Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Изкуството На ІІІ Райх
Автор: samadhi   
Дата:   23-06-09 11:13

Обикновен Фашизъм - Изкуството На ІІІ Райх
глава 9 от филма "Обикновен Фашизъм" на Михаил Ром от1965, Наградата "Златен гълъб" и Специалната награда на журито, Наградата на ФИПРЕССИ от Международния фестивал на документалното кино в Лайпциг /1965/.

МНого силен филм актуален и днес с пълна сила

Отговори на това съобщение
 Re: Изкуството На ІІІ Райх
Автор: kaiser.soze   
Дата:   23-06-09 11:16

аз не отварям вбокс7 тук. тва както и да е.
чудя се за защо ни показваш този филм [smilie11]

Дата:   23-06-09 11:18

Кара те да се замислиш за социалната психопатология на "масите", както ги нарича фюрера, пропагандата и масовото промиване на мозъци- винаги актуално

Но не-германките са дебели, войниците им тъпи, изкуството пошло...

Автор: alsash   
Дата:   23-06-09 11:37

познато състояние от постперестройката

Автор: explorer   
Дата:   23-06-09 11:40

Мда, и днес медиите и пропагандата са все още най-силното оръжие, и днес с все по-голяма сила важат думите на Гьобелс "една лъжа, изречена хиляда пъти, се превръща в истина". Има и някои забавно-иронични съвпадения - например статуя на "воинът-завоевател", която говорещия зад кадър се опитва да иронизира - войник с каска, който държи меч. Подобен паметник и днес има в Берлин, в Трептов парк - само че е на "руските освободители".

Автор: Todd   
Дата:   23-06-09 11:44

Изкуството на 6-тият райх [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

[smilie19]

Автор: alsash   
Дата:   23-06-09 11:44

коментарите на руски са откровен популизъм

Дата:   23-06-09 11:49

Ма требе и руски да знайш ....кат нас !!!

[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: e-mil   
Дата:   23-06-09 12:03

И аз като explorer се чудя, защо трябва да се връщаш чак до Хитлер - социализмът раждаше същите скулптури. И като цяло същото изкуство, което не е чудно защото режимът е един и същ:
- Там еднопартиен режим - тук също.
- Те имали любим народен вожд, и ние имахме любим народен вожд. СССР даже имаше два. [smile]
- Те правели монументални скулптури и много картини на вожда. Ние също.
- Те имали звание народен артист и ние имахме такова;
- Те имали пропаганда и ние имахме. Някои автори пишат, че нацистите били глупави, защото официално имали Министерство на пропагандата, пък видиш ли руснаците били по-умни и не я наричали така. Ами "Агитпроп" какво е? Същото.

И въобще приликите са повече от разликите. Само дето дизайнът на нацистите е малко по-добър от съветския (все пак Германия има добри традиции). Иначе все е социализъм.

Автор: jekopj   
Дата:   23-06-09 12:09

...като допълнение към поста на е-мил ще добавя,че едни от най-силните пропагандни афиши на руснаците през втората свет.война са копирани от германците почти едно към едно...[smilie25]

Дата:   23-06-09 12:10

И да не забравяте че всичко това е измислено от македонците !!!!

Още при Александър Македонски че и по- напред !!!

[smilie19] [smilie19] [smilie19]

Автор: siyann   
Дата:   23-06-09 12:12

На мен филмът ми беше интересен.

Дата:   23-06-09 12:20

Глава V Културата На ІІІ Райх

Автор: siyann   
Дата:   23-06-09 12:21

За по-лесно цък

Автор: godmoney   
Дата:   23-06-09 12:25

много ми хареса филма, гледах го снощи целия по бнт, ако някой ми намери субтитри за торента в замунда, макар и руски или английски, ще съм му благодарен, понеже не ми е силен език

Re:
Автор: Императорът.   
Дата:   23-06-09 12:28

Кога някои хора ще разберат, че националсоциализъмът няма нищо общо с фашизъмът?

Дата:   23-06-09 12:32

то си го имаше и във филма, ама явно никой не гледа - спомена се, че Италия е родина на фашизма и че Дучето пръв използва поздрава с вдигнатата ръка, а всъщност Дуче от италиански на немски си е значело Фюрер

Публикацията е редактирана (23-06-09 12:33)

Автор: pepi   
Дата:   23-06-09 12:32

Импи, това след десетки години пропаганда не може вече да стане.

Самадхи, оправи си заглавието, пише се третия, а не трети, на български има разлика...

Автор: steeens   
Дата:   23-06-09 12:54

Така и не ми стана ясно, какво точно те е впечатлило?Национал-социалистическия и социалистическия реализъм си приличат като близнаци,с малки разлики в мащабите и продължителността във времето.Глупостите дето ги дрънкаше дикторът,просто могат да не се слушат.[smilie25] [smilie25] [smilie25]
Изкуство на тоталитарните режими-всички си приличат.И пост тоталитарните са така.[smilie18]

Автор: jekopj   
Дата:   23-06-09 12:55

...на времето,римските легиони са имали отличителни символи /фаши/ във вид на пръчки завързани в сноп.Да изгуби един легион символа си е било равнозначно да изгуби /или пленят/ знамено си някой съвременен полк.
По време на Римската империя,официалния военен поздрав е бил с вдигане на дясната ръка.Същият поздрав е приет от нацистите на Хитлер и от там идва объркването,че те са и фашисти,а всъщност те са си само националсоциалисти.Фашисти ги наричаха главно комунистите за да не използват думата нац.социалисти,понеже и те се имаха /и имат/ за социалисти.
Както знаем от историята,Бенито Мусолини е искал да възстанови Великата Римска империя и за това е възприел характерните за времето им символи-фашите и поздравът с изпъната дясна ръка.Останалото го знаете...[smilie25]

Автор: El_Fuego   
Дата:   23-06-09 12:56

Гледах го вчера по БНТ. Много тъпа съветска пропаганда. Ако се остави целият текст на филма непроменен и само Хитлер се смени с произволен комунистически диктатор - ха открийте има ли разлики!

А освен афишите, руснаците са откраднали от германците и музиката на около половината си военни маршове.

Автор: Yordanov123   
Дата:   23-06-09 12:58

Обикновенно пропагандно филмче.[smilie23]

Автор: tantris   
Дата:   23-06-09 13:11

Навремето - един от редките филми в които можеше да се видят архивни кадри за искуството на 3-тия Райх, както и да се дочуе някоя немска песничка. Ползвахе си го за нацистка пропаганда[smilie18]

Публикацията е редактирана (23-06-09 13:27)

Дата:   23-06-09 13:16

незнам дали сте гледали "Битва за Москву", но той за мен е 20 пъти повече пропаганден филм отколкото "Обыкновенный фашизм";
в първия през 2 мин. се споменаваше за великия Сталин, за партията, за героите на СССР, а във втория изобщо не чух такива неща;
вярно имаше много ирония на места, но като цяло мисля, че не се прекаляваше много с пропаганда;

Автор: e-mil   
Дата:   23-06-09 13:24

А кой ти е казал, че пропагандата означава единствено самореклама? За черен PR не си ли чувал? Ей сега имаше пресен пример - кампанията "БойКостов". Не казваме колко сме добри, а казваме другите колко са лоши. Това също е пропаганда.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.