Автор: юнга
Дата: 31-03-09 15:49
Смятам да постъпя така:
Към главата на калкана, да прибавя една скумрия и малко цаца или подобна дребна риба.
2 глави лук,2 чушки,корени от магданоз,1 глава целина, 2-3картофа, 2 моркова, джоджен,чубрица, девисил, мащерка, 1 лъжичка черен пипер назърна, 2 дафиновилиста, 1 чащка олио,сол,оцет и лимон.
С оцета да залея изчистената риба/не и цацата/ и 1 час. През това време в подсолена вода да се варят зеленчуците и подправките, олиото и солта. Като изкарам рибата и хоп-в тензух и в тенджерата да ври малко с тревите и подправките и с нарязаните картофи.
Като стане,я махам от огъня,вадя рибата от тензуха, обезкостявам и месото в супата. Сварената цаца изтисквам през тензуха да си пусне сока в чорбата.
Поднасям със ситно нарязан магданоз и лимонов сок. За удобство варя и тревите с тензух,та да не ми се моткат после из зъбите.
И да знаете мезе за водка става от това.
А как пие водка...това нещо не е за разправяне.
|
|