Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Попържайте за здраве!
Автор: Amigo   
Дата:   18-07-09 17:03

[smilie5] [smilie5]

Ругатните - полезни за здравето
18 юли 2009 / News.dir.bg

Сдържаността не винаги е от полза, когато става дума за здравето.
Според учени от университета в Кил, Германия, емоционалните изблици и особено крайните, имат болкоуспокояващ ефект, тъй като помагат на мозъка да се отвлече от причинената болка и да се съсредоточи върху “нелитературното изложение на собственото негодувание”, пише здраве.бг.
Освен това, според немските специалисти “ругатнята увеличава агресивността, а в състояние на агресия болката се усеща по-слабо”.
В своето изследване учените са си поставили за цел да проверят наличието на връзка между ругатнята и физическата болка.
„Ругатнята от вековен феномен”, пише в статията, публикувана в списание NeuroReport.
„Тя въздейства на емоционалните центрове в главния мозък и възниква в дясното полукълбо на мозъка, а именно там се извършва и по-голямата мозъчна дейност, свързана с търсенето на нужните думи”, поясняват невропсихолозите.
В хода на любопитното изследване немските учени са помолили участниците да поставят ръката си в съд с ледена вода и да я задържат колкото се може по-дълго време без да се опитват да сдържат ругатните си. След това участниците са повторили същото, но без нецензурните думи.
Оказва се, че в първи случай хората се успели да задържат по-дълго ръката си във водата, отколкото във втория.
“Ругатнята намалява шока от болката и позволява на организма по-дълго да й се съпротивлява. Тя е не само емоционален, но и физиологичен отговор на неблагоприятната външна обстановка. Това може би обяснява факта защо ругатнята се е съхранила и до днес въпреки съществуващите морални закони”, обобщават учените.

[smilie6] [smilie6]

Значи банът по повод псуване се явява силно нездравословен! [smilie10] [smilie10] [smilie5] [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: cicomanco   
Дата:   18-07-09 17:11

@^%&(^))^&^)^_(____&)&(^%((^&%$^.....!!!!!!!![smilie5]

Re: Попържайте за здраве!
Дата:   18-07-09 17:18

ко речи?! [smilie5] [smilie5] [smilie5] *****XХХ...***** [smilie5] [smilie5]

Американец се учи на български... [smilie5] [smilie5]

Re:
Автор: cicomanco   
Дата:   18-07-09 17:23

Ако не немци , то японци щяха да го открият тоз ми ти финумьен! Тия са си сдържани по природа. Можеха просто да питат вместо да арчат дръжавна пара за глупости , ама кат знам къф щеше да е отговора.....[smilie5]

Автор: тьма   
Дата:   18-07-09 19:29

стига бе, амигов, все стари неща пускаш днес[smilie23]

Автор: ogimag   
Дата:   18-07-09 22:33

Мислех, че ги владея тези неща, но онзи ден една кифла ми скри шайбата! [smilie5]
Чак се притесних и ми стана неудобно! [smilie10]

Дата:   18-07-09 22:34

ogimag написа:

> Мислех, че ги владея тези неща, но онзи ден една кифла ми скри
> шайбата! [smilie5]
> Чак се притесних и ми стана неудобно! [smilie10]

сподели [smilie3] [smilie18] [smilie18] [smilie18] да научим и ние нещо ново [smilie6] [smilie6]

Автор: mayflowerbg   
Дата:   18-07-09 23:38

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.