Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 автомонтьорски размисли и страсти
Автор: НАСОО   
Дата:   22-06-09 16:36

мисля да си боядисам тавана и да си сменя сам стъклото.. дали ще се справя задоволително или да не се захващам[smilie11] от сутринта се чудя,тамън да почна и си викам само ще съсипя колата [smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re: автомонтьорски размисли и страсти
Автор: Todd   
Дата:   22-06-09 16:38

За стъклото ще ти трябва поне още един ....който знае кво прави !!!

За боядисването .....

Бе я си я закарай на мастор..... [smilie5]

Дата:   22-06-09 16:43

за стъклото гледах по Тубата филмчета не ми се вижда сложно или [smilie11] Ще взема стъкло от Кобра, силикон и мисля че требва да стане. За боядисването имам пищов, ще ползвам компресора дето помпам гуми, нещо друго да ми трябва[smilie11]

Дата:   22-06-09 16:46

Мдааааа, ако ставаше така кучето щеше да е най-големият касапин !!!

Аз мислех че си пипал ...мани филми в туби и бидони .Иска експириънс !!!!

Не си отваряй работа ....дай да ти я направят !!!

[smilie7]

Дата:   22-06-09 16:49

е то и тия с експириънса сигурно са били в моето положение.. та приемаме съвети всякакви[beer] [beer]

Автор: MCUJovani   
Дата:   22-06-09 16:49

Като свършиш обади се да ти дам телефона на майстор [smilie3]

Автор: ejko   
Дата:   22-06-09 16:51

от друга страна ако така или иначе ще я даваш на бояджия, защо да не пробваш първо сам:))) И за джама пак важи същото:)))

Дата:   22-06-09 17:01

И тия с екпириънса са били в твоето положение ама не са тренирали на собствените коли !!!

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Имало е чирак , калфа ......и т.н.

Иначе моеш да се пробваш ....нема лошо !!!

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

И внимавай че силикона за стъклата много цапа - там дето нацапа измиване няма !!!

[smilie19]

Автор: blr2   
Дата:   22-06-09 17:07

Само не разбрах, ти тавана ли ще боядисваш или покрива?

Дата:   22-06-09 19:01

[smilie8] ще боядисвам горната част на колата от външната страна-таван, покрив за мене е все едно[beer]

Звънях в Кобра стъкло китайско - 115лв, европейско 185лв. кое да взема??

Някой да има поглед каква боя трябва... гледах моята е Lechler, но май в БГ никой не предлага та взех 100гр. Sikkens за проба. Дали ще стане или трябва същата?

Автор: Marillion   
Дата:   22-06-09 23:50

За стъклото акъл не мога да ти дам.

Ако смяташ да боядисваш сам, то трябва да знаеш, че подготовката за боядисването е доста. Трябва да се свали боята от покрива, или поне да изшкуриш с водна шкурка лаковото покритие на боята и поне един пласт от нея. Облепи добре местата, където няма да боядисваш, защото ще стане мазало. Препоръчително е да се постави грунд, който после лекичко се шкури пак с водна шкурка. След това боядисваш с основния цвят. Разбира се, трябва и лак да сложиш. Не знам каква ти е колата, ама ще стане грозно, ако останалата боя е с лак.

Не знам къде ще боядисваш, ама гараж не върши работа. Ще разбереш, че боята има уникалното свойство да събира всички боклуци. Най-добре е да го правиш непосредствено след като е валяло. Поне няма да е наситен въздуха с прах.

Успех...

Дата:   22-06-09 23:53

А... ето ти едно клипче да видиш с какви движения се нанася боята.

Потренирай преди да мацаш колата.

http://vbox7.com/play:5b1e7755

Дата:   23-06-09 00:11

не изглежда въобще сложно[smilie10] тия майстори за кво искат толко пари[smilie11] Ще пробвам пък квото ще да става.. Се си мисля че е по лесно от мислене кво и как да се направи по некой еко проект. Кво като сме чиновчета, дай да легаме да мрем. Малии как ме ядоса тука един приятел, все едно трябвало да си богопомазан да напръскаш един таван... то не ми обяснява шкурки, грундове бои, пасти, камери за некви десетки хиляди левове направо изкара че требва да имаш един склад оборудване за един таван[smilie11]

Дата:   23-06-09 00:27

[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Като удариш боята ще разбереш що камерата струва толкова пари.

Пръскай и да не ти пука. Първото нещо дет боядисах беше един кадет. 2 пъти му свалях боята, докат не ми писна.... После дойде чичо ми и ми наби канчето, щото бях изхабил боя за 5 лади /както каза той/.

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: amplified   
Дата:   23-06-09 00:35

Кобра не предлагат ли безплатен монтаж?

Автор: tonyf   
Дата:   23-06-09 01:55

Нацоо, в какъв филм се вкарваш ако знаеш... И за стъклото, и за тавана/покрива.
Но пък не ща да те обезсърчавам - може да имаш скрит усет и да ти се получи! [cool]

За китайския челен джам - ако е "триплексов" и има гаранция, не виждам защо да не спестиш 70 лв. Но си мисля, че "Кобра" предлагат гаранция само когато монтажът е направен в техен сервиз. А преди 10 години дилемата беше европейско или турско стъкло, докато в един момент се разбра, че и двата вида се правят в един и същи завод в Анкара, но с различни щемпели за търговска марка.

Успех и да се похвалиш после!

[beer]

Автор: bard   
Дата:   23-06-09 09:52

Тази събота и неделя боядисвах точно таван на комби със двете колони в Поморие за 170лв, в София ми дадоха цена 320лв, в Кюстендил 100лв[smilie10] (всичките бояджии- познати[smilie5] ) а на път за морето ми се пукна стъклото, смених го в Кобра-Бургас за 145лв с демонтаж и монтаж даже ми запазиха и винетката, Го и стикера за преглед.
Трябваше да чакам 2 часа докато стегне силикона иначе не дават гаранция.
Да ти кажа докато го сменяха работиха 3-ма човека, бая зор видяха, не е шега работа, а за боядисването още по пипкава работата и най вече подготовката за пръскането, но ако си сигурен в това което се захващаш, действай[smilie24]

Автор: abyser   
Дата:   23-06-09 10:10

Сменях челно стъкло в Кобра преди 2 седмици. Дават доживотна гаранция при счупване (при липса на видим външен удар) и протичане на вода. Стъкло - 150 лв, работа - 20. Тия 20 не бих ги спестил.

Дата:   23-06-09 10:27

amplified, abyser как да я закарам до там, като за да се сложи стъклото трябва да е възстановен тавана, а за да стане това трябва да съм свалил старото стъкло.. За протокола колата е в Роман и до СФ има три постоянни поста с ченгета от които поне единия ще ме спре и тогава се губи смисъла на цялото упражнение. Без стъкло съм си за спиране от движение и даже да ме пуснат по-малко от стотачка нема да вземат[smilie2] [smilie2] А за тавана ми обявиха цени близки до 320лв на Бард.. Днес ако имам време отивам да свържа пищова че е нов(бившото гадже ми го подари за един рожден ден) и да видя как пръска, що става и дали мога да правя на ония от клипчетата движенията.. На мен ми изглеждат като движения на тенис на маса [smilie11]Знам ли[smilie11] мисля че не е толко сложно. Пробата ще си покаже... Ко стане взимам шкурки и отивам да търкам. Дали да сваля боята до грунд или само гланца[smilie11]

Дата:   23-06-09 10:38

Като го свършиш ще видиш за какво вземат пари .... подготовката в едно боядисване е 100 пъти повече работа от боядисването ...

а ако го търкаш и на ръка ....изгорел си !!!

Много добър приятел бояджия имам - ного майстор .Та готова е кога е мазна като женски гъз !!!

До тогава требе да търкаш ...N 2000 е последната шкурка !!!

Аре успех - ако го правиш като бояджия ще ти е за последно !!! Толкоз работа е...
[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Най е лесно там де не съм !!! [smilie19]

Дата:   23-06-09 10:55

бе аз вчера питах в магазина за цени на шкурки и т.н. и там имаха водни шкурки от 240 до 1000 и сухи от 40 до 240. Тва 2000 кво е[smilie10]сега пък къде да диря такова[smilie11] Само с 1000 ще ли да стане или си требе 2000[smilie11]

Дата:   23-06-09 11:06

По бояджийските магазини има ного читави продавачки ....земи една да търка !!!! Ша си направите трета серия на "Автомивка " ..

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

В тая жега - екстра .Кат завали ша маате водно !!!

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   23-06-09 11:11

аз тука се бора със световните проблеми как да напраим от нищо нещо, а ти па вече ме зе на подигравка[smilie2]

то тия читавите не обичат ногу да се потят[smilie3] Зема звънна на мънето, че има за търкане - то селянче може се навие[smilie11]

Автор: mu6morok   
Дата:   23-06-09 13:41

НАССО ако никога не си боядисвал с авто-бои този опит ще ти стува по-скъпо отколкото да я дадеш на някой бояджия, вярвай ми. Защото много е вероятно след твоя опит да стане по труден ремонта, поне аз нямам случай да не е било така,а през ръцете ми са минали солидна бройка коли.[beer]

Дата:   23-06-09 13:46

е ти пък - боядисвал съм на баба ми прозорците на село с Автоемайллак на Оргахим, вече три-четири пъти[smilie5] Е на мене тая ми е първата, ако стане както ти казваш едва ли бих пробвал отново[beer]
Пуснах темата по-скоро за съвети кво и как да направя или какво да не правя, но гледам много хора с много опит а никой нищо не казва[smilie2]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.