Автор: Императорът.
Дата: 10-05-09 10:29
Ето ви туканка планът за развитието на метрото - в лилаво са отклонения, които АЗ бих построил, ако ме турнете един кмет...
Обърнете внимание на някои тотални безумия на съществуващите проекти - напримерно на 23-те метростанции по 3 метродиаметър и на това че разстоянието между №20 и №21 е... 400 метра. Явно това "метро" трябва да има станция пред всеки блок.
ЦЯЛАТА линия Метростанция Вардар - Овча мисъл 2 може да бъде изкопана по многократно по-евтиният и бръз открит метод - а тя ще обслужва Красна поляна 1,2 е 3, Разсадникът, Овча мисъл 1 и 2, както и новият могъщ жилищен комплекс, планиран на мястото на бившият електрокарен завод... отделно от северната страна на линията има свободни терени, където също може да се строи - аз бих планирал жилищни комплекси с малка площ и високо строителство (тип Зона Б18 ), концентрирани около метростанциите. Но и без тях това отклонение ще бъде ползвано от не по-малко хора, отколкото сегашното направление Люлин-Обеля - сметнете колко човеци живеят по сегашната линия и по тази. После - при завършване на двете югоизточни направления - към летище и към Младост 4, влакченца от Овча мисъл могат да отиват към Дружба, тези от Обеля към Младост 4 - с възможност за прекачване на всяка станция от Константин Величков до Младост 2.
Отклонението от метростанция Люлин на югозапад ще обхване Люлин 4, 5 и 6, плюс новият жилищен комплекс, планиран между Люлин, Овча мисъл и Западният парк. То също може да се рови по открит метод, късо е и бръзо ще стане.
Линията НДК - Манастирски ливади обхваща крайно гъсто населените Стрелбище, Бели брези, Мотописта и новото гето Манастирски ливади - тия хора разчитат само на бул.България сега - за моментът горе-долу кретат, щото заради криза ливадите още празни, макар и позастроени, ама ако населят, бул. България ще издъхне.
Бих казал, че всяко едно от двете дълги отклонения, нарисувани от мен, ще бъде много по-ценно за София, от планираното и доста излишно отклонение до летището. Колко Софиянци на ден ходят до туй летище, та и метро да му опват?
Публикацията е редактирана (10-05-09 10:35)
|
|