощават най-умните домашни животни/. Медицината също беше по-достъпна, макар че нивото и беше меко казано - фелшерско. В полицията обаче биеха много....докато не признаеш и неща дето и през ум не би ти минало да правиш. Сещам се за един случай, в който най-красивото местно момиче беше убито от милицията, защото отказало да се омъжи за местният партиец и той я изкарал "враг на народа". Комсомолските ни събрания не пропускаха да отчетат "престъпният" факт - "Все още някои ученици се увличат по западна и сръбска музика". А включването на такива "факти" във характеристиката на някое момче, можеше спокойно да му докара "самоубийство" в казармата. Абе какво ще говорим...вижте Северна Корея и ще Ви стане ясно. 3-то поколение династично-комунистическа монархия. Страна в която хората измират основно от глад, но създаваща ядрена бомба, сателити пеещи песните на "вожда", балистични ракети, изтребители и т.н. ненужни неща, за освирепелият от глад народ.

Автор: kaiser.soze   
Дата:   10-08-09 03:19

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/tobq9206.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/qksw7311.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/awcb5952.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/rjly1629.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-08/ttou7662.JPG

у лево [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: PuertoVaras   
Дата:   10-08-09 03:23

itilien написа:

> аз към края на соца си спомням как си купихме телевизор велико
> търново 85 с връзки, щото иначе нямаше да го видим хич. Беше
> над 1000 лева цената му, при заплата на майка ми 145 лева :)
>
> Сега можеш да си купиш телевизор за стотина двеста лева, което
> е под минималната заплата.

Това че телевизорите бяха скъпи
е защото технологията беше много назад в целия свят, не само в България.

Това че сега си купуваш евтин телевизор
е благодарение на комунизма в Китай :)

Автор: PuertoVaras   
Дата:   10-08-09 03:27

"Продажбите в корекомите навсякъде бяха свободни."

не помня колко са били свободни, щото не съм пазарувал от там
- нямаше долари :)))

Автор: pomstar   
Дата:   10-08-09 04:13

PuertoVaras написа:

> не помня колко са били свободни, щото не съм пазарувал от там
> - нямаше долари

По-скоро ти си нямал долари. Тези, които имаха, пазаруваха, но пак не всички, а само тези, които имаха право да плащат с валута.
Примерно притежателите на моряшки паспорт имаха право, но простосмъртните нямаха.
Чак към края на соца поотпуснаха режима и спряха да питат за произхода на валутата...

Автор: Славов   
Дата:   10-08-09 06:30

Ба си, майтапи се човека, неможе да е истина ... [smilie10]

Автор: georgi969   
Дата:   10-08-09 06:38

"Продажбите в корекомите навсякъде бяха свободни.

Телвизори български и съветски,обикновенни перални български, полуавтоматични "Аурика" и автоматични перални "Татрамат" и "Перла 04 и 04 вариант ", шевни машини "Юниеон", "Лучник- обикновен и многооперационен", " Науман", пладилници "Полар" и " Мраз-всякакъв литраж" и "Минск" е имало във всеки селски магазин достатъчно количества, че не се е налагало никой да чака."
[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Спомням си как всяка вечер ходих на проверка за телевизор-прпуснеш ли една проверка-отпадаш отсписъка.За корекома-[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: тьма   
Дата:   10-08-09 06:59

За корекомите не е вярно, разбира се, но за образованието и здравеопазването - си бяха на достатъчно добро ниво, дори много високо, нямаше израждане на бебета вкъщи ,защото не си платил на доктора да те приеме в болница, а да не говоря за учителите ни, които имаха солидна подготовка и ни научиха на неща, за които, че ги знаем, сега в Европа се чудят - как, аджеба, една българска прислужница в Италия, например, ще е наясно за Верди, за Бокачо и т.н. - съвсем пресен пример.
Да не говоря за сегашното образование - мои млади колежки - завършили магистратура, не знаят коя е Мина..

Хайде, бъдете искрени - не може да се отрича всичко, имало е неща, за които сега можем само с тъга да си спомняме
Много важно, че не съм слушала редовно еди-каква си чужда музика - е, имах всички албуми на Пинк Флойд, например - стига да искаш, намираш си ги, но пък нашата българска музика беше чудесна - и досега старите хитове са си класика.
Хайде, че нямам време - отивам да се трудя за една нищожна заплата, да ми удържат неверояно високи данъци и осигуровки и накрая, ако отида в болница, да ме изритат, защото нямам да му дам под масата - дано не ми се налага

Автор: Vinsent   
Дата:   10-08-09 07:13

За по-ранобудните - работи ли ви Скайпа в момента? При мен няма нито едно активно име, струва ми се невъзможно, а имам да провеждам разговор. [smilie2]

Автор: Princess_Lia   
Дата:   10-08-09 07:32

Така е бил по селата, в столицата се чакаше [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Тьма, не говори така за раждането, искат да плащаш, ако имаш някакви претенции и ако питаш какво трябва да плащаш. А невероятно високите данъци и осигуровки са като по цял свят - на първо четене се удържат около 20 % от заплата, в което влиза и задравната осигуровка (около 6%, от които работникът плаща 3%) и после за ДОД се удържат още почти 18% върху сума, която в крайна сметка е по-висока от тази, която си получил.
В България всичко се удържа накуп, което прави около 30%.

Автор: Princess_Lia   
Дата:   10-08-09 07:46

Не съм го пуснала скайпа [smilie8]

Автор: hery   
Дата:   10-08-09 07:58

Не си спомням, за нито един, фалшив хранителен продукт отпреди 20-30 години, както и не се сещам кои от сега произвежданите храни може да са истински.

Споменавам го в случай, че за вас здравето е най-важно от всичко.

Автор: Vinsent   
Дата:   10-08-09 08:08

Много досадна тема! [smilie2] Всъщност като всички политически теми тук! [smilie2]
Не разбирам само какво се цели с декларираната носталгия към миналото? [smilie11]

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.