Автор: Lalinda
Дата: 08-08-09 11:53
Един и същи цвят при дневна светлина и при отсъствие на такава са с противоположно въздействие върху психиката...
Освен това, продължителното въздействие на цветовете, които се считат за стимулиращи, е точно обратното.
Синьо килимче пред леглото на жълти или кремави шарки е напълно достатъчно да спиш добре (това чух на последната лятна академия на цвета, кадри от веселата част на която ви показах снощи).
По едно странно съвпадение на обстоятелствата в една от спалните имаме точно гълъбовосиньо килимче с кафяви фигурки на лъвове, зайци, пчелички, гъсеници и охлюви (излишно е да казвам, че го купихме напълно случайно, но по препоръка на спътника ми, колорист, който каза: килимът не бива да бъде червен. Достатъчно червен е диванът!).
И забравете синьото спално бельо и пижамки - няма да спите добре в тях.
(това са ми спомените от конференции на тема Цвят, на които съм присъствала или участвала по различни поводи)
Ивет, наистина цветовете са последното нещо, което вълнува тук хората, които си въобразяват, че снимат в цвят - те цветовете си ги създават сами (справка - кавърмяните, яхниени и белезникави тонирания на артЪ творците, имитиращи Фомапана на Саудек).
Една от познатите ми колористки обаче преобразува дома си в парижко предградие съгласно фен шуй (направиха нов отвор за вратата) и казва, че оттогава се чувстват по-добре (това сериозно).
|
|