Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Тирана Terra Incognita.
Автор: hotsnail   
Дата:   27-06-09 12:31

ами бях тука в Тирана, Албания за няколко дни.

Май малко българи познаваме това странно място.

Ето малко снимки
http://picasaweb.google.com/karaatanasov/Tirana2

http://picasaweb.google.com/karaatanasov/Tirana2

Някои са с ДСЛР някои с теелфона. Да си кажа тука е такава странна атмосфера че леко се притесявах за извадя големия и да си снимам спокойно.

Има много малки фотота - както в София преди 10 години. Явно цифровата фотография още не е дошла.

Няма скъпи магазини, няма молове - беднотията е огромна.

Няма курорти скъпи. Мислиш си добре поне са запазили природата ама и това не е така - горите отдавна са ги продали за дървесина за стотинки.

Незаконното строителство явно е огромен проблем. В Тирана има съвсем малко нормални улици останалото са разни криволичещи улички между никнещите като гъби нови сгради - без план без регулация.....

Иначе е хубаво - средиземноморски климат, палми, зеленина. Южняшка кръв - по улиците непрестанно свиркат, засичат се - привиден хаос.[beer]

Еми това са ми бързите впечатления.

Отговори на това съобщение
 Re: Тирана Terra Incognita.
Автор: asahi   
Дата:   27-06-09 14:30

Бутни им малко кривите на тези снимки в средната област, че да светнат.

Автор: Vinsent   
Дата:   27-06-09 14:57

Да си се сетил случайно да попиташ колко им е минималната пенсия? Май беше над 200 Евро! [smilie5]

Между най-големия им пристанищен град - Дурас и Тирана има дето се казва пряка видимост. Само дето ненормалника от страх да не додат американци ли, руснаци ли, некви други ли със самолетите да го завладяват е направил пътя с безброй завои през планината вместо една права магистрала! [smilie5]

Да си разбрал случайно, че там цели градове не си плащат нито ток, нито вода, нито данъци... [smilie5]

И, че има над 1 милион и 100 хиляди бункера, в които могат да се мушнат двама души и да стрелят докат им свършат амунициите... [smile] [smilie25] [smilie18]

Имат един герой - Скендербей (Скендербек), ама във всеки град на централно место е неговата статуя... Крепостта му, с помощта на която не е допуснал там никакви турски нашественици се намира на 18 км от Тирана, над едно градче Фушкруе...[smilie5]

А, ако си имал късмет да разговаряш с деца, ученици, да си забелязал колко невероятно интелигентни са?! [smile]

Ако пък случайно си имал възможност да контактуваш с обикновени възрастни хора, да забележиш колко достойнство и морал има в тях...[smile]

За малко щях да забравя огромните папури и безбройте магарета... [smile]

И маслините... [smile]

И природния асвалт - най-добрия в света! [smile]

Наистина е страна непозната...

Прощавайте за набързо нахвърляните мисли и жалко, че тук нямам снимки да пусна! [smile]

[beer] [beer] [shtrak] [beer] [beer]

Дата:   27-06-09 18:16

Ха доста интересни работи.

Говорих с едно хлапе - македонче. Дошли в албания ...говореше Български перфектно.

Скандербег го разбрах!!

А сникмите са направо от апарата или телефона (даже не са направо от апарата ами роу окепазен от пикаса - по зле от ЖПЕГ от сони.)

Ще ги набарам в къщи на големия монитор

Дата:   27-06-09 18:20

Дори едната връзка съм оплескал

http://picasaweb.google.com/karaatanasov/Tirana

Автор: da.fo   
Дата:   28-06-09 01:13

Миналата година ходихме до Охрид и реших за един ден да отскочим и до Тирана. Отначало имах малко притеснение. В първото село спряхме и седнахме в местното барче. Дойде една сервитъорка с голо пъпче да ни обслужи - казах ееее значи сме все пак в Европа ( няма фереджета). След това продължихме към Елбасан а от там от един абсолютно стръмен и тесен път през билото на една планина към Тирана. Имах чувството , че ако за миг се разсея и ще сме долу в урвата. Такова преживяване не съм имал от както съм шофъор от 1981 година. Стигнахме в Тирана и си мислех да взема да поизвадя я кабели за свещи я нещо друго , че да не остана без превоз. Колата ми е Еспас 3-ка 1999 год. ама си викам знам ли ако им се прииска да я краднат старата ми барака с какво ще се прибирам. Гледам обаче , че на всеки 15 коли 13 са с трилъчната звезда а и много джипове има и все наточени. Паркирах в една уличка до центъра , разходихме се , поснимах доста с R-1то , купихме си сувенир (бункер) , седнахме на обяд в едно заведение на центъра до джамията и хапнахме. Цените като при нас , бирата ми хареса а хората едни усмихнати,дружелюбни, ведри лица ...а бе с две думи мислех си ,че ще попадна в 19 век а то май сгреших. Останахме много доволни макар и от еднодневната ни екскурзийка. Вярно е ,че при всяко разминаване или изпреварване колите свирят и не се знае кой на кого и защо свири ама се свиква - никой не ти показва среден пръст. На връщане се снимахме до бункерите,и по стръмния път бях вече по опитен и смел )))
В профила си имам мисля 3 снимки от Албания - паметника на Скендербек(Георг Кастриоти му е истинското име, но след завръщането си от Турция където е бил даден като заложник и са му наложили исляма се отказва от тази религия и започва яростна съпротива срещу турците ), един от големите бункери и табелата на едно село с името "IBE" - )))

Публикацията е редактирана (28-06-09 01:17)

Автор: e-mil   
Дата:   28-06-09 03:02

Преди няколко години брат ми ходи с кола до Тирана по същия път. Той по принцип не е страхлив човек, но каза, че втори път през живота си с кола оттам няма да мине. Върна се със самолет. [smile]

Ходи да инсталира едни неща в централната им банка и се наложило да дърпа едни сравнително големи драйвери от София. Оказало се, че скоростта на Интернет в банката бил 3-4 КБ/с... общо за цялата банка. Всички спрели работа за да може да ги изтегли. [smile]

Дата:   28-06-09 15:50

А сега интернет богато като в БГ има в Тирана. Във всеки хотел има безжичен безплатен.

Верно бавен ама и в Софето по кафетата рядко пускат 50 мегабита за народа. [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.