Автор: Lalinda
Дата: 06-08-09 09:59
Хаха, обикновеният клавиатурен труженик не схваща тънкостта на въпроса (търси междинните асоциации) и зове на помощ спецовете...
Общото е, че има криза в жанра.
Вчера си мислех да поканя на вечеря (или пък обяд) и КанониО. Струва ми се, че ще намерим доста общи теми за разговор, пък и не съм кацала от Лондон в София, та ще ми е любопитно да ми даде някои съвети какво да посетя там (освен музеите, разбира се, и лондонското колело, което е запълнило достойно профилите на потребителите, прошетали се из Острова).
Струва ми се, че мога да намерим общ език и с white, exile, HP и дори с юнга (ще му поразкажа какво похапвахме и пийвахме по време на тазгодишните ми пътешествия до Лисабон, из Дрома и Бургундия, както и неотдавна из Страната на баските, Аквитания, Перигор, Вандея и Поату-Шарант).
Като за начало, да подметна, че имах щастието да опитам коняк Гранд Шампань, XO (extra old), както и бордо Сент Емилион от Кло дю Гран Пюсо (puceau значи девственик) и Кло дьо ла Гафлиер...
Штукатур е нещо като зидаромазач, който обаче не зида, а само маже, из сибирските деревни. Деревня не означава просто село, а село, в което дори свинарникът е от дърво... И често гори лятно време, та се налага и много да се строи и маже, естествено...
Иначе съм виждала малтийския кръст на замък в протестантското село, съседно на имението, в което отсядаме в Дрома, Поет Лавал... На входа му пише L'un des plus beaux villages de France (може да си го преведете и сами).
Защо не можех да попълня онзи формуляр ли? Просто ми се стори глупаво да сменям професията си. На пътешественик и изследовател.
Вероятно и вие бихте се оказали в същото положение и бихте си завидели!
Снощи, докато събирах боклуци под ръмящия дъжд край езерото (отлично време за тази работа - тревата и боклуците омекват, та е по-лесно да се вреш дори в гюлджука) и отнасях към кофите с отворени капаци, събрали поне по 56 литра вода, съгласно отчетите на съседите ни метеоролози, бях поканена на питие от местен разхождащ се, който отдавна ми се чудел на ентусиазма (оказа се служител на частна телевизия...). Тъй че, побързайте, графикът ми е пълен като на оперна певица, за години напред - може и да не ми остане време за среща с клавиатурните мъдреци...
Нота бене: Шпакловчик звучи много странно, още повече, че родният език дори не е родил термин за това занятие, пък и моето свидетелство е на руски и в него си пише штукатур.
|
|