Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 И все пак имали ли са прабългарите бог Тангра?!
Автор: Amigo   
Дата:   18-07-09 12:56

Какво мислите по въпроса? [smilie11] [smilie8] И изобщо за по-древната българска история? [cool] [smilie8]
Повод за темичката ми даде ето това материалче [smilie8]

Уникална находка за българската история
18 юли 2009 / News.dir.bg

Златен хански пръстен с вероятно изображение на прабългарския бог Тангра е открит в древния град Бoлгар на територията на днешната руска автономна република Татарстан, съобщи БНТ.
Археолози от Казанската академия на науките и в момента извършват разкопки в града - столица на средновековната държава Волжска България.
Учените предполагат, че изображението на пръстена вероятно е срещано и в България и се надяват, че българските учени могат да помогнат за пълното разпознаване на символа.
В столицата на древната Волжска България иманярите, каквото са могли, вече са го разграбили. Археологът Рафин Шарифуллин е намерил едва шепа злато за 30 години разкопки по цял Татарстан. Късметът обаче му се усмихва в Болгар, когато на разкопките на административна сграда открива златен пръстен.
"Това е находка от категорията на уникалните. Рядко срещан предмет. При това находката е на границата на два земни пласта - руския пласт и бoлгарския пласт от времето на Златната орда. Това е пръстен с печат с изображение или на Тангра, или на някакво животно", казва Шарифуллин.
Въпреки че пръстенът е изваден от по-късен културен пласт, учените предполагат, че той е на болгарски хан от времето преди Волжска България да бъде превзета от монголите през 13 век. Вероятно пръстенът се е предавал по наследство, а после е загубен.
Това лято археолозите са открили и много керамика, мъниста и монети. Намерили са и оловни пломби, които волжските българи използвали вместо пари по време на сребърната криза през 12 век.
Пред камерата на БНТ археолозите попадат и на неизвестен още обект от Волжска България преди нашествието на монголите.
Там ще има находки, много ясно определени по време, а те за историята имат максимално значение, коментира Рафин Шариффулин. За 70 години археологически проучвания са изследвани едва 3% от територията на Болгар и затова очакванията са столицата на Волжска България тепърва да разкрива още много от тайните си.

[smilie8] [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: И все пак имали ли са прабългарите бог Тангра?!
Автор: Luxor   
Дата:   18-07-09 13:04

Нибиру като дойде, нищо вече няма да има значение [smilie10]

Автор: НАСОО   
Дата:   18-07-09 13:05

кога ще има тенис[smilie11]

Автор: black_swans   
Дата:   18-07-09 13:08

Все по-често от "вероятно", "предполага се", "надяват се", само за седмица-две и вече се говори за "сигурно", "доказано" и "убедени са учените".
С две думи шарлатанията сериозно си проправя път в историята, като наука, и в частност -арехеологията. Имаме си ги тук едни двама дето откриха спалните Орфей, гроба на Орфей, дудуците на Орфей и WC-тата на Орфей.

Колкото до връзката на българите от VІІ-ІХ век с тюркутския бог Тенгри, то освен един недоразчетен и недоказан надпис при Мадара, друга не съществува. Но както казах по-горе, от "вероятно" и "предполага се", смело се е навлязло в една художествена самодейност, която се пробутва за "сигурно", "доказано" и "убедени са учените".

[beer]

Автор: tttt   
Дата:   18-07-09 13:10

https://photo-forum.net/joro/emoticons/sarpichuk.gif

Дата:   18-07-09 13:19

black_swans написа:

> Все по-често от "вероятно", "предполага се", "надяват се", само
> за седмица-две и вече се говори за "сигурно", "доказано" и
> "убедени са учените".
> С две думи шарлатанията сериозно си проправя път в историята,
> като наука, и в частност -арехеологията. Имаме си ги тук едни
> двама дето откриха спалните Орфей, гроба на Орфей, дудуците на
> Орфей и WC-тата на Орфей.
>
> Колкото до връзката на българите от VІІ-ІХ век с тюркутския бог
> Тенгри, то освен един недоразчетен и недоказан надпис при
> Мадара, друга не съществува. Но както казах по-горе, от
> "вероятно" и "предполага се", смело се е навлязло в една
> художествена самодейност, която се пробутва за "сигурно",
> "доказано" и "убедени са учените".
>
> [beer]

С туй съгласем съм [smilie8] [smilie5]
И все пак какво знаете за по-древната българска история?! [smilie8] Доста неясноти и скрити моменти продължават да съществуват.[smilie8] Чел съм какво ли не - че прабългарите дошли от космоса, че били учители на всички древни цивилизации, че били тюрки, че били номади, че били доста просветлен народ с определено сериозни строителни познания и т.н. [smilie8]

Luxor, положението с Нибиру също още не е изяснено [smilie3] [smilie5] [smilie5]

[beer] [beer]

Дата:   18-07-09 13:22

Прабългарите са били изключителни, първи в света, носители на седемтте велики цивилизации и на петте раси. От тях ще се пръкне и шестата, последна.
Живо и необоримо доказателство за тези факти е живия, необорим и сюблимен директор на НИМ и виден мажоритар, излязал директно от топките на Кана Сюбиги Аспаруха [smilie24]

Дата:   18-07-09 13:29

[smilie5] [smilie5]

БЪЛГАРСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ НОСИ КОСМИЧЕСКО ПОСЛАНИЕ [smilie8] [smilie5] [smilie25]

Едно от твърденията на Жечко Иванов, което вероятно сред мнозина учени ще предизвика усмивка, е, че Исперих е идентичен с Кетцалкоатъл – белият бог на маите и ацтеките. Той отъждествява реалния образ на сина на Кубрат, основателят на българската държава, с митологичната фигура на индианското божество.

Това той доказва по един доста сложен начин, тълкувайки прабългарски амулет, представляващ кръст-печат, с издълбаното име Испор (Аспарух), четено в кръг отдясно наляво. Обожественият от маите и ацтеките бял мъж, наречен “пернатата змия”, учените датират от VI – VII век след Христа, по времето, когато е живял и самият Аспарух. Оттук нататък г-н Иванов търси езикови и анаграмни аналогии в прочита си на кръста. Спирайки се на думата “перо” (печатът е издълбан на гърдите на сребърен орел), той я тълкува като дъх, дихание, използвайки латинския израз “Дум спиро сперо – Докато дишам, надявам се.” Продължавайки прочита си на амулета, той стига до извода, че текстът гласи “Бога човек Ра”.
[smilie10] [smilie10]

Дата:   18-07-09 13:36

Аз съм дошъл от Космоса [smilie24]

Както и всички вие.

Дата:   18-07-09 13:37

Luxor написа:

>
> Аз съм дошъл от Космоса [smilie24]
>
> Както и всички вие.

покажи си кръщелното с мястото на раждане! [smilie18] [smilie18] [ezik] [ezik] [ezik]

Дата:   18-07-09 13:42

е, че Исперих е идентичен с Кетцалкоатъл – белият бог на маите и ацтеките [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Абсолютно! [smilie24] Ами какво да кажем за Инка Виракоча, мрхъръм? Некой потентен граовец Иньо, навирил коча, и показал на местните перуански тарамбуки, кво е да пич и вожд по рождение!

Понеже напоследък нямам много време, какво казват замечателните учьони, като горния г-н Жечко, за Шака Зулу? Не може да няма българска нишка в този исполин, не може...

Автор: e-mil   
Дата:   18-07-09 13:47

Естествено е Жечко Иванов да предизвиква усмивки, защото Аспарух все някак трябва да е стигнал до Америка и то по вода, а не от летище "Онгъл". И такова дълго изчезване на вожда няма как да не бъде забелязано от Византия и щеше да остави все някаква следа.

Да не говорим, че доказателствата му са много мъгляви, а и почти нищо друго в Южна Америка не съвпада с прабългарската култура. Теорията на Тур Хейердал за финикийците е доста по-добре аргументирана.

Дата:   18-07-09 13:50

Amigo, роден съм в древения град Луксор.
Кръщелното ми е издълбано върху един монолит на източния бряг на Нил.

Дата:   18-07-09 13:52

А ти?

Дата:   18-07-09 13:53

Luxor написа:

>
> Amigo, роден съм в древения град Луксор.
> Кръщелното ми е издълбано върху един монолит на източния бряг
> на Нил.

убо де, ама аз питам за извънземното ти поселище [smilie5] [smilie5] [smilie3]

Дата:   18-07-09 13:59

Горно Старо Луково, махала Озоренци, третото кьоше вдясно, на югоизточния ъгъл на 26-тата планета, на 17-тата галактика от горе-надоле [smilie24]

Дата:   18-07-09 14:01

Amigo, ето black_swans си каза къде е роден, и аз казах, сега е твой ред [smilie24]

Дата:   18-07-09 14:08

[smilie8] [smilie8] ми аз... съм само един обикновен прабългарин - микс от тракийци, македонци и шопи [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] кво значение има мястото [smilie8] [smilie18] [smilie18]

Дата:   18-07-09 14:12

Моля, моля. Аз съм роден на тайната планета на тайната галактика на секретната седма раса, на която тайна планета лично тангра е снасял яйцата си, от които сме се излюпили, та сме разнесли прабългарската истина по всички галактики.
Горно Старо Луково, махала Озоренци, е името на космически санскрит, т.е. на средностаробългарски, на основания от тях град Луксор. В това прабългарско селище момите вадели лука с голям зор, та оттам лук-зор, поегиптчанено, т.е. поциганено - луксор.
Питай бе, то питането сляпото окато прави [smilie24]

Дата:   18-07-09 14:17

Black_Swans, пубертетските си остроумия ше пробутваш като идеш на СИП-а по история [smilie3]

Дата:   18-07-09 14:24

Оттам се връщам. Тъкмо тия дни дискутираме за значението и ролята (в развитието на световната цивилизация) на град Луксор и директните му връзки с космическото [smilie24]

Публикацията е редактирана (18-07-09 14:25)

Дата:   18-07-09 14:26

A, добре [smilie24]

аз проверявах само да не си избягал от този важен час [smilie3]

Дата:   18-07-09 14:29

няма да се ядете и да ми спамите темичката, че ще ви банна и двамата! [cool] [smilie8] [smilie5] [smilie5]

ОТКРИХА СЪРЦЕТО НА ВОЛЖКА Б-Я

РУСКИ СПЪТНИК ЗАСЕЧЕ ДВОРЕЦА НА ВЕЛИКИТЕ ХАНОВЕ КРАЙ РЕКА КАМА

Руски спътник откри двореца на волжките ханове, който беше сред най-големите загадки за археолозите. Крепостта е засечена в резервата "Древен Булгар" край река Кама. Ако снимките от Космоса се потвърдят при разкопките, това ще бъде велико откритие, коментира проф. Николай Овчаров. Според него учените ще могат да съберат пъзела от двете разклонения на Велика България. Дворецът на хановете е съпоставим с откритията от Плиска, каза още пред "Стандарт" проф. Овчаров. Най-вероятно древният палат е бил последното убежище на най-големия брат на хан Аспарух - Батбаян, смятат изследователи.

Те предполагат, че край Кама може да бъдат намерени и хански съкровища, до които иманярите не са успели да се доберат.

МОСКВА/СОФИЯ. Спътник откри двореца на волжките ханове, съобщи вчера ИТАР-ТАСС. Ако разкопките потвърдят снимките от космоса, ще съберем пъзела от Велика България, коментираха новината наши учени.

Данните са получени от сателит за дистанционно сондиране на Земята "Ресурс-ДК1". Мястото на двореца оставаше загадка за археолозите много години. Руски учени успяха да го засекат в археологическия резерват "Древен Булгар" с помощта на специални методи на дешифриране на данните от спътника. Територията на древния град Булгар в Средното Поволжие и басейна на р. Кама е обявена за държавен резерват.

При разкопките са открити жилища, занаятчийски работилници, хидротехнически съоръжения, бани, мавзолей, християнски храм, ханско съдилище и други сгради.

Градът е основан през VIII век и е столица на Волжка България до XV век. По-късно по времето на руското нашествие столицата е преместена в Биляр, но след разрушаването му от монголските орди на хан Бату тя отново е върната в Булгар.

в-к "Стандарт"
[smilie8] [smilie8]

Дата:   18-07-09 14:31

Спор на учени глави хвърли в смут нацията
Генът на българката скара професори
Родните дами нямат нищо общо с Чингиз хан, упорства Иво Кременски

Мъжете са от Марс, жените - от Венера. Всички сме се примирили с тази древна истина. Възможно ли е обаче българките да са от Европа, а мъжете ни - от Азия? Да, според последното изследване, направено от най-големия ни генетик проф. Иво Кременски.
Нашенката е 100-процентова европейка. Българките не са имали вземане-даване с Чингиз хан и конниците от Азия, категоричен е проф. Кременски. Данните от изследването на митохондриалното ДНК на общо 100 души доказват, че родните дами носят всички халпотипни линии на европейките и нямат характерната за азиатците М-линия. В същото време по-старо проучване показва, че 79% от мъжете в България са дошли на кон от степите. Всеки пети нашенец пък крие във вените си гени на 7800 години. Над 20% от мъжете у нас още носят чертите на населението, живяло на Балканите много преди траките, славяните и прабългарите.
Вярна ли е теорията на проф. Кременски? Наистина ли мъжете и жените в България носят различна кръв? Колко древен народ сме всъщност?
Сензационните разкрития на Кременски разбуниха духовете в родната наука. Професорите се хванаха за гушите да доказват къде точно е коренът ни и кои са прадедите ни. В историята ни няма доказателства, че жените са от Европа, а мъжете - от Азия, категоричен е проф. Божидар Димитров. Под един процент от българите имат монголоидни черти, сигурен е пък антропологът проф. Йордан Йорданов.
Няма чисти нито раси, нито нации, особено на Балканите, палят се историците. Във вените на българите тече кръв на 10 000 години, предполагат пък антрополозите.

в. Стандарт

[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   18-07-09 15:18

'Irani, pakistani - we all come from punani.'

[smilie19]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.