Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13     всички  напред  последна
 Препоръчайте компютърна конфигурация, плс!
Автор: Amigo   
Дата:   02-08-09 15:19

[smile] [thankyou] [thankyou]

Знам, че тук има технически разбирачи за разлика от мене, та ако може да ми препоръчате да си сглобя евентуално някое мощно тихо мъркащо компче, щото старият издиша отвсякъде. [smilie3] [smilie5] Трябва да си взема или нов десктоп с монитор или нов лаптоп, ама май предпочитам засега първия вариант. [smilie11] [smilie8] Какво дъно, процесор, записвачка и т.н.? [smilie11] [smilie8] Откъде си купувате софтуеъра, бтв? [smilie8] [smilie6] [smilie6] Май ХР е по-добрият вариант, нали?! [smilie8] [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Препоръчайте компютърна конфигурация, плс!
Автор: kaiser.soze   
Дата:   02-08-09 15:42

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=48&i=1088948&t=

1088948&offset=all&&phorum_uriauth=#reply_1088948

Дата:   02-08-09 15:42

[smilie21]

Дата:   02-08-09 15:48

[smilie24] [thankyou] [thankyou] сега ще видя кво пише там [smilie6] [smilie6]

Автор: tonevjr   
Дата:   02-08-09 15:57

Аз съм с дъно на Асус P5K, процесорчето е Q9450,хардове колкото искаш и видето е 8800GTS фабрично клокната. От година и нещо се мъча...още не мога да го забия![smilie5]
Засега 4гб рам ме оправят....най-много след година да сложа още толкова и като гледам ще си го търкалям още 3 години без грижи.[beer]

Така че може по това да се ориентираш горе-долу какво да вземеш![beer]

Публикацията е редактирана (02-08-09 15:58)

Дата:   02-08-09 16:07

абе говорете ми на български бе [smilie8] [smilie8] [smilie5] [smilie5]

Дата:   02-08-09 16:12

чух, че имало DDR2 и DDR3 [smilie8] ква е рзликата [smilie8]

Автор: mixmike   
Дата:   02-08-09 16:43

като скорост - минимална.
Като цена - 5-торно по висока за ДДР3. (не съм гледал скоро - може и да се е променило)[smilie3]
Абе дълга и широка е, трябва някой да ти го сглоби, като ти обяснява за всяка една част защо избира тази или онази. А и ти да си кажеш кое ще ти свърши по-добра работа.

Но според мен в момента златната среда цена/производителност е 4-ядрен Интел, с някое приятно и не хиперскъпо дъно на Асус или Гигабайт, 4ГБ минимум ДДР2 (защото ДДР3 е все още неоправдано скъпа). Видео според това дали ще играеш игри и колко тежки да са. Хард - "на вкус" (в момента актуалните са Western Digital)
Записвачка няма значение каква.
Кутия - според красотата и дали искаш да е тиха/проветрива 100лв и нагоре или да е китайски боклук за 30-40. Захранване - според по-горните компоненти, но да не е под 60-70-80лв а най-добре 100, за да не ревеш.[smilie24]

Дата:   02-08-09 16:55

[thankyou] [thankyou]
Игри не играя, но предпочитам компа да е подкован във всяко отношение [smilie3] [smilie5] [smilie5] 1 терабайт диск дали ще ми стигне?! [smilie11] [smilie8] [smilie5]
А каква яка видеокарта към настоящия момент препоръчвате?! [smilie6] Знам, че има Гфорс и Нвидя - кой от двата типа е по препоръчителен или все тая?! [smilie11]

Автор: k7   
Дата:   02-08-09 17:00

дъно Asus P5Q, процесор Intel Core 2 Duo8400 на 3,o Ghz, видео ATI HD4800, 4 гига Рам , Lenovo L220x е монитора, XP Pro е софтуеъра

Дата:   02-08-09 17:01

k7 написа:

> дъно Asus P5Q, процесор Intel Core 2 Duo8400 на 3,o Ghz, видео
> ATI HD4800, 4 гига Рам , Lenovo L220x е монитора, XP Pro е
> софтуеъра

Имаш ли представа колко парички горе-долу чини това? [smilie8] [smile]

Дата:   02-08-09 17:08

Amigo - точно с тези въпроси си готов да ти изпият сосеца в първата компютърна фирма в която влезеш. Давам ти съвет - не вдяваш.
Ако не играеш игри - видеокарта над 50лв е безумна глупост, ти ми обясняваш за "предпочитам компа да е подкован във всяко отношение"
Ми ок, влез в комп фирма с тоя въпрос и ще ти отворят ценовата листа с модели за около 400-500$, които пак повтарям са БЕЗМИСЛЕНИ ако не играеш игри изискващи голямо натоварване и филтрации и то на резолюции от порядъка на 1920x1xxx и нагоре.
И не се заплесвай по видеокарти с 512МБ и 1ГБ памет, щото това никак не е толкова важно особено за ниските модели. Те са за лапнишараните.
Ама пак ти казвам - трябва ти човек с който да седнете с ценовата листа в избрана комп фирма и да изберете всеки един компонент и ако фирмата не предлага достатъчно читава, да го вземете от друга и в последствие да се сглоби.
За хард - както казах - "на вкус".
Но винаги си има една златна среда наречена "Гигабайт за лев". Когато получаваш най-много място за най-малко пари. Съветвам те да постъпиш точно така, а не да се изхвърляш с терабайти.
След година като ти отеснее, ще си вземеш по-голям и просто ще го бочнеш до стария.

Дата:   02-08-09 17:11

за илядо лева ще си напрайш муцка комп. [smilie5] [smilie21]

Автор: Vinsent   
Дата:   02-08-09 17:12

Бих ти препоръчал да провериш какво предлагат Квант сервиз [smile]

http://kvantservice.com/

Мисля, че марков секънд хенд на справедлива цена с леко ъпгрейдване е по-добре, отколкото
сглобен тук
букулук. [smile]

Дата:   02-08-09 17:13

дъно Asus P5Q, процесор Intel Core 2 Duo8400 на 3,o Ghz, видео
> ATI HD4800, 4 гига Рам , Lenovo L220x е монитора, XP Pro е
> софтуеъра

точно това не ти върши работа заради точно това което ти казах!
вземаш 2-ядрен процесор натъпкан с Мегахерци, вместо 4-ядрен, който ще го прегази като....да не казвам.
Дъното е от най-висок клас на Асус и чини почти 300 лв, а спокойно можеш да си свършиш работа и с такова за 150макс.
Видеоto Ati4800 - няма такова.
Това е 4800-на серия от която видеокартите ти започват от 50лв до над 600лв.
Стой далеч от подобни съвети, на хора който дори не знаят кво имат в кутията.

[smilie5] [smilie5] абе то комп не се взима всяка година бе, това да не е носна кърпичка [smilie18] [smilie18] [thankyou] [thankyou] с тоя карам вече 6 години [smilie8] аз игри не играя, но на някого у нас може и да му се прииска да поиграе, от де да знам [smilie18] [smilie18] [smilie18] на мен м трябва да може да работи бързо с фотосопата и кепчъра и с медицинската програма, която имам, да се гледат на него видое и обработват снимки перфектно [smilie3] [smilie5] а пък ако някой друг иска нещо друго... [smilie8] [smilie8] [smilie5] [smilie5] аз току-така няма да влизам в някоя фирма [smilie3] ама мненията на разбиращи хора тук са важни [smilie24] [smilie6] [smilie6]

Да да....той ЦС4 не гълта видео карта ама хич![smilie5] Да не говорим,че на фотографите хубави монитори не им трябват![smilie18]
Точно така амиго...вземи си една за 50 лв на 128мб![smilie24] [smilie18] И после се опитай да пуснеш нещо HD на него и кажи на коя минута от филм кутията ще изпуши![smilie18]

Публикацията е редактирана (02-08-09 17:16)

Дата:   02-08-09 17:15

ХР работи ли с 4 ядрен процесор?! [smilie11] [smilie8] какъв модел да е например? [smilie8]
Vincent, друже, втора ръка не купувам компове бе [smilie6] [smilie5] [smilie5]

Дата:   02-08-09 17:19

Амиго...правилно си се запътил-като ще е гарга-да е рошава![beer]
Седни почети малко из форумите...за няколко дена бързо ще се ориентираш и отиди с приятел който отбира или там,където смяташ,че няма да те метнат....с много![smilie3] [beer]

Дата:   02-08-09 17:20

много често, когато се занимавах, са ми идвали хора с проблем в компа и са ми обяснявали как в кутията имат супер компютър от НАСА, а като го отворя и вътре са най-големите непродаваеми боклуци.
Като примерно видеокарта с 1ГБ рам, която обаче трябва да се обработва от ядрото през 128BIT шина [smilie19]
тва е все едно да пълниш изпразваш бидон през сламка[smilie19] [smilie19] [smilie19]
ама иначе са ръснали двойна цена за "1гигабайтов звяр".
Спирам дотук, че си губя времето - намери си човек, който да ти даде съвети, и после може да ги постнеш тук, за доуточняване.
А най-лесно - регистрирай се във форума на HardwareBG, кажи за какво точно ти трябва компа и каква производителност гониш - за какви пари, и ще получиш отговор.
Сега малко е като да питаш къв обектив да си вземеш в готварския форум[ezik]

Автор: slivenski   
Дата:   02-08-09 17:23

Да задам нетактичния въпрос "Колко пари си приготвил?", че да може да се ориентират съветващите...

Аз от компютри много не разбирам... Моя стария навремето си го купих от МОСТ. За 6 години само веднъж му изгоря захранването, и то още беше в гаранция... От една година и половина почти не го ползвам...

Отиди в някоя фирма. Кажи им горе долу какво искаш. Нека ти направят оферта...

После ще я качиш тука, и тогава разбирачите ще ти кажат какво да промениш. Това е моят съвет.

[smilie21] [smilie21]

Дата:   02-08-09 17:23

добре де, а каква шина трябва да има, ако картата е 512 МБ РАМ? [smilie8] че то на лаптопа ми, дето е отпреди 5 години видеопаметта му е 128 самостоятелна [smilie8]

Дата:   02-08-09 17:24

slivenski - до 1200-1300 давам [smilie6]

Дата:   02-08-09 17:24

TJ - само с едно изказване стана ясно колко знаеш.
HD поддръжка има във всяка карта от 50 до XXXX лв и нагоре. Останалото се смята от процесора.
Photoshop-а ще работа без каквото и да е забавяне и с карта за 10лв - стига да я разпознае[smilie19]
Това е 2D програма - на Мерцедеса и гуми от трактор да му сложиш няма да върви по-бързо. Прави разлика - щото се излагаш

Дата:   02-08-09 17:25

mixmike ептен ме фърли у кукуруза пък ся [smilie8] [smilie11] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [beer] [beer]

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.