Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Облицовка на баня (светнете ме)
Автор: PeterPAN   
Дата:   24-06-09 22:05

Трябва да правя ремонт и много се чудя, времето ме притиска [smilie5]

Някой ползвал ли е тапети за баня, ПВЦ облицовка за баня?

Мисля си че ще я освежа за много кратко време и не много скъпо?

и остава класическия вариант с плочки, ма ще отнеме повече време [smilie5] а и не сега му е времето [smilie5]

За сега не ме кефи варианта блажна боя по стените [smilie5]

[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Облицовка на баня (светнете ме)
Автор: НАСОО   
Дата:   24-06-09 22:24

сложи плочки без да сваляш старите[smilie21] не е много по сложно от тапетите но си има вид после.Евтини плочки колко щеш[smilie24] Тия пвц ко не са убаво направени шумят яко като се къпеш.

Автор: Marillion   
Дата:   24-06-09 22:28

Скоро ходих на гости и в банята имаше тапет...

Слага се за половин ден и дан' ти дреме.

А като дойде време - къртиш до тухла и на ново.

Дата:   24-06-09 22:44

банята е на блажна боя а искам да изкара до другото лято когато ще им павя по сериозен ремонт, сега искам да я освежа само.

чудя се ПВЦ плоскостите ако вместо да ги кова ги залепя с теракол или пододящо лепило върху стените, ма май няма смисъл, ъглите са криви и ще трябва да ги изправя по някакъв начин

Утре ще отида да огледам пак

Автор: Славов   
Дата:   24-06-09 22:47

Плочки или нищо, карай така до другото лято ....

Автор: asahi   
Дата:   24-06-09 23:41

Дръпни още една боя и събирай пари за истински ремонт. Междувременно тренирай лепене на плочки.

Автор: kaiser.soze   
Дата:   24-06-09 23:49

или плочки илио нищо.

Дата:   25-06-09 06:29

Навихте ме ша се пробам на едната стена, па догодина майстора да му мисли ;)

Дата:   25-06-09 11:50

не кърти до тухла [smilie23] не сме в любимата ми 1984г. [smilie21]

Автор: Marillion   
Дата:   25-06-09 12:11

НАСОО кърти се до тухла брат. После се прекарва на ново ВиК. След това се прави замазка. Нанася се 1 слой хидроизолация. След това се прави още една хидроизолация и след това се слагат плочки. След това фугирането е много важно да е пак с хидро изолационен материал. Иначе мухъла ще ти разкаже играта. Кърти се до тухла, защото е най-готино като сложиш плочки и да ти избие от някъде влагата. Ако си я направил тази процедура след това спокойно можеш да махаш само плочки и да редиш нови.

Когато се прави ОСНОВЕН ремонт на бянята си е добре всичко да се направи на ново. През 84-та като знам как са правили мазилки ми става лошо. За кривите стени не говорим.

Въщност - баните са си ваши. Правете каквото искате.

Дата:   25-06-09 12:33

ВИК то кара20-30години.. ти го не пита човека, къде и как, но вече му изкърти стените. Дори да реши да го сменя трябва да прореже два, три канала и да го вгради. Това с хидроизолациите ще го подмина че ми стана смешно[smilie5].

след това спокойно можеш да махаш само плочки и да редиш нови.[smilie11] това кому е нужно. Едни плочки са дебели 6-7мм с лепилото отдолу да кажем 1см, е заради този един см човека всеки път да изгарва и вкарва по 20чувала строителни материали[smilie11]

за да няма мухъл трябва вентилация[smilie3] познавам хора вложили доста пари и с много мухъл. Разберете го най-накрая - няма материал в който да не може да се засели. Виждал съм човек който си беше сменял няколко пъти фугировката и накрая сменяше плочките защото мухъла беше почнал да се развива по тях. ВЛАГА=МУХЪЛ

Дата:   25-06-09 13:54

А имало някакъв гипс картон зелен който се лепял на стената първо за изравняване и след това върху него се лепели плочките?

Дата:   25-06-09 14:24

става и с него, но ти добавя над см допълнително стеснение и трябва да ти е много добра фугировката после. Ако сам ще го правиш май по лесно ще ти бъде да изправиш стените с мазилка, а и тя е много по-добро решение в банята. Мажеш с контакт лепило върху блажната боя, взимаш два мастара и един нивелир-за начинаещи е най-лесно в четирите ъгъла на стената да залепят по парче плочка което дава нужното ниво. Та взимаш четири парчета плочки, бъркаш гъст гипс, ко нямаш много гъст цимент или вар, слагаш топка на плочката и я плясваш две горе и долу в ъгъла. После взимаш единия мастар-чистия (затова ти трябват два), слагаш върху него нивелира и опираш върху плочките. Почукваш с мастара едната или двете плочки докато получиш вертикал възможно най-близо до стената и го оставяш да съхне. Правиш същото и от другата страна като тука, вече след вертикала слагаш мастара и хоризонтално да свържеш лява горна с дясна горна плочка като гледаш стената, после двете долни и веднъж по диагонал за да провериш за издадени участъци. Ако има такива изваждаш малко току що сложените плочки и пак нивелираш. Това отнема 10-15мин. После си бъркаш мазилката в некъв съд както решиш и нанасяш по една вертикална ивица между всеки две плочки, която нивелираш с мастара като го движиш по двете плочки. След като направиш двете ивици, чакаш да изсъхне, хвърляш мазилката и движиш мастара по ивиците, майсторите им викат майки докато получиш перфектна плоскост. Друг вариант е да сложиш две летви, профили и т.н които захващаш с гипс и ползваш за майки, но после трябва да ги махнеш в нужния момент. Някой хора ги мажат с малко масло за да излизат по лесно. Ако пък кривините са по малко от сантиметър ги изправяш със циментова шпакловка и или лепило за плочки-теракол или квото там имаш и пропускаш всичко останало

Дата:   26-06-09 07:30

[smilie24]

Автор: Vinsent   
Дата:   26-06-09 08:30

Като asahi. [beer] [shtrak] [beer]

Автор: tofo   
Дата:   27-06-09 16:11

Не се занимавай със щуротии. Решението си е само плочки. И първо - водопровода , ако е с метални тръби. Ако решиш да тръгнеш да тренираш - питай пак. Не е кой знае колко голема философия. [beer]

Дата:   27-06-09 19:45

Ми реших да купя гипскартон за баня, с него да изравня стените и след това пллочки [smilie24]

Автор: Lalinda   
Дата:   27-06-09 23:43

И започвай реденето на плочките от втория ред нагоре.
Първия ще си наредиш и налепиш накрая (може да ти се наложи и да режеш тук-таме, а от оптическа гледна точка най-безопасно е да режеш най-ниско, няма да се къпеш легнал на пода, я, та да забележиш неравностите в първия ред).
Вероятността подът на банята ти да е неравен е твърде голяма.

Дата:   28-06-09 00:20

[smilie8] [smilie24] това само ако остава стария под - заковаваш нивелирана летва която да ти крепи реда на височина от пода 2-3-5см по-малка от височината на плочките за да може първия ред да поеме неравностите и наклона на пода, ако има такъв. Недостатък е, че отива доста време за белязане на всяка плочка от двете страни и рязането й с диамантено дискче. Ако ще правиш и пода по-добре си го нивелираш и наредиш внимателно и после шляпаш бързо нагоре. Много хора гледам при рязането на парчета, взимат мерки с рулетка или разни линийки, а това в повечето случаи освен, че губи време и води до грешки. Така че по-добре като свърши реда и остава парче да кажем отдясно, взимаш плочка и я поставяш отгоре върху реда от плочки с долната страна върху последната като я опираш едновременно и в стената. Оставяш място колкото за фугата и драскаш чертичка върху долната страна. После я поставяш отдолу на реда и драскаш върху горната. После поставяш върху резачката едната чертичка на марката отпред, дърпаш ролката до края на плочката без да решеш и проверяваш дали минава по втората черта -ако не наместваш плочката и режеш. Взимаш дясното отрязано парче, завърташ го на 180градуса и го плясваш на стената изрязано с перфектна точност а дори и незнаеш колко широко е всъщност. С този метод се режат всички парчета, при редене с напречни фуги,при фуги 45градуса спрямо стените пак се взимат така само, че мерките се взимат от ъгъла на плочката и се бележат две съседни страни[beer]

Автор: охо   
Дата:   28-06-09 17:07

мда.. и в никакъв случай не пропускай да си направиш наклона на пода да бъде КЪМ канала, а не както обичат майсторите - каналът да стане най-високата точка у банята [smilie18]

Автор: asahi   
Дата:   28-06-09 21:17

Има сега едни дълги сифони. Ако сложиштакъв наклона се прави много по-лесно, а оттам оттичането е безпроблемно.
Не забравяй вентилацията - само тя може да извади влагата, а оттам и мухъла.

Автор: tofo   
Дата:   29-06-09 09:03

Ама Лалинда тука вече изби рибата[smilie24] Иначе е абсолютно права, де. [beer]

Ред. Първият ред се слага последен, след като се нареди и пода, за да го застъпи.

Публикацията е редактирана (29-06-09 20:53)

Автор: labrax   
Дата:   29-06-09 19:10

Лалинда: [smile]
Е това е жена: естет, разбира от граматика, а може и плочки да слага. Такива с лупа не можеш да намериш.
Много ме кефиш. 9ФЕГ разбира се [cool].

Автор: likeduh   
Дата:   29-06-09 19:32

пода е крив, точно поради наложителния наклон, а тапетите са си решение и то добро..сега има такива серии, дето могат да те разубедят и за плочки....
гипскартона е идеален за изравняванер и криене зад него на тръби , ако си готов да прежалиш до 5см. на стена стеснение на помещението, но има и решения за криене на казанчето и т.н. и си е модерно като решение , ако имаш питанки ..ще пратя снимки и линкове на подобни изпълнения

Автор: Lalinda   
Дата:   29-06-09 21:50

[thankyou]

Пък някакъв разирач в някаква друга тема ме обвиняваше, че не съм могла да си сметна плочките, и то само защото казах, че ще докупуваме от тях (просто фирмата не бе внесла единия размер, нужен за постигането на замислената от нас подредба с три размера, два квадратни и един правоъгълен, и в тая криза трябваше да чакаме да го пратят от Castelvetro).

Бяхме фенове на линейните сифони - много са ефектни на вид, и дори на дъговите такива, около душкабината, но у нас не внасят от последните.

Иначе съм привърженик повече на кабините просто с една преграда, един вид в ниша, не с две (повече степени на свобода, повече вероятности за повреда - ще ви го каже всеки инженер, изучавал надеждност).

Освен това, сме фенове и на окачените или стоящите тоалетни с вградено казанче върху стойка - по-надеждно а, ако ще каните често гости, които пияни да се опитват да ремонтират казанчето... Има ли някой от вас опит с тях да препоръча фирма-производител.

Естествено, най-големият проблем си остават мебелите в банята...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.