Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 172 години от рождението на Васил Левски
Автор: тьма   
Дата:   18-07-09 15:47

https://photo-forum.net/static/forum/2009-07/nlax8269.JPG https://photo-forum.net/static/forum/2009-07/uusc2380.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-07/ocqi2909.JPG

Васил Иванов, Васил Дякон - Левски, Васил Иванов Кунчев, Васил И. Лъвский, Васил Лъвский (В. Лъвский), Васил Левски (В. Левски), Васил Гинин, Дяконът, Дякончето, Дякон Игнатий (Игнатие), Дякон Игнатий - Левский, Дякон Васил Левски, Дякона Левски, Левский;

Фалшиви и чужди имена, използувани в паспорти, тескерета и адреси: Дидьо Пеев, Добри Койнов, Иван Фетваджиев, Нико Жеков, Петко, Петър г. Пенев, Първан Найденов [?], Руси Веледи Рачов (Руси, син на Рачо), Стан Станчулеску, Стойчо Бешикташът.

Революционни псевдоними, с които подписва писма и други документи: Ас. Дер. Кър[д]ж[алъ], Аслан (Арслан) Дервишоглу (Дервишооглу, Дервишоолу). Аслан Дервишоолу (Дервишоглу) Кърджала (Кърджал, Карджалъ), Аслан Димитроолу Ованес Ефенди, Аслан (Арслан) Ефенди, Асланоолу (Асланоглу) Видинли, Афъз ага (Афъзаа), Афъз Ефенди, Бай Вълчо Драгньов (Драгнюв), Бай Драгню (Драгньо), Бай Филип, В. Лъ-кий (Лъ-кий), В. Л., Вълчо Драгнюв (Драгньов), Дервиш Мехмед (Меемет) Кърджалъ, Дервишоглу Аслан, Дервишоглу Аслан Ефенди, Димитроолу (Димитроглу) Ованес Ефенди; Драган Мирчов, Драгой Стойчев, Драгойчо, Драгойчо Иванов, Драгню, Драгню Костов, Драгомирчо Иванов, Ефенди Аслан Дервишоглу (Дервишоолу), Ибриямаа (Ибриямага) Анадооолу, Кърджалията, Кърджалъ Мустафа Дервишоглу, Мамудая (Мамудаа) Едирнели, Никола Раанелов [?], К. Ив. Марков, К. Н. Марков, Неболлу Чизмели Кърмъзъ, Тропчо, Хаджи Ахмед (Амет) Съръ Азис Рушидоглу, Хаджи Асанаа (Асанага), Хаджи Ахмед Саръ Чизмели Кърмъзъ, Филип.

За всички нас ти си просто Апостола

Отговори на това съобщение
 Re: 172 години от рождението на Васил Левски
Автор: krassi50   
Дата:   18-07-09 15:52

Най-светлата личност, заедно с Ботев в нашата история!!!

Автор: krassi50   
Дата:   18-07-09 15:53

Публикацията е редактирана (18-07-09 15:58)

Автор: Amigo   
Дата:   18-07-09 16:27

[smilie24] https://photo-forum.net/joro/emoticons/40.gif

Автор: J0R0   
Дата:   18-07-09 16:50

[smilie24]

Братство с всекиго, без да гледаме на вяра и народност

Българи, турци, евреи и пр. ще бъдат равноправни във всяко отношение: било във вяра, било в народност, било в гражданско отношение, било в каквото и да е било. Всички ще спадат под един общ закон, който по вишегласие на всички народности ще се изработи.

В нашата България не ще бъде така, както е сега в Турско. В нея всички народи ще живеят под едни чисти и свети закони... и за турчина, и за евреина и пр., каквито и да са, за всички еднакво ще е... Така ще е в наша България. Ние не гоним турския народ, ни[то] вярата му, а - царя и неговите закони, с една дума, турското правителство, което варварски владее не само нас, но и сами[те] тур[ци].

[thankyou]

Автор: roussinoff   
Дата:   18-07-09 17:29

Автор: krassi50
Дата: 18-07-09 15:52

Най-светлата личност, заедно с Ботев в нашата история!!!

Може и без Ботев...

Безусловно най-големия !!!!!!!!!

Re:
Автор: cicomanco   
Дата:   18-07-09 17:35

То че е най-светлата личност - ясно , но защо тогава според вас позволяват на безмозъчните говеда по стадионите да хулят и наричат как ли не великия българин? Защо по дяволите малоумните ритнитопковци се наричат с неговото и други подобни имена?

Автор: roussinoff   
Дата:   18-07-09 17:46

Не знам. И аз това се чудя [smilie7]

Публикацията е редактирана (19-07-09 11:47)

Автор: h.svinaroff   
Дата:   18-07-09 19:19

Мен пък ми е чудно защо за национален празник се чества смъртта, а не рождението му.

Някаква идея ?

Публикацията е редактирана (18-07-09 19:19)

Дата:   18-07-09 19:22

българинът е черногледец - и на Ботев се чества смъртта, а не раждането

А за името на футболния отбор съм адски против от много години - особено като прочета по стените Долу Левски[smilie2]

Дата:   18-07-09 19:27

Има и отбор кръстен на Ботев, на Раковски.
Според мен не е проблем, поне в моята глава нещата са си ясно разграничени.

А относно черногледството, не знам дали то точно е в дъното на нещата. Изглежда ми повече като пропаганда.

Дата:   18-07-09 21:53

muki , да вземем да направим едно проучване как е при другите народи - дали смъртта или раждането на героите си честват
и понеже тук има много люде, които живеят извън България, биха могли да споделят, стига да надникнат точно в тази тема

Дата:   18-07-09 21:59

Набързо се поразрових за националните празници на съседните страни, но е обще взето едно и също: независимост, Коледа, Велик ден, някое и друго обединение, не-знам-си-колко-важна военна победа...такива работи.

Предполагам, че трябва да се пита някой живеещ на място.

EDIT: Ето нещо по темата

Подозирам, че има психологически ефект да празнуваш смъртта на подобна личност. Един вид показваш кой е врага, а именно, този който го е убил, обесил, преследвал, осъдил и т.н.

Публикацията е редактирана (18-07-09 22:03)

Автор: Нели   
Дата:   18-07-09 22:01

По-логично е да честваме деня, в който се е появил на белия свят. Ако празнуваме в деня на смъртта му, все едно честваме деня, в който сме се отървали от него. Малко странно наистина, поне според мен.

Автор: kaiser.soze   
Дата:   18-07-09 22:17

бе толкова ли не разбирате, смъртта е героична, раждането не е героично. даже не е по негово желание!

[smilie21] [smilie21]

Дата:   18-07-09 22:18

Даа бе ....щото пък смъртта е по негово....

Дата:   18-07-09 22:22

кайзерче, ако изпиеш още една, съвсем ще ме убедиш, че смъртта е по собствено желание[smile]

Дата:   18-07-09 22:23

това е изопачаване на думите ми. не съм казал, че смъртта му е по негово желание, въпреки и че по това може да се поспори!

когато някой каже , че едно нещо не е черно , това не означава автоматично че е бяло!

Дата:   18-07-09 22:24

тама, виждаш и чуваш неща които не съм казал [smilie23]

Автор: J0R0   
Дата:   18-07-09 22:31

Аз не знам дали е случайно, че точно на този ден в центъра на София се вее османлийското знаме и османлийте празнуват и танцуват. Тая държава президент има ли, тая столица кмет има ли или ще чакаме да изберем Волен за президент и кмет едновременно.
[smilie18] [smilie18] [smilie18]

https://photo-forum.net/static/forum/2009-07/glsv9554.JPG
http://photo-zona.net/images/user14/album19670/large/1247945037_bubk6560_DSCF2649.jpg

(обяснявам за псевдопатриотите, че това е ирония)

Дата:   18-07-09 22:36

Пък ти снимаш ли снимаш....

Автор: Amigo   
Дата:   18-07-09 23:26

Човекът е бил идеалист, но за съжаление животът не е. [smilie2] що се отнася до такива личности като него - би трябвало и двете дати да се отбелязват и напомнят подобаващо. [cool]

Автор: georgi969   
Дата:   18-07-09 23:32

Народе????

Автор: uli   
Дата:   19-07-09 01:29

В една държава се раждат милиони хора, но единици са тези, които отиват на смърт за отечеството си.
Според мен с честването на смъртта на героите ние си спомняме именно за този техен подвиг, така отличаващ ги от нас. Което разбира се не означава, че не можем да честваме и рожденната им дата. Именно датата на смъртта на тези хора прави свята и рожденната им дата, свързвайки целият им живот в едно.
Поклон пред паметта на Апостола. Каквото и повече да кажем за него не ще да е достойно. Той е великан а ние - джуждета...

Дата:   19-07-09 07:54

uli [smilie24]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.