Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8     всички  напред  последна
 ПЛАЗМА или LCD
Автор: navy   
Дата:   12-07-09 09:53

... като говорим за ТВ [smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: ПЛАЗМА или LCD
Дата:   12-07-09 09:53

Също така говорим за размер 46/47 инча [smilie7]
И за сравнение от един и същи клас... важното е да е фул ХДТВ [smilie7]

Топ модели и току що излезнали не са ми интересни, както и екстри към ТВ-то, защото аз ТВ не гледам много и ще се ползва от време на време за монитор, някой друг филм от ПС, от време на време Булсатком [smilie7]

Интересни са ми мненията и впечатленията за ПРИНЦИПНАТА разлика между плазма и ЛСД, другото не е толкова интересно [smilie3]

Та ако искате хубава, натурална картинка... плазма или лсд?

П.П.
Знам, има хардуерни форуми, както и няколко много яки теми в сеткома [smilie7]

Автор: chavdarpg   
Дата:   12-07-09 10:22

Херцовете са важни,визуалният ъгъл при плазмите е по-малък от ЛСД-тата.Ако мислиш да го ползваш за монитор,ще трябва да го гледаш от най-малко 2,5м. разстояние,инъче уморява очите (пък от по-близо ще си виждаш дефектите по снимките) [smilie5]

Автор: НАСОО   
Дата:   12-07-09 10:37

непомня точно, но мисля че при плазмата кристалите се осветяват с луминисцентни пури отзад а при лсдто всеки кристал си има отделен източник. В резултат първото което се сещам, че ако при лсдто горят пиксели при плазмата ще ти изгори цял ред. Друго плазмите съм забелязал отразяват околната светлина заради лъскавото покритие върху екрана и в резултат много бликове. Трябва да гледаш на тъмно или поне завесено. На открито май нестава. Мисля когато сме ги учили тез раути даскала разясняваше, че при лсдто заради миниатюрните диоди гори много по малко ток от плазмите. Мисля и че времето на реакция при ЛСДто е по добро.

п.п. сега като чета кво съм написал се чудя защо изобщо правят плазми.[smilie11] сигурно дават по добър контраст заради черния цвят, но това са само размишления

Автор: jivkojj   
Дата:   12-07-09 10:44

Правилното място за тея въпроси:

http://forum.setcom.bg/index.php/topic,38804.0.html

Автор: Marillion   
Дата:   12-07-09 10:48

кинескоп [smilie24]

Автор: jivkojj   
Дата:   12-07-09 10:49

Автор: navy
Дата: 12-07-09 09:53

Също така говорим за размер 46/47 инча [smilie7]
И за сравнение от един и същи клас... важното е да е фул ХДТВ

Автор: Marillion
Дата: 12-07-09 10:48

кинескоп [smilie24]

[smilie10] [smilie10] [smilie10]

Дата:   12-07-09 10:52

кине и скопява всички други

Автор: sasi   
Дата:   12-07-09 11:07

Недей взимаш плазма ако ще го ползваш като монитор

Автор: JesusChristSuperStar   
Дата:   12-07-09 11:15

въобще не ме интересува [smilie21]

Автор: gbdesign   
Дата:   12-07-09 11:29

НАСОО, осъзнаваш ли колко глупости си написал[smilie10] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
TFT взимай и не го мисли. Плазмите вече на практика почти не се произвеждат и освен това са забранени /вече/ в ЕС. Проблема им е че при телевизор с малки размери, докарват киловат консумация а при телевизор с големи - 2-3 киловата на час. Технологията има куп недостатъци и едно съществено предимство - вижда се на открито.
Най-същественият недостатък на TFT-то е промяна в картината при промяна на ъгъла, от който гледаш.
За съвременният начин на предаване на телевизия в България, все още най-добра технология си остава CRT /електронно-лъчева тръба/, но това важи само за чисто аналоговите телевизии. Смазаното от компресии и филтри изображение на Булсат и подобни, няма да се вижда добре на никакъв телевизор....особено ако си взискателен към картината.

Автор: princess_lia   
Дата:   12-07-09 11:32

Мен пък ме интересува, за6тото съм пред подобен въпрос и 6те го ползвам за подобни цели като navy [smilie21]
Като 4е ли клоня пове4е към LCD.

Дата:   12-07-09 11:33

На практика на пазара в момента плазми почти не се предлагат, както и CRT-та с големи размери. Всъщност дилемата ти по-скоро трябва да е между телевизор със задна проекция и TFT.

Автор: princess_lia   
Дата:   12-07-09 11:37

А ако телевизията е цифрова, това 6те промени ли не6то?

Дата:   12-07-09 11:45

В България, цифровата телевизия е пълна пародия на същата. В един 50 мегабитов аналогов канал с добро качество могат да вървят не повече от 7-8 телевизии. Тук обаче за да се пести ресурс /особено на минаващите през сателит/, често са наблъскани над 12 телевизи. Резултата е мазна картина, с ниска динамика, намален до минимум брой цветове и смазани движения. Технологията на приемащият телевизор не е от значение. На практика само статичните изображения с малък брой цветове и полу-тонове се виждат добре...такива изображения обаче са само надписите[smilie10]

Дата:   12-07-09 11:52

За сведение на ЖИВКО съм споменал, че знам за темите в сеткома и че там са обяснени най-добре.
Познавам много от хората там, изчел съм много от нещата.
Да се правим на умници няма смисъл...

Наистина като чета мненията на много хора разбирам, че май аз най-добре разбирам материята и разликите между плазма и ЛСД [smilie7]

Наистина знам освен технологията, така и плюсовите и минусите и на двете системи, от няколко дена сравнявам на живо от един и същи клас и от различни размери сложени един до друг и двата телевизора, повече от 2 години гледам прекрасем ЛСД изработен в Япония, знам как стоят нещата...

Тази тема я пуснах не за да ми каже някой какво да си взема - аз знам какво да си взема.
Пуснал съм я за да си покоментираме малко и да видя кой как мисли, един вид 'на лафче', защото с риск отново да се повторя - всичко е казано и разяснено в сетком форума.

Ако имате време - прочетете, сверете си часовниците, няма лошо, не искам никой да обидя, аз тук акъл не търся, акъл няма и да дам...

Само ми бяха интересни мненията на хората [smilie7]

Дата:   12-07-09 11:59

Знаех си аз, че си пуснал тема да посъбереш глупаците и после да им обясниш, как ти най-добре разбираш и знаеш всичко , знаех си![beer] [beer] [beer]

Автор: CanoniO   
Дата:   12-07-09 12:01

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: kote   
Дата:   12-07-09 12:05

ходете и се друсайте деца мои
LSD и никаква телевизия не ви трябва[ezik]
аз бих заложил на проектор висок клас

Дата:   12-07-09 12:06

navy, след като ще си думаме празни приказки, то искам да дам един тъп пример. Семинарите и демонстрациите на Дигитални и Медийни технологии*, ги правят само със CRT монитори и телевизори от най-висок клас. Картинката, която може да видиш на CRT монитор, свързан към компютър с хардуерен MPG2 декодер и плейващ правилно, компресирани файлове, не може да се сравни с нищо, което може да се види в къщи.
Хай-дефинишъна обаче си иска телевизори от ново поколение...особено стандартите завършващи с буквичката - "p" /progresive/ а не тези с "i" /interlace/.

* - Българска фирма, специализирала се във автоматизацията на телевизионни канали и превърнала се във световен лидер в тази област.

Дата:   12-07-09 12:08

уфффффффф аман .. ок попрочетох, но защо требваше да го правя.. всъщност и двете неща за които говоря са ЛСД едното без другото със ТФТ. Плазмата е хиляди милиони луминсцентни крушки червени зелени и сини наредени на пано и групирани по тройки с различни цветове които правят пикселите. Това за стъклото и бликовете си е така. Това за по-големия контраст също.

сега да видим твойте щуротии-"роблема им е че при телевизор с малки размери, докарват киловат консумация а при телевизор с големи - 2-3 киловата на час." брат то малки плазми има ли?? Аз по малки от 32 не съм виждал[smilie5] Но миналия месец четох отзад на един в техномаркет кво пише и за 42ка беше от сорта на 400-500вата. кви са тия киловати баси то за радиатор ще станат. Направо на баба да си грее пиуците

Най-същественият недостатък на TFT-то е промяна в картината при промяна на ъгъла, тука говориш за ъгъла на видимост който при съвременните вече е оправен - справка погледни някой по нов лаптоп.

Плазмите вече на практика почти не се произвеждат и освен това са забранени /вече/ в ЕС. хахаххахах това пък откъде го реши [smilie18]

Дата:   12-07-09 12:08

kote, повечето хора наричат телевизорите със задна проекция - плазми[smilie18] [smilie18] [smilie18]
Иначе, да...технологията е доста добра[smilie24]

Дата:   12-07-09 12:13

За забраната:
http://news.ibox.bg/material/id_1642145271/fpage_2/

32" плазмен телевизор е МАЛЪК такъв!
Технологията най-напред се ползваше за външна реклама. Там 32" въобще не се ползват.
400-500 ватовите телевизори не са плазмени, въпреки че може би ти приличат на такива.
Всъщност, хората на всичко плоско и голямо, викат плазма, без да си имат на идея че в повечето случаи става дума за TFT.

Дата:   12-07-09 12:16

а сега видях на Навито терзанията - знам толко раути, че вече у главата ми е пълна каша и сам се опитвам да си налагам ограничения да не търся под вола теле в ежеднивните ситуации. Тв то е една съвсем нормална вещ която отиваш в магазина и си купуваш. Старите модели и без това ги спират след година така че като идеш каквото и да купиш няма да е по-старо от година, а ако ще и най-скъпото и добро да купиш след година ще е старо. Така че ми се вижда най-нормално да си мислиш за раутата, хобитата, хората около теб и когато отидеш в магазина си купваш нещо на средна цена което ти харесва на външен вид и картина и забравяш. След 2-5години пак и след няколко умираш и забравяш. Да знаеш какво значат множество буквени комбинации измислени от различните производители, различни модели, термини, плюсове и миниси на едното и другото ми се вижда изключително тъжно и жалко.. след месец два много от тези раути остават в историята. Наистина ми става жал за такива хора които си пропиляват живота в глупости

Публикацията е редактирана (12-07-09 12:18)

Дата:   12-07-09 12:17

Да ама не си съвсем прав![ezik]

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.