Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Някой с опит за туристическа виза за Щатите ?
Автор: itilien   
Дата:   06-07-09 22:43

Та гледам им изискванията в сайта и пише че за туристическа виза покана не била задължителна, както и други придружаващи документи също не били задължителни. Ако някой има опит - дават ли лесно такива визи, трябва ли да им даваш някакви документи да доказваш че си "здраво свързан с родината си" и т.н. И обикновено с какъв срок на валидност издават (не намерих и къде пише какъв е минималния)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: caprichosa   
Дата:   06-07-09 22:50

Приготви си всички възможни документи,които показват здрава връзка с България.Доказателства че работиш,че семейството ти е тук,някаква собственост..такива неща.Не смятам че лесно дават виза,трябва с държанието си да убедиш служителя че ти не си потенциален емигрант.Ще те питат при кого отиваш,за какво,откъде се познавате...мисля че е добре да имаш покана.Срока на визата е различен...пак според преценка на служителя...най-малко дават за 6 месеца.Може и за по-малко да има,ако упоменеш за какъв период ще си в Сащ.Успех!

Публикацията е редактирана (06-07-09 22:51)

Re: Някой с опит за туристическа виза за Щатите ?
Дата:   06-07-09 22:57

собственост нямам, жена нямам :), а това че работя ще е до около два три месеца, след което ще спра да работя. При кого отивам - ами отивам да пътешествам, не отивам при никого. А доколкото прочетох на сайта, това което дават те като валодност е времето, до което можеш да влезеш в щатите. А колко ще ти е престоя там и дали изобщо ще те пуснат зависело от имиграционните власти на място. Ако обаче валидността на визата е 6 месеца, хич не ми върши работа, защото преди това трябва да премина цяла южна и централна америка.

Автор: Marillion   
Дата:   06-07-09 23:00

няма жена, нямаш работа.... ша пътешестваш из целия свят....

абе ти да не си обрал Евгений Бакърджиев?

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

п.п. Тия в американското посолство са големи глупаци.

Автор: caprichosa   
Дата:   06-07-09 23:01

:)Тренирайте за служителя в посолството с отговорите:))Ще пиша на Лични.

Автор: CanoniO   
Дата:   06-07-09 23:03

По страшното е, че ако ти откажат, цяла година не можеш да кандидатстваш пак.

На мен преди 4 години ми дадоха 10 годишна бизнес виза, но ми искаха нотариални актове и брачни свидетелства. Преди 10 дни, един колега, взе пак 10 годишна виза, без да има брак и собствености. Но пък писмото от фирмата работодател има тежест явно...

Автор: r_iva   
Дата:   06-07-09 23:03

Документ, че имаш спестявания в наша банка също може да се използва.

Дата:   06-07-09 23:06

А като влизам по работа в Щатите, обикновено ми дават месец престой. Но не е проблем да се поднови престоя. В никакъв случай не просрочвай даденото от властите време за престой, без да го подновиш. Ще си затвориш вратите към щатите за дълго.

Re:
Дата:   06-07-09 23:31

аз по принцип не се кефя на щатите по никакъв начин, само че сега като попроучих, видях че нямаме нужда от визи за нито една централно американска държава, вкл. мексико. Затора ми се струва, че ще е добре ако от южна америка продължа нагоре и мина през тях, завършвайки в щатите. А от там има сравнително евтини полети към европа и австралия (в зависимост как съм със желанието и финансите) За съжаление не съм обрал Бакърджиев и мисля с около 7000 лева да изкарам поне година и половина скитайки на стоп :)

Автор: siyann   
Дата:   06-07-09 23:35

A с какво фото? [smile]

Дата:   06-07-09 23:36

Ти докато влезеш в щатите, те визите вече ще са ги махнали[smilie18] [smilie18]
Може и щатите вече да ги няма[smilie18] [smilie18]

Re:
Дата:   06-07-09 23:46

:))) може и да са ги махнали, ама ще искат биометрични паспорти, пък аз ще имам обикновен, мязащ на онзиденшна баница... изпусната на тротоара :).

А фотоапарата е една от най-големите грижи. Сонито ми се струва тежко и обемно, особено като се има предвид, че ми се ще да се огранича до около 17 кг багаж (все пак ще се налага да се носи бая време и бая километри на места). Също и файловете му са бая големи и ще се чудя как и къде да ги записвам на двд-та, евентуално да ги пращам към насам. Панасоник Г1 в момента ми се струва по-добра алтернатива, защото е с цели 400 грама по-лек и е с по-бърз автофокус уж (макар и китака му да е само до около 80-90мм), а и габаритите му са по-малки. Най-добрата алтернатива може би е новия олимпус. Но тук идва ограничението на бюджета. Дори да продам сонито, ще трябва да доплатя поне още 500 и нагоре лева за да взема някой от тия двата. А 500 лева са бая пари като процентно съотношение от скромния ми бюджет. На всичкото отгоре ми се ще и да си купя електронна книга, ама те пък са 660 лева. Още по-кофтито е, че има голяма опасност да ме оберат из южна /евентуално централна америка [smilie8]

Автор: Lalinda   
Дата:   06-07-09 23:56

Като тръгнеш, живот и здраве, може и да ти се отще да снимаш...
Пътувай и се наслаждавай на живота, не на фотографията...
Та нали със сигурност някой вече ще е заснел всичко, което ще видиш...
Не можем да изконсумираме целия свят.

Успех!

Re:
Дата:   07-07-09 00:02

абе то вече ми се е отщяло да мъкна фотоапарат, поне не и кютук. Предната седмица дето бях пуснал снимки от витоша аха аха и да не го взема. Все по-често не го вземам. А това, че някой го е заснел е ясно, ама после ще иска народа да гледа снимки. Пък и спомените е хубаво да се подкрепят с материал, защото избледняват.

Дата:   07-07-09 00:09

Ми вземи някоя водо-студо-топло непроницаема сапунерка, дето тежи 100 грама...

Дата:   07-07-09 00:10

да, ама с нея читав пейзаж няма да излезе :)

Автор: n1x0n   
Дата:   07-07-09 13:19

Когато последно ходих за УС виза - се бях подготвил: нотариални актове, фирмени състояния, банкови извлечения, покани, подготвени отговори на очакваните въпроси...

Това, което ми каза жената там е, "Принципно най-сериозно проверяваме тези, които идват с една цяла папка документи. Някой за да се е подготвил толкова добре - значи има притеснения и ние сме длъжни тези притеснения да ги проверим на какво се дължат."

Добре че още не бях извадил папката от чантата [smilie5]

Зададоха ми 5 общи въпроса и ми дадоха визата.

Дата:   07-07-09 13:26

хаха :) Значи си минал без никакви документи ли ? А с колко време валидност ти беше визата ?

Автор: ejko   
Дата:   07-07-09 13:32

Една позната със сериозна работа тук, доста над средния доход за страната, да не кажем, че нещо като средния за З. Европа, с покана от БГ консула в Ню Йорк, сам родител с две деца едното на 15-16 май беше и и дадоха туристическа виза за две седмици. осъмниха се пичовете. На очевидни емигранти съм виждал как дават десетгодишни визи...! Абсолютно непредвидимо е.
Три пъти съм ходил в щатите, винаги съм се връщал и ми отказаха виза последния път. Много се бях ядосал.
Един приятел си изкара туристическа, дадоха му за 6 месеца май и онзи на летището- емиграционния го пуснал за 8 дни в страната...!
Някаква малоумщина е това с визите..., няма как да го пресметнете. Може да не е на кеф, да наближава края на седмицата, да му се е счупила колата, да не му е харесала закуската и всичко това рефлектира директно върху преценката му..., луда работа!

Дата:   07-07-09 13:41

да, то това е кофтито, че не се знае оня на границата за колко ще те пусне, и дали въобще ще те пусне. А това е много гадно, защото по тоя начин няма как да зная за кога да си купя самолетен билет да изляза от щатите, защото на практика трябва да го купя поне 2-3 месеца по-рано - докато е евтин.

А за да прехвърлиш полет през щатско летище трябва ли виза ?

Публикацията е редактирана (07-07-09 13:43)

Автор: E-3   
Дата:   07-07-09 14:14

Какво стана с Африка? Отказа ли се от пътуването по черния континент?

Дата:   07-07-09 14:31

А за да прехвърлиш полет през щатско летище трябва ли виза ?
Не. Стига да не минаваш през митницата нямаш нужда от виза. Все пак си проучи въпроса, поне преди беше така и за Англия си се прекачвахме без визи, стига да не излизаме извън летището.

Автор: endlessdark   
Дата:   07-07-09 14:34

Яко пътешествие!!!!.Адмирации!!!И да!!!... мини през щатите за насам(по-евтино е а и има какво да се види)
Иначе визи дават(дори и да не си много обвързан със държавицата си,на мен ми дадоха 2 пъти без да имам деца,собственост,мъже и секви други хавици в бг-то.
Билета от Централна Америка си е доста много пари(От опит).Някой от страните(Мексико,Пананама),искаха и визи(още помня един мазен дебел панамец в консулството им в Гватемала как ми обясняваше ,че сме от рискова група страни и т н т,вярно беше 2005 година...сега с ЕС може да е различно.
Успех!!!

Автор: endlessdark   
Дата:   07-07-09 14:36

Ежко,да трябва..транзитна се води.

Дата:   07-07-09 14:36

освен това от щатите билета до Южна Америка е евтин. Към $180 излезе на едни приятели до Колумбия...

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.