Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
8. Използване на съединителя като спирачка
Педалът вляво се използва при смяна на скоростите. Мнозина обаче го натискат дори при най-малкото намаляване на скоростта със спирачката. Това води до изхабяване на съединителя, а и променя оборотите на двигателя. Ако не можете да се отучите от този навик, купете си кола с автоматични скорости.
Инструктора, винаги ме е учил да спирам със скоростите !!!
Моите приятели също така са ги учили !
Като гледам Рали състезателите и там много се спира със сменяне на предавките.
Старите шофьори дори са ми казвали, че на извънградско добрите шофьори почти не натискат спирачки.
Нещо тия британци са сбъркани, не случайно карат в грешната лента ;)
Аз винаги намалям със скорости. Дори когато спирам със спирачка също минавам през всички скорости надолу. Изключение правят само строго екстремните ситуации.
Е то това е шофьорски курс не е голяма работа. Ако се спазват правилата, няма какво толкова да объркаш. В Щатите отиваш при една лелка със собствена кола, повозиш я 10 минути и ти дават книжка. Но не е проблем, защото ако знаеш правилника и го спазваш е трудно да катастрофираш... Тук и най-добрият шофьор не е застрахован, защото движението е непредвидимо...
krassimire, а ти какво? Движиш се с 90км/ч и 20 метра преди завоя биеш яростно спирачка, за да завиеш? Нима не е нормално да се намали постепенно скоростта 100 - 200 метра преди завоя?
еж....не може да сравняваш движението в америка и това в европа...
тук ще цитирам бг инструктор който казва на курсист
"бе не ти трябва извънградско"
"ми как ще се науча да изпреварвам?"
"ми като вземеш книжка"
"ми на изпита няма ли да трябва да изпреварвам"
"ми не.няма да се притесняваш.много си добре"
Аз и да искам, не мога да намалявам със скоростите, щото карам автоматик. Не съм виждал обаче шофьор да свива в пресечки, като намалява със скорости. Нито таксита, нито никой . . .
Най-голямата им грешка е, че въобще са се насочили към шофьорлъка при положение, че имат реакции и умеия да управляват камион от тия, дето детето може да седи в каросерията и да го бута с крака....
> Най-голямата им грешка е, че въобще са се насочили към
> шофьорлъка при положение, че имат реакции и умеия да управляват
> камион от тия, дето детето може да седи в каросерията и да го
> бута с крака....
именно
а къде е мястото и времето да се създават умения?друг цитат
" ти сега си карай така,но да знаеш за изпита ,че е грубо нарушение.при мен обаче може"
Абе има хора, дето представляват сериозна опасност както за своя живот, така и за този на Гражданите по улиците, дори като се качват и слизат от адския транспорт!
това което казвам е, че масово младите шофьори в бг получават книжки без добър контрол над мпс-то и не знаят правилата.
Преди години ми е известно, че е било различно,стигало се е до там на изпит да ти задават подвеждащи задачи за да могат да покрият квотата на скъсаните:)
тогава след шофьорски курс си излизал безгрешен..мдаа