Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Питане за нещо като фототапет
Автор: vuzhy   
Дата:   30-07-09 10:21

Здравейте,
имам една идея която не съм сигурен как да реализирам. Искам като част от интериора да си направя осветена отзад снимка. Размерът към който се стремя е 2,5 х 2 метра. За момента съм се спрял на следния вариант: да отпечатам изображението на прозрачно фолио на широкоформатен принтер, след което да го залепя на плексиглас. Да си нправя тънка носеща рамка върху която да опъна плексигласа и да осветя отзад с диоди. Едното което ме интересува е колко мегапиксела ми трябват за да мога да отпечатам на такъв размер, другото е от къде мога да си закупя изображение с такава резолюция. Приемам и всякакви идеи за реализацията на идеята ми. Единственото ограничение е дебелината на носещата рамка, не ми се иска да е повече от 2-3 сантиметра, а нямам възможност да вкопая осветлението в стената. За добри идеи черпя бирички [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за нещо като фототапет
Автор: cicomanco   
Дата:   30-07-09 10:26

За тази цел ти трябва не прозрачно , а транслуцентно фолио. То също може да се печати качествено на широкоформатен принтер , но ще ти дрябва далеч по-мощен източник на светлина от фотодиодите. Неудобното е че доста грее , ако е с луминисцентни лампи , а пък за други не се сещам. Имаче рамката може да е всякаква!

Автор: didesignbg   
Дата:   30-07-09 10:32

С диодите идеята е интересна, лепиш ги наопаки да осветяват гърба, на решетка през 10 санта примерно.
Защо не отидеш в няколко ателиета, такива прекрасни материали имат, ще ти решат проблема, или поне ще ти дадат варианти.

Дата:   30-07-09 10:37

Снимката ще е добре осветена и отпред. Идеята е просто да сияе, за да не стои като фототапет, а малко по интересно. Като се замисля, ако я преосветя ще заприлича на светеща реклама, което също не е много добре [smilie8] . А още повече като се замисля, осветеността ще се определи и от снимката. Ако е някаква текстура или макро снимка ще иска повече светлина, ако е нещо черно бяло, нощен град ще ми трябва по-слаба светлина. Доста има за мислене явно [smilie21]

Автор: Lalinda   
Дата:   30-07-09 11:22

Отиди в някоя рекламна къща да ти покажат медиите за беклит печат и си избери.

Между другото, тия дни гледах изложба на бразилска фотографка в замъка Шомон, в рамките на фестивала на цветните градини, и видях нещо абсолютно потресаващо и немислимо - копия в размери поне 5 на 3 м върху точно същата медиа, която търсиш, не на фотографско изображение на цветя, а на цветя, сканирани директно върху плосък скенер! Дори не бяха осветени отзад, а само отгоре, в черна стая, блещукаща сатенирана повърхност (цветята бяха лалета с убийствен детайл - ще ми се да опитам!).

Автор: nik1   
Дата:   30-07-09 12:03

Ако си от София - ела да видиш

Дата:   30-07-09 12:04

от София съм, къде да дойда [beer]

Автор: cicomanco   
Дата:   30-07-09 12:07

Ти иди пък ще видиш![smilie5]

Дата:   30-07-09 12:08

Имаш ЛС

Дата:   30-07-09 12:16

Да видя, да видя, колко да видя [smilie5] .
Видях Л.С.-то, скоро ще се чуем [beer]

Дата:   30-07-09 12:20

[beer] [beer] [beer]

Дата:   30-07-09 12:23

Все още остава въпроса със снимката. Ровя из гугъла но картинките са малки.

Автор: milen   
Дата:   30-07-09 12:29

Можеш да отидеш в АТИЯ, там печатат директно върху плексиглас на различни дебелини. Това според мен е оптималния вариант.

Дата:   30-07-09 17:03

значи, положението е следното: имам кой да ми отпечата снимката на транслуцентно фолио. Освен това реших да я каширам върху стъкло, а не върху плексиглас. Нямам осветлението и най-лошото е че нямам снимката ...

Автор: Ginka   
Дата:   30-07-09 17:06

плексигласа е по-добро решение от стъклото, стъклото е доста тежко и непрактично.
идеята ти за прозрачно фолио върху плексиглас опал не е лоша[smilie24]

Дата:   30-07-09 17:49

vuzhy написа:

> значи, положението е следното: имам кой да ми отпечата снимката
> на транслуцентно фолио. Освен това реших да я каширам върху
> стъкло, а не върху плексиглас. Нямам осветлението и най-лошото
> е че нямам снимката ...

5 кв. метра стъкло 6-8 мм дебело - представяш ли си я тази витрина в стаята? Как се носи, как се монтира....?
Ела да ти покажа и ще го мислиш защото хич не е просто.

Автор: yakumo   
Дата:   30-07-09 17:50

Помисли за рефлекторна повърхност зад осветителните тела или дифузна пред тях, за да е по-равномерно. С диоди... нещо не мога да си го представя добре, а всичко друго грее, както каза чичоманчо.

Стъклото няма да се огъва, но наистина ще е много по-тежко. Пък и си е опасно, ако стане така, че да падне или да се строши.

За снимката - виждал съм "вдигнати" до подобни размери от 8 мп, които не изглеждаха безобразно.

Успех [smile]

Дата:   30-07-09 17:56

плексиглас 8мм с този размер не прави голям корем и диодите не греят, те нямат топлоизлъчване

Дата:   30-07-09 17:59

плексиглас 8 мм опал, прозрачно фолио с двуслоен печат, опкрайчване с диоди за вътрешно оформление и профил алуминиев към който да се прикрепят диодите.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.