Автор: Prakticar
Дата: 08-05-09 21:59
(копирано от в-к Дневник)
В залата седят гласоподаватели, а водещият е ужасно напрегнат: предстои първото издание на "Честният избор".
Водещ: И така, дами и господа, започва най-невероятното шоу! Преди изборите на нашата сцена ще излязат няколко участници в политическия ни живот, които ще отговарят откровено на сложни казуси! Разчитам на публиката да излъчи следващия победител със своите аплодисменти!
На сцената излиза Георги Първанов.
Водещ: Изтеглете плик, моля!
Георги Първанов: Пликът е с номер 3. Обичам това число!
Водещ: И така, въпросът в плик №3 е: "Вие сте президент на републиката и ще използвате мажоритарните мандати, за да:
А. Напълните парламента със свои хора.
Б. Съставите поредното вредно правителство."
Георги Първанов: Просто е - ще напълня парламента със свои хора и ще съставя поредното вредно правителство.
Публиката аплодира.
Водещ: Браво на г-н Първанов! А готов ли сте отново да вземете пари от спонсор, който източва САПАРД?
Георги Първанов: Естествено! И ще му разтворя широк политически чадър!
Публиката аплодира.
Водещ: И все пак признайте си: Вие никога не бихте направили така, че България да стане енергийно зависима от Русия!
Георги Първанов: Напротив, намеренията ми бяха и ще продължат да бъдат тъкмо такива.
Публиката аплодира.
Водещ: Вие сте невероятно честен, г-н Първанов! Вие сте моят фаворит! Но нека видим и останалите участници!
На сцената излиза Сергей Станишев.
Водещ: Преди да станете премиер, вие нямахте нито ден трудов стаж, нали?
Сергей Станишев: Точно така!
Водещ: В такъв случай смятахте ли се за подготвен да оглавите правителството през 2005 г.?
Сергей Станишев: Въобще не!
Водещ: Как тогава се решихте на такава важна стъпка?
Сергей Станишев: Разчитах на чара си.
Публиката аплодира.
Водещ: Г-н Станишев, моля да изтеглите плик!
Сергей Станишев: Плик №4, а въпросът гласи: "Какво бихте направили, за да няма опозиция?"
Водещ: Готов ли сте да обясните?
Сергей Станишев: Нямам никакво намерение да се обяснявам. Опозицията ми е противна и ще я съсипя!
Публиката аплодира.
Водещ: Изтеглете тогава още един плик!
Сергей Станишев: Плик №11. Казусът е: "Ако приемем, че мнозинството от българските граждани са възмутени от сделката с Ирена Кръстева, вие:
А. Ще подарите още сгради на Ирена Кръстева.
Б. Ще се съобразите с мнението на българските граждани."
Водещ: Вашият отговор?
Сергей Станишев: Аз мнозинството от българските граждани мога ли да го…
Водещ: Моля ви, г-н Станишев, без…
Сергей Станишев: …пратя на…
Водещ: Моля ви наистина…
Сергей Станишев: …безплатна почивка в "Слънчев бряг"?
Публиката аплодира.
Водещ: Вие сте фантастичен! А от бюджета ли ще се плати почивката? Въпреки финансовата криза?!
Сергей Станишев: Много ясно. Майната им на бюджета и на кризата!
Публиката аплодира, а иззад завесата радостно просветват златното огърлие на социалната министърка и камъните "Сваровски" по пръстените на туристическите босове.
Водещ: След този неподражаемо честен отговор каня на сцената Ахмееед Догаан и Симеооон Сакскобурггооотскии!
Публиката аплодира.
Водещ: Господа, моля да изтеглите плик с казус, който да заинтригува публиката!
Ахмед Доган: И?
Симеон Сакскобургготски: Ъ?
Публиката аплодира.
Водещ: А сега, дами и господа, в най-честното шоу следва и най-честната рекламна пауза!
- В банка Х обясняват на клиента, че ще му съдерат и перушината от лихви. "Па, па!" - вика той, докато подписва договор за заробваща ипотека.
- "Нашият препарат за пране може да е некачествен, но пък е три пъти по-скъп от останалите!" Появява се домакиня: "Откакто ползвам този препарат за пране, вече не правя разлика между черно и бяло. Аз съм Александър Леопарда - идеалният гласоподавател!"
- "Увеличихме инфлацията. Но това НЕ е достатъчно. Ще я увеличим още! Увеличихме и корупцията. Но това НЕ е достатъчно. Ще я увеличим още! Влязохме в ЕС. Но това НЕ е достатъчно. Ще направим още и за да излезем от ЕС! Гарантирано от БСП!"
Водещ: Предстои втората част на нашето шоу! Нека на сцената излезе Бойко Борисооов!
Бойко Борисов бавно излиза, бутайки пълен контейнер с боклук. Публиката аплодира.
Водещ: Г-н Борисов, защо бутате този контейнер?
Бойко Борисов: За да покажа как ше изглежда не само София, а страната, ако ГЕРБ спечелим изборите!
Водещ: Защо, избраните от вас фирми не се ли справят със сметоизвозването?
Бойко Борисов: Бех на предизборна обиколка, немам представа.
Водещ: Поздравявам ви за този честен отговор, но публиката иска да знае имали ли сте нещо общо със Сретен Йосич?
Бойко Борисов: Са т`ва, че е верно, не означаа, че БСП и ДПС ше ми праат завери!
Водещ: Ако обаче се случи така, че се налага да се коалирате с тях, както пише в плик №1, ще го направите ли?
Бойко Борисов: Отвсекъде!
Водещ: Верно? Извинете! Настина ли е възможна подобна политическа конфигурация?
Бойко Борисов: Бе ти като да не знаеш к`ъв циркаджилък е целата работа!
Водещ: Що бе? Извинете! Моля да обясните…
Бойко Борисов: Ми то е, като да си играеш с кучетата в Банкя. Аз се праа, че ги плаша, те са праат, че ме ръфат.
Публиката аплодира.
Водещ: На сцената ще излязат двама души, които със своята честност спечелиха Дупница и са на път да спечелят цяла България! Аплодисменти за братя Галеви!
Публиката аплодира.
Водещ: Наистина ли смятате да се кандидатирате за депутати, за да избегнете правосъдието?
Геле Христов: Бе ние щехме да го избегнем и без т`ва…
Водещ: Какво ще обещаете на симпатизантите си?
Пламен Галев: Че се грижим за вас!
Геле Христов: Дупница ни е свидетел!
Водещ: Добре, тук решаваме конкретни казуси. Ето сега отварям плик №8 и чета: "Вие сте Макс и Мориц според предишния кмет на град Дупница. Хлебарят току-що ви е заловил, че крадете от фурната му. В тази ситуация вие му казвате:
А. Хлебарю, ще ти строшим главата!
Б. Хлебарю, ще ги строшим краката!
В. Хлебарю, ще те потрошим целия!"
Геле Христов: Честно, и трите варианта ги пробвахме, но той изгоре!
Пламен Галев: Така беше, кълнем се! И в следващия парламент че прокараме специален закон за хуебарите!
Публиката аплодира.
Водещ: Дами и господа, на самия финал на нашето шоу - пироефекти!
На сцената излизат Яне Янев, Пламен Юруков, Пламен Радонов и други бивши, настоящи и бъдещи десни, които честно работят срещу дясното. Те хвърлят димки, секретни разработки, фалшиви подписки за пред ЦИК и формуляри за улеснено кандидатстване в "Ред, законност и справедливост".
Водещ: Г-н Янев, вие ли ще изтеглите последния плик?
Яне Янев: Няма нужда, г-н водещ. Шоуто е предварително спечелено…
Публиката аплодира.
|
|