Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Енергоспестяващи лампи
Автор: nodoubt   
Дата:   02-08-09 23:30

за домашно осветление...

заслужават ли си ? пестят ли пари или едвам успяват да се самоизплатят , камоли да бият жичката [smilie11] найстина ли новите са с топла цветна температура ? УВ лъчението обърква ли ви дистанционните или ви дразни кожата и очите [smilie11] осрам или филипс [smilie11]

споделете опит [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Енергоспестяващи лампи
Автор: ecobo   
Дата:   02-08-09 23:40

osram [smilie24]
купих ги преди 2 години, 7 броя, досега не са мръднали, светят идеално [smilie24]

Автор: terminator   
Дата:   02-08-09 23:43

[smilie24] [smilie24]

У нас от около 15 години караме само с такива. Преди с моделите дето са заврънтулчени като свински опашки, от 3г. намерих едни с лу, тръба извита в кръг, с електронно запалване а не с дросел - съшо са перфектни.

Автор: kaiser.soze   
Дата:   02-08-09 23:48

жицата по ми харесва, ама ще я спират в европа.[smilie21]
иначе относно пестенето,изобщо не се отразява на бюджета.
мильон повече или по-малко, все тая. [smilie21]

Автор: Amigo   
Дата:   03-08-09 00:01

амче те от Европата нали искат от 2011 или 2012 всички да са само такива [smilie8] [smilie8]

Автор: JesusChristSuperStar   
Дата:   03-08-09 00:02

тогава няма да сме в ЕУ споко [smilie5] [smilie19]

Дата:   03-08-09 00:05

[smilie18] [smilie18] абе и без тва Нибиру иде [smilie5] [smilie5] крушки скоро няма да ни трябват изобщо [smilie18] [smilie18]

Автор: slav4cho   
Дата:   03-08-09 00:14

ние в нас взехме една да пробваме обаче след първата минута и я разкарахме в кухнята защото има много дразнеща светлина иначе това че смущава дистанционното е пълна глупост както и за кожата що става въпрос за пестеливост аз поне не виждат да има разлика вярно е че една крушка енергоспестяваща гори 3/4 по малко енергия но според мен не си заслужава- моя съвет е да си купиш една и да пробваш друг вариант няма

Автор: джъмбо   
Дата:   03-08-09 00:29

в моята съая само такива.... [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Re:
Автор: princess_Lia   
Дата:   03-08-09 00:42

И моите са такива. Имам и с топла, и със студена светлина. фИЛИПС май.

Автор: vasil.varbanov   
Дата:   03-08-09 00:47

Доколкото знам, лъчението на тези лампи е доста ВРЕДНО, особено за деца!

Дата:   03-08-09 00:47

абе светят гадно, не знам кви енергии спестява, ама за очите са отврат [cool]

Re:
Автор: princess_Lia   
Дата:   03-08-09 00:50

Със студената светлина се чувствам по-добре.

Автор: kaiser.soze   
Дата:   03-08-09 00:57

напрайх яки снимки днес [smilie24]

Автор: kolcho   
Дата:   03-08-09 00:58

Едва понасям светлината им, дразни ме. Особено след като знам, че приказките за това, че "18 ватова ЕСЛ светела колкото 60 в. класическа крушка", са абсолютна лъжа! В най-добрия случай икономията от тези лампи не надвишава 30% и то за сметка на комфорта на очите......

Автор: om63   
Дата:   03-08-09 08:38

Philips Softone - 8000 часа им дават живот - склонен съм да се съглася - вносителят заменя повредените в този срок крушки - лично го изпитах на себе си и бях приятно изненадан след като бриколаж спряха да ги продават и отказаха да ми заменят повредена крушка със същата такава - предложиха аналог на Светлина - аналог в смисъл че е крушка
Посочения модел филипс дава безумно топла светлина .. практически цялото жилище осветявам с такива и е много приятна светлината. Работят си от около 2-3 години. Икономия на ток има наистина.

Автор: ford_perfect   
Дата:   03-08-09 08:48

УВ лъчението обърква ли ви дистанционните или ви дразни кожата и очите

Доколкото знам, лъчението на тези лампи е доста ВРЕДНО, особено за деца!

"18 ватова ЕСЛ светела колкото 60 в. класическа крушка"

Тук просто толкова бисери са се събрали [smilie18] [smilie18] [smilie18] .

Имам чувството, че от някое африканско племе си говорят за компютри, при положение че не са виждали електрически ток [smilie18]

Автор: didesignbg   
Дата:   03-08-09 09:14

Най-поносимия вариант за бедни фотографи. Пък и за продуктова фотография са перфектни.
Със сигурност си ги купуваме на двойна и тройна цена, щото са екологични[smilie8]
Полза от икономията лично няма да усетиш, но на майката природа ще спестиш някой киловат, а и ще направиш филипс или осрам по-богати.

Автор: Synthy   
Дата:   03-08-09 09:31

в кухнята съм с една 150ватова нажежаема, ама много горят тези ламБи (150 ватовите). сега мисля да взема от динафос някаква по-мощна, да пробвам дали ще свърши работата да освети силно кухнята. гледам че имат по 300W - перфектно :)
обикновени енергоспестяващи (филипс, топла светлина) ползвам от 7 години. за това време съм сменил две (сега съм с втората), като светят почти 24 часа (една от тях си свети буквално 24 часа - също съм с втората филипс за 7 години). много добри !

Автор: Lalinda   
Дата:   03-08-09 10:47

Нали ви казах, че от години насам сметката ни за тока е максимум от 8 до 14 лв. месечно?

Пък вие си питайте защо.

Всичките ни лампи, с изключение на диодните над библиотеките и гардеробите и тези в тоалетната и банята, са енергоспестяващи, вече над 15 г.

Може да си изберете спектър на светлина.

Не ви съветвам да вземате от тези с дневна светлина - правят лицата мъртвешкозелени, пък и храната няма да ви е вкусна (нямате ли спомени от ресторанти с такъв спектър на изкуствената светлина?).

Има такива, които светят приятно розовооранжево. Препоръчвам ги.

Автор: chukov   
Дата:   03-08-09 11:00

Абе аз пак да питам с тая сметка от 10 лева къпиш ли се редовно?
В мазата ли стоят тенджерите да не се вкисва манджата?

Автор: Стефан   
Дата:   03-08-09 11:08

Аз пък предпочитам точно лампите със студена светлина и ги слагам не само защото са енергоспестяващи, а и като алтернатива на луминесцентните. Не мога да ви разбера, какво сте се влюбили в жълтеникавата светлина, остатък от крушките с нажежаема жичка, които колкото да се опитваш да ги "избелиш", все си бият към топлия край на спектъра [smilie8] Хем сте фотографи и би трябвало да сте наясно колко по-точен е белия баланс при бяла светлина [cool] Всичко си се вижда с точните цветове. Ама подозирам че това е като с филмите - след толкова векове осветление на борини, свещи, газови ламби и в по-ново време ел. крушки с нажежаема жичка явно голяма част от човечеството е почти генетично програмирана да харесва тази светлина, така както някои твърдят че филмовото изображение повече им харесва точно заради недостатъците в цветопредаването му [ezik]

Публикацията е редактирана (03-08-09 11:10)

Автор: JesusChristsuperstar   
Дата:   03-08-09 11:12

na gazena lampa e naj-qko [smilie21]

Автор: Synthy   
Дата:   03-08-09 11:13

че е генетично - да, ама от слънцето, а не от свещите и борините [ezik] [ezik]

Автор: Стефан   
Дата:   03-08-09 11:21

Е, слънцето вярно, че и то е леко топло като светлинен източник, ама не колкото една жичка от волфрам през която е пуснат ток [smile] В тази връзка има разлика между студена и студена светлина, наистина има някои които са хептен студени, и има други които са лееееко затоплени, точно като слънцето. То може да се провери колко келвина беше слънцето и да се търсят такива ламби [cool]
Ама е факт, че (кой знае защо) масово се предпочитат лампи които светят досущ като крушка с нажежаема жичка, в резултат на което лампите със по-студена светлина по-трудно се намират и има по-малък избор в магазините, не знам и производителите дали така не се демотивират да разработват лампи с максимално близка до слънчевия спектър светлина, което вече е тъпо [smilie8]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.