Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Лазерен нивелир?
Автор: asahi   
Дата:   26-07-09 11:48

Лазерен нивелир някой да има? Ротационен ще ми свърши нах-добра работа за едно измерване.

Отговори на това съобщение
 Re: Лазерен нивелир?
Автор: НАСОО   
Дата:   26-07-09 11:54

аз[smilie3] взех го само заради една дълга фасада на голяма височина и не е нещо особено, но за прости мерки върши раута

Дата:   26-07-09 11:57

Кажи какъв е точно?

Дата:   26-07-09 12:10

ми китайски- представлява нивелир с лазер, в куфарче, със статив с либела, ротационна глава с триточково регулиране, пак с либела, има и приставка за равнина освен точката. Ко ти върши раута в Понеделник ще ти го хвърля. Само кажи овреме да знам да го взема[beer]

Re:
Дата:   26-07-09 12:13

Не е за понеделник, но благодаря за готовността.
С него ще мога ли да построя хоризонтална равнина по стените на стаята? За подравняване на таван и под, примерно?

Автор: alsash   
Дата:   26-07-09 12:26

за Варна мога те обслужа

Автор: alsash   
Дата:   26-07-09 12:27

апропо...може да се хоризонтира и изложба в някакво пространство

Автор: likeduh   
Дата:   26-07-09 12:27

nasooo съжалявам, но тия са с доказана разлика между нивелира и посоката на лазера/опитай с воден нивелир/асахи, ако нямаш лазерен опитай с водна нивела....дълъг тънък мъркуч пълен с вода, на принципа на скачените съдове безгрешно дава ниво по хоризонтала
ротационните/истинските/ са около по 3-4 хилядарки
имам такъв , но е ...някъде около nassoo -в ябланица е , исках да кажа и не виждам как до понеделник може да стигне до сф.

Дата:   26-07-09 12:31

ми слагаш го в средата на стаята и пускаш мярки по стените.. може и да ползваш направо това за равнината, но аз не съм и не знам колко е полезно и най-важното дали се вижда през деня. Щото с един лазер прав ъгъл беше пълна мъка на повече от 50-60см.. та по принцип нивела е точно за тази работа, но аз съм го ползвал само да подравня дограмите които слагахме на една фасада на читалище. Монтирах го в единия край да пусне лъч на 5см пред дограмите до другия - 50м -10прозореца и с няколко алуминиеви шаблона с мярка където да попадне лъча, монтирахме дограмите в една равнина за норматив. Там всичко беше изкъртено,а фасадата яко крива та нямаше друг начин.

Дата:   26-07-09 12:41

хаха ти още ли си по нашия край[beer] Като знам колко струват инструментите които ползвам и каква измама са китайските така и аз предполагах за това казах за прости мерки. [beer]

Re:
Дата:   26-07-09 12:46

С маркуча трябва да работят 2-ма човека и вероятността от грешка се повишава.

Подсказаха ми за едно устройство, комбинация от отвес и лазерана показалка, което и сам мога да си събера. Ако с него нямам успех ще се обадя на Насо. Засега само подготвям ремонтните дейности.

Дата:   26-07-09 14:14

Колегата Пламен11 ми изпрати снимка на това, което ще ми свърши най-добре работа:

https://photo-forum.net/static/forum/2009-07/adsu7714.JPG
http://store.picbg.net/pubpic/65/84/8b35377e18606584.jpg

Автор: likeduh   
Дата:   27-07-09 18:37

nasoooo
wzemi biri i ela na Batulci da видиш ква вила спретнахме на чиляка ...сега басейна пълним...е не с бира....ама бригадата събира[smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.