Автор: b-w_devil
Дата: 01-08-09 19:47
Коя е Юлияна Методиева и с какво се яде???:
Ами - с пасквилите си се яде:
ЦИТАТ:
ПРАВО НА ОТГОВОР
До Красимир Кънев, председател на БХК,
и чрез него до Общото събрание на БХК
Уважаеми дами и господа,
Във въведението към последния брой на “Обектив” Юлиана Методиева - от свое и до голяма степен от името на БХК - ми е посветила 180 думи, напълно подходящи, за да се обърна тъкмо към БХК за защита на човешките ми права - преди всичко правото ми на чест и достойнство, потъпкано тъкмо от Методиева. Тя е извършила това в класическото за жълтата компроматна преса съчетание от оскърбления, полуистини и клюки, пуснати от самата нея. Превърнала се е във втора Албена Вулева, но по-одеозна, защото не само си позволява да използва подобни методи, а чрез страниците на “Обектив” и ги легитимира като гражданска позиция. Иначе, без органа на БХК зад гърба си, нейното място с този текст в най-добрия случай също би било в телевизия “СКАТ” или във вестник “Шок”.
Редките опити нещо в текста й да се представи за факт, като това, например, че съм искал да оглавя фондация за 150 000 долара, са просто безскрупулни лъжи. Останалото - че съм “политическо жиголо”, че съм “взет от улицата” и пр., ако имаше смелостта да го изрече в очите ми, щеше по красноречив начин да изпълва състава на чл. 146 от Наказателния кодекс - за обида.
Методиева обаче се крие от тежестта на собствените си думи зад условни конструкции и невъзпитани подмятания, така че текстът й е едновременно нагъл и безгръбначен. Но само такъв той може да й свърши работа - набързо, без ангажимент към истината, логиката или морала, да ме обвини, че аз лично съм предизвикал “фалита на публичността” у нас. И специално на БМК - и в граждански, и във финансов смисъл.
БМК беше важна кауза в живота ми, но изблици отвъд елементарната почтеност най-малко могат да са основание за равносметки. Ще припомня само, че преди Методиева да ме “вземе от улицата”, за да ме направи председател на БМК, вече бях носител (първия) на годишната награда на коалицията за “цялостен принос към независимостта на медиите и утвърждаване на ценностите на гражданското общество”. И че после самата Методиева настояваше да участвам в инициативите, организирани от БХК, да бъда сред публичните им лица и да водя дискусиите и пресконференциите (включително и “Граждани срещу омразата”), нищо, че сега пише, че “хабер съм си нямал”.
Опитът пък да ми стовари вината за финансовите проблеми на БМК е банална инсинуация, доколкото всички в коалицията знаят, че аз декларативно не съм се занимавал с парите й, никога не съм стоял на пътя им, така че няма как и да съм причина за отклонения по него. Много добре го знае и Методиева.
Въпросът - защо тогава тя е решила да ме обругае, разбира се, е труден? Хрумват ми само две хипотези. Първата е, че иска да прикрие (да подмени) отговорностите за финансовия фалит на БМК, което донякъде се потвърждава от одита, организиран преди време от Методиева по моя молба, след като споделих с нея тревогата си по темата. Неговите оптимистични резултати драстично се отличават от реалното катастрофално положение, констатирано и от последната ревизия. Сякаш от одита по поръчка на Методиева до текста, публикуван от нея в “Обектив”, отношението й е ескалирало от “да затворим очи” към “да хвърлим прах в очите”.
Въпреки всичко обаче не ми се иска да свързвам Юлиана с корупционни подозрения и затова разчитам повече на втората хипотеза. А тя е, че текстът й срещу мен е крясък от ада на собствената й човешка и професионална неудовлетвореност. Впрочем, не първият. Свидетел съм през годините как Методиева изведнъж се завърта на пети и се нахвърля изневиделица върху хора, с които дотогава е поддържала приятелски и колегиални отношения.
Уважаеми дами и господа,
Каквито и да са хипотезите обаче, моля да преразгледате членството на Юлиана Методиева в БХК. Казусът й е сходен с този на Георги Коритаров, защото нейният текст в “Обектив” е донос, разработен изцяло по правилата на жанра, макар и с днешна дата и без посредничеството на ДС. Но целта му е като на всеки донос - да навреди на този, срещу когото е написан.
Георги Лозанов
Моля, това обръщение да бъде публикувано в “Обектив” като реализация на правото ми на отговор.
--------------
Взето от:
http://www.bghelsinki.org/index.php?module=pages&lg=bg&page=obektiv15115
Публикацията е редактирана (01-08-09 19:48)
|
|