Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна
 Българите работят много, но... лошо
Автор: ford_perfect   
Дата:   04-08-09 08:34

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2009/08

/03/765565_doklad_na_evropeiska_fondaciia_bulgarite_rabotiat/?p=0#addcomment

Мда, сещам се за всички, които чатят по скайп, Кюта, форуми в работно време и хич не се учудвам на тази статистика. Еле пък какви врътки четох тук как да се избегне ограниченията на фирмената мрежа за чат програмите, е не е да не сме интелигентни и изобретателни [smilie18] .

Отговори на това съобщение
 Re: Българите работят много, но... лошо
Автор: мара   
Дата:   04-08-09 08:42

не нам...не разбирам...аз съм на свободна професия. е, не съм се преработила, ма малкото изработено е качествено[smilie5]

Автор: ford_perfect   
Дата:   04-08-09 08:45

според теб това за хора на свободна професия ли е писано?

Автор: marchello   
Дата:   04-08-09 08:49

айде аз отивам да работя [smilie25]

Дата:   04-08-09 08:54

не бе...ма аз обичам да си се изказам-дет се вика-конституционно право[smilie5]

Автор: slivenski   
Дата:   04-08-09 08:56

Българите, в голяма част от случаите, дори и да искат да работят добре, попадат на някое мучащо двуного за шеф, което не ще да плаща мизерната заплата, не ще да плаща осигуровки, не ще да плаща за подобряване условията за труд, но с кеф дава по 5 хилядарки на месец за Q7-ца, примерно... Затова силно се демотивират и почват да се скатават.

Аз смятам, че българите не работят по-лошо от останалите хора по света. Дори напротив - от преки наблюдения мога да споделя, че попаднали в добри условия за бизнес, българите дори работят по-добре от другите.

[smilie21] [smilie21]

Автор: equinox   
Дата:   04-08-09 09:31

https://photo-forum.net/static/forum/2009-08/xbzn2601.JPG
http://img440.imageshack.us/img440/518/f2e92035a5d553a58b4322bse8.jpg

яко бачкане пада [smilie21]

Автор: livinginchaos   
Дата:   04-08-09 10:07

slivenski [smilie24]

И аз кат почвам работа - ведър, бодър! После обикновенно шефовете ми убиват ентусиазма!

Автор: SLR   
Дата:   04-08-09 10:15

За лошо не знам, ама чак пък "много"[smilie8] [smilie11] [smilie5]

Автор: Lalinda   
Дата:   04-08-09 10:33

Все пак, icq, skype и Интернет, и в частност мрежите и форумите, не са измислени от българи...

Ако бяха измислени от тях/нас, досега да са ни проглушили ушите, нали?

Автор: IvoZafirov   
Дата:   04-08-09 10:35

Абе пълна заблуда е това за многото работа. Много работят китайците. Ние работим някакво количество работа ама после цял свят разбира каква огромна, важна и чудесна работа сме свършили и в следващите 6 месеца си почиваме.

Тотална заблуда е това за работливостта на българите. Мързеливо племе сме си и това е. Доказателство са всички недоклатени, недовършени и свършени пет за четири работи около нас, а те са хиляди.
Аз си признавам, че ужасно ме мързи. Понякога толкова много, че чак леко ме наболва. Ама хич не ме е срам от това. Работата не си е работа. Да бачкат маймуните щот не се става лесно човек.

[smilie18]

Автор: Lalinda   
Дата:   04-08-09 10:36

Де да бяха/бяхме измислили поне Word, онлайн речниците и дори радарите, ама не сме, нали?

Залудо работи, залуда без работа не стой, българска поговорка, бе преведена от наш преводач на 1 януари 2007 г., деня, в който влизахме в ЕС, като и да работиш, и да не работиш, няма полза.

Бих поправила Сливенски, като кажа, че някои българи, поставени в чужди условия и смирявайки гордостта си на балкански лъвове, работят сравнително добре. Други се връщат обратно (да си пореват тук на воля).
[smilie3]

Автор: tnt   
Дата:   04-08-09 10:37

едва лежим, копеуе [smilie25]

Дата:   04-08-09 10:40

Lalinda, гордостта тук няма нищо общо. По света има далеч по-горди нации от нашата... И не се изкушавай да гадаеш за причините за връщането ми... Не са толкова елементарни... [smilie3] [smilie21]

Автор: Todd   
Дата:   04-08-09 10:41

Моите впечатления са точно обратни - българина работи малко , лошо ако може хич и все гледа на шефа в чинията !!!

Колко взема , колко харчи ,коя му е любовница ,кой ебе жена му ......и мрънка че не му дават манги .

Същото както в държавата- знаем всичко за всеки извън нея но си живеем в калта неправейки нищо !!!

Имам един приятел в Англия де намираше работа на 50-100 човека нашенци и накрая тук реват кат вдовици за хуй че те били му изкарали парите !!!

Българин - ко искаш....

[smilie7]

Дата:   04-08-09 10:42

тва реването мъчна работа, ма лали...[smilie5] повече от лежането...

Автор: boni   
Дата:   04-08-09 10:49

Нещата са сложни:) Не винаги многото работа е голямата работа... Примерно корейците работят като разпрани, почиват по 5 дни в годината, киснат до 9-10 вечерта в офиса и в същото време правят ужасни грешки и въртят яко на празни обороти.
Аз смятам, че трябва да се работи, за да се живее, а не да се живее, за да се работи.
Работохолизмът не носи нищо хубаво, нито в личен план, нито в обществен.
Якото бачкане до среднощ за много пари и после манията да се компенсира и да се похарчат парите по нощните барове, стресът и т.н. - това не е живот. А в глобален план - свръх производство и насърчаване на все по-голямото потребление и манията за потребление не води до нищо добро.

Дата:   04-08-09 10:56

Имаше една поговорка... Работя много, за да изкарам пари, за да си купя неща, които нямам време да ползвам, защото работя много, за да изкарам пари... И прочие, и прочие... [smilie18] [smilie18] [smilie21]

Релакс му е майката... И да бачкаш това, което ти доставя удоволствие...

Аз обикновено съм достатъчно мотивиран, докато работодателят ми не ме разочарова с някаква тъпа приумица, или с неглежиране на работата, или с недооценяване на труда ми... На сегашната ми работа, която е свързана с клиенти, изключително много ме разочарова това, че шефът ми си позволява да бъде некоректен с тях, но го прави през мен, а той самият се скатава... Аз не мога да лъжа хората... И затова смятам до месец да напусна. [smilie21]

Публикацията е редактирана (04-08-09 10:57)

Автор: equinox   
Дата:   04-08-09 11:31

Вчера си говорихме с един приятел на тази тематика. Ето едно кратко разказче, с произход някъде из мрежата:

Много често се говори за народопсихологията и значението й за това как човек работи.

Преди две-три години пускахме нов гръцки завод в Русе. Веднага ми направи впечатление, че екипите от двете страни работят различно: гърците с бясна скорост, а българите - с чести спирания, дискусии и т.н. Често обсъждахме това с колегата от другата страна, понеже той не можеше да разбере от какво е естество е проблемът - психологически или просто мързел. Наложи се да му дам следния пример:

"Представи си, че идва мениджърът и казва на бригадата - искам ето в тази стена да пробиете отвор с диаметър половин метър. Започвайте!

Как действат двете групи след това:

Българите - всички палят по цигара, понеже проблемът трябва добре да се обмисли. Първо се поставя въпросът защо точно тук, а не другаде. Обсъжда се. Някой разказва къде е пробивал подобна дупка, другите го питат какви са били заплатите там. Пак се обсъжда. После започват да спорят с какъв инструмент да пробиват. Стигат до заключението, че не разполагат с нищо подходящо. Обсъжда се политиката на фирмата относно снабдяването с инструменти. Накрая все пак някой донася нещо. Оказва се, че наблизо няма подходящ контакт, елтехникът е пратен да намери удължител. Пали се вече трета цигара.

Когато всичко е готово, някой се сеща, че май точно зад тази стена има тръба. Изпраща се някой да провери. Не от другата страна на стената, а да намери човек, който знае. Междувременно се пие кафе.

Човекът донася добра новина - няма тръба. Пуши се последна цигара и се почва разпределение - кой ще пробива пръв, кой втори и т.н. Вече са минали повече от два часа. Работата започва бавно, в бижутерски стил, с много оплаквания от убийствения труд.

Тук някъде идва мениджърът, тегли по една на всички и отворът е пробит за пет минути.

Какво правят гърците? Всеки грабва първия му попаднал под ръка твърд предмет и започва да удря по стената. Макар и по-неоформен, отворът е пробит за десет минути. И със сигурност се оказва, че от другата страна ИМА тръба.Тя естествено се спуква, а е основната, която захранва завода с вода".

Колегата се замисли и не каза нищо.

Дата:   04-08-09 11:34

[smilie5]

Дата:   04-08-09 11:35

[smilie18]

Дата:   04-08-09 11:44

фани българите и удари гърците. Или обратното... ама ефекта е все същия

[smilie5]

виж немчугите хем няма да философстват, хем за 10 мин. ще я свършат, хем ще е качествено.

Обаче пък са големи сухари...
[smilie18]

Автор: Grandpa   
Дата:   04-08-09 12:05

Ба немчугите - имат повече официални празници отколкото на православния календар...

Автор: Amigo   
Дата:   04-08-09 12:07

boni написа:

> Аз смятам, че трябва да се работи, за да се живее, а не да се
> живее, за да се работи.
> Работохолизмът не носи нищо хубаво, нито в личен план, нито в
> обществен.
> Якото бачкане до среднощ за много пари и после манията да се
> компенсира и да се похарчат парите по нощните барове, стресът и
> т.н. - това не е живот. А в глобален план - свръх производство
> и насърчаване на все по-голямото потребление и манията за
> потребление не води до нищо добро.

Съгласен [smilie5] [smilie5] [smilie6] [smilie6]

Автор: CanoniO   
Дата:   04-08-09 12:17

Колкото по-бяла е една страна, толкова по-малко се работи. Когато се стигне до положение, в което никой не иска да работи, вакуумът се компенсира с гастербайтери. Когато и новодишлите станат бели хора, и започнат да получават благата на държавата, и на тях рязко спира да им се работи, започват да стават претенциозни и нагли...

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.