Автор: djogata
Дата: 17-07-09 10:12
"Колко е било съградено"
Ей тука вече се оля човече
Хитлер може да е бил касапин и ненормалник, но през неговото управление Германия е преживяла разцвет, какъвто никоя комунистическа държава никога не е видяла!
Знаеш ли, че Хитлер е взел решението за построяването на така известните "аутобани", пътна система ненадмината и до ден днешен по размери и по стандарт на качество в цял свят?
Марката Фолксваген (може би и ти караш един от тях) също е негова идея и той е поръчал създаването на "бръмбара".
За сравнение да видим съседна Полша, където се е "градило" по време на комунизма. Олеле
Големи части от Полша са бивша германска територия (след като Германия губи войната, руснаците просто "местят" Полша на запад и вземат територия за сметка на германците).
В днешно време двата най-хубави полски града са Краков и Вроцлав (Брецлау на германски), а най-богатият регион е Силезия, с градовете със звучните имена Катовице (Катовиц) и Гливице (Глайвиц)...
Има една единствена магистрала в Полша.... И тя е строена през 30-те години на 20 век от германците. До ден днешен поляците, въпреки 50-те години "съградителна" комунистическа власт, не са добавили повече от 50 километра магистрала. Да не говорим, че 70 километра участък си е още с германските плочи и едвам се минава - 20 години демокрация и още не са смогнали да я обновят цялата.
Това то за "колко се е изградило" по време на комунизма.
Не ме разбирайте погрешно, не съм защитник на Хитлер или нацизма, ама малко ме учудват хора, които почват да защитават комунизЪма.
Публикацията е редактирана (17-07-09 10:13)
|
|