Автор: Lalinda
Дата: 25-06-09 21:09
Да, Боров камък, баща ни ни е говорил за него...
![[smilie24]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley24.gif)
Иначе другите ни земи са в землищата на Чупренье, както му викат там, и Протопопинци.
За църквата в Протопопинци съм чела неща далеч по-вълнуващи и чудесни отколкото за скалите, а именно, че някъде още преди падането ни под турско робство, местните поръчали златен обков за Евангелието, продавайки не помня колко си волове и крави...
Но никога не съм влизала в нея, по онова време не я отваряха, не зная как е сега, след смъртта на баба ми преди няколко десетилетия не сме ходили натам, ходихме само до Белоградчик да подаваме документите за земите, тъй като бяха запазени от баща ми, а не от някой от останалите 4 оживели деца... Само баща ми вярвал, че някога ще върнат земите, за жалост ги върнаха след смъртта му, както стана дума по-горе... А преди година-две роднините му поискаха да ги продадат за жълти стотинки и уж лекарства... За наша изненада, оказа се, че откъм другите си линии са продавали огромни имения... И дядо ми, и баща ми сигурно са се обърнали в гроба си... Запазихме лозето в Боровица само в тяхна памет, заради чудесата!
|
|