Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Нов мегастроеж на морето заобиколи закона
Автор: юнга   
Дата:   29-07-09 11:19

http://dom.dir.bg/2009/07/29/news4837727.html

Бъдещият комплекс ще се простира до самия плаж, което е забранено от приетия миналата година Закон за устройство на черноморското крайбрежие. Кметът на Царево Петко Арнаудов обаче уточни, че в случая няма нарушение, понеже подробният устройствен план на местността е приет преди 2008 г., когато законът все още не е действал. По тази причина и издал строителното разрешение на испанците.

Да си направят нов устройствен план, съобразен със закона. Не да се правят на гяволи, тези от селската управа на Царево.

Отговори на това съобщение
 Re: Нов мегастроеж на морето заобиколи закона
Автор: IvoZafirov   
Дата:   29-07-09 11:22

Петко Арнаудов ми е в челната десятка за отстрел за вредни люде. А Царево си е просто един Мичурин и нищо повече.

[smilie21]

Автор: PuertoVaras   
Дата:   29-07-09 11:23

къмпинг “Корал“ [smilie9] [smilie9] [smilie9]

Мамка му!

Дата:   29-07-09 11:28

Тези дюни и въобще крайбрежието, както и планината не са на селяните от Мичурин или от Самоков. Те са наши на всички.
Редно е да не решават сами тези въпроси и това да се уреди със закон,с някаква надзорна структура и по-тежък разрешителен режим за строежите в такива места.
Сега при добро желание ББ може да нправи това, защото и без това ще преустройва минсъвета и агенциите, то едва ли ще го направи.

Автор: fonnayden   
Дата:   29-07-09 11:43

Вместо да инвестират в хората, в образование, вдигане на заплати, осигуровки нашите новобогаташи строят, купуват лъскави коли и мутреси. Няма да стъпя на Черно море. Хак да им е.

Дата:   29-07-09 11:50

Автор: fonnayden
Дата: 29-07-09 11:43

Вместо да инвестират в хората, в образование, вдигане на заплати, осигуровки нашите новобогаташи строят, купуват лъскави коли и мутреси. Няма да стъпя на Черно море. Хак да им е.

Само 2 корекции. Вместо новобогаташи - назначени новобогаташи.
Ние тук по морето няма къде на друго място да стъпваме.Тук живеем.

Автор: didesignbg   
Дата:   29-07-09 11:52

Дошъл е и часът на Корал, жалко. Хубаво място беше, мислех и тази година да мина да го видя...

Автор: CanoniO   
Дата:   29-07-09 11:54

От позицията на живеещи в големи градове, е много лесно да кажем, че нещо е излишно. Защото повечето си имаме препитание независещо от туризма. Обаче жителите на малки диви градчета и села, с удоволствие биха сменили лопатата с климатик... Един вид, ще се създадат работни места..
Ако има допитване до местните, има голям шанс да не им пука за дюните на Корал, а ще предпочетат развитие на района...

Четох в Труд, че може би повече от 30% от имотите в Еленския Балкан са варненски. Преди години, когато изкупувахме района на безценица, местните се чудеха що за идиоти идват от морето, да купуват съборетини в гората... Като видяха как тръгна този вид туризъм, много от хората си направиха хотелчета, комплекси, къщи за гости и т.н , като изцяло смениха начина си на препитание. Дори роднините им, които са забегнали да бачкат в чужбина, са се върнали да се занимават с това.

Лично аз предпочитам да гледам дюни, вместо комплекси, ама кой ме пита...

Дата:   29-07-09 12:00

CanoniO, и в това има истина, но ги питай това лято как им е препитаниео?
И следващото ще бъде така и това след него.
Трябваше да се направи друго, но на другарката Масларова и е слаб фризьора и не и стига прическата.
Вместо хотелчета, да се направи една дългосрочна програма и да се съберат тук пенсионерите на Европа, да живеят целогодишно.
Обучен персонал, медицински персонал, западен стандарт и пари от пенсионните им фондове.
Тежка работа, не е много благодарна но е перспективна.

Дата:   29-07-09 12:03

Канонио и си и не си прав. Прав си ако това се случва не в байганьовски условия.

Ей ти го Банско типичен пример. Промиването на мозъци беше как щяло да стане хипер, мега, гига световен курорт и да тръшне алпите отвсякъде. Пък то какво стана? Един недоклецан строеж. Щото и банскалии нали са едни макета та така презастроиха та сега реват - нямало туристи. Ми само тъпаци като вас биха "почивали" на такова място с два сезона - кален и прашен.

Хак им е и много им се радвам. Скоро ще почнат да разпродават кайените и пак да купуват кравички и разсад щото хотелиерството там го пиши бегало.

Дата:   29-07-09 12:09

Зафирофф, това е така, защото си повярваха, че ще забогатеят. Това е далеч от идеята за просто препитание.
Ако един инвеститор беше застроил целият Банско сам, нямаше да има кал и мизерия. Но в момента в който банскалии бъдат взети на работа в комплексите, хотелиерството пак го пиши бегало...
Забелязал съм, че в балкана обслужването е невероятно зле. Необучени хора работят, фамилиарничат, понякога са и малко мръсни... А иначе работят в добре построени хотели.. С доста пари...
Та зависи и от местните де[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Ама не можеш да пляснеш 4 звезди, да ме одереш 140 кинта, и като отида на бара, накой да ме пита "Кво ша искаш Баце?"

Публикацията е редактирана (29-07-09 12:11)

Дата:   29-07-09 12:12

Добре построени хотели дето от джама на единия прескачаш в джама на другия....

Бе мани ги банскалии. Пак ше си пасат кравичките само още малко кризичка да ги натисне и ще има обяви "Заменям кайен каран в банско за стадо юници и нивица в долната махала"

[smilie21]

Дата:   29-07-09 12:16

Хората на такива места са примитивно мислещи и неопитни. Посрещат те по колата. Ако си лъскав, значи трябва да те уважават, щото не те знаят какъв си..
Ако си обикновен почивкаджия, въобще не те поглеждат. Под достойнството им е да те обслужат. Те всички са временно на тази работа, иначе с други неща се занимават и са пичове...

Това по морето го разбрахме отдавна, че не е така. Никой лъскав баровец и никой западняк няма да остави повече бакшиш от един пиян и гол руснак.

Автор: fonnayden   
Дата:   29-07-09 12:19

Така е. Сто пъти ще ми е по приятно на палатка по нашите планини или да спя по хижите. Там не ходят мутри а възпитани хора. Ще си направя и хубави снимки. На морето за какво да им давам парите си???? Да гледам дебеловрати в джипове, да гърмят чалга и какви ли не други глопости... Да вървят на.....

Re:
Автор: slivenski   
Дата:   29-07-09 12:20

Никой лъскав баровец и никой западняк няма да остави повече бакшиш от един пиян и гол руснак.

Хм... Имам един познат... Българче, от наше село... Кат се насвятка, плаща по два-три пъти сметката, че и бакшиш оставя... Много го обичат сервитьорите по софийските кръчми... Па и не оди по евтини... [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie21]

Публикацията е редактирана (29-07-09 12:22)

Дата:   29-07-09 12:22

[smilie18]

Аз винаги съм оставял бакшиш само ако ми е харесало обслужването заради което винаги сме се разправяли с моите познати и приятели дето считат, че е задължително.

На нацупена сервитьорка давам едри пари и чакам да ми върне рестото до стотинка. Мноо съм гаден. [smilie5]

Публикацията е редактирана (29-07-09 12:24)

Дата:   29-07-09 12:23

ОК, корекция:

от един пиян и гол руснак, и пиян селянин[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   29-07-09 12:25

а и смятай що за кръчми има в София, да три приберат 3 пъти парите, щото си пиян[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: n1x0n   
Дата:   29-07-09 12:59

два сезона - кален и прашен [smilie18]

Тъкмо си говорих с един инвеститор в региона, който преди време ми беше махнал с ръка и каза: "абе презастрояване... кво им дреме на англичаните, дето от пистите са в бара, оттам в леглото, оттам пак на пистите".

Сега ходи един пребледнял, брадясал и стресиран, щото 2 строежа са му на средата и нито кредит от банки да ги довърши, нито желаещи да купуват - ако изобщо някога ги довърши.

Дата:   29-07-09 13:09

от пистите са в бара, оттам в леглото, оттам пак на пистите

курвите и алкохола - национално богатство на БГ. Прав е човека[smilie18] [smilie18]
За какво друго един англичанин ще дойде тук?

Автор: explorer   
Дата:   29-07-09 13:34

Аналогичен случай - южно от Каваците, на най-хубавия плаж - чисто нов огромен "апарт-хотел" или каквото е там "Sand Lilies". Направо си е на пясъка. Кой ти гледа някакви дюни, резервати, "закони за черноморието", Конституция (бреговата ивица била държавна собственост - ха ха) и т.н. Важното е да се изперат едни пари, откраднати от нас.

Автор: ecobo   
Дата:   29-07-09 13:49

Жалко за южното Черноморие - само там ходех напоследък, все още има (или имаше) хубави незастроени места...

Дата:   29-07-09 14:30

2 г. хотел работи незаконно

http://varna.dir.bg/2009/07/29/news4840111.html

А пък аз все си мислех, че незаконното строителство подлежи на премахване.
Оказа се, че като си платиш местните такси и готово.Незаконният строеж остава. За винаги.

Автор: Synthy   
Дата:   29-07-09 14:35

хайде да строим незаконно. към ахтопол чувам че имало още незастроени плажове

Дата:   29-07-09 14:37

Не можеш да си платиш таксите, докато не впишеш обекта. Без акт16 няма на каква база да ти вземат такси. От къде знаят, колко пари имат да вземат?
Другото странно нещо е, като не е категоризиран, що не го глобят и по този параграф? А ако е категоризиран, как е станало, след като е незаконен?

Бахти, аз една къща се хванах да построя и ме изкъртиха документи, корупционни схеми и некомпетентност, а тук където държавата има реален шанс да вземе доста пари за бюджета си, просто дреме и се прави че не вижда, заради някакви дребни подкупи...

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.