Автор: Coincidentia
Дата: 31-03-09 12:30
Обикновено гледам да не задълбавам много надълбоко в родната политическа картинка, но една статийка ме провокира аз да си спретна моя статийка по повода.
В ей таз публикация - Специално писмо на Барозу до Станишев - по някакъв шашкащо незавоалиран начин от Европа пристигат напътствия към българския избирател! ![[smilie10]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie10.gif)
Всъщност хич не ми се впуска в обширни спорове, а то явно и няма за какво, всичко си е ясно...
Ей, като го казах това последното, се присетих за един виц от соца, който и сега поне по някакъв начин би могъл да е актуален. Та, малко вицово отклонение:
По време на социализЪма.
Върви си един човек по Витошка, в определен момент бърка в чантата си и започва да хвърля във въздуха позиви.
Веднага към него се приближава милиционер, сграбчва го и прецежда заплашително през зъби:
- Ей, какво си мислиш, че правиш бе!?
Онзи спокойно му отговаря:
- Хвърлям позиви.
Ченгето продължава:
- Как така ще ми хвърляш позиви ти бе, какви позиви ще ми хвърляш ти бе!?
- Ами, вижте ги!
Ченгето сграбчило няколко листа и започнало да ги заобръща. И вика:
- Чакай бе, то тук никъде нищо не пише!
А нашият му отговаря:
- Че какво да пише бе, то всичко си е ясно.
Та така. Не че чак толкова държа и да се хваля с моите писания, чрез които не съм разкрил дълбока мистерия, просто натъртвам още по-категорично някои нещица, които е възможно част от читателите да не схванат -
Европа ви казва за кого да (НЕ) гласувате!
Може би точно тукашните форумни читатели, при всичките им разнообразни изкелеферчености, поне по отношение на осъзнаването на вредността на тройната коалиция ми се струва, че са доста наясно.
Та, за тях по-скоро е самото споделяне на статията и думите на Барозу.
Въпреки че аз провокирам читателите да направят и следващото усилие, което вече май и тук повечето не щат да го правят.
Става въпрос за нещо принципно -
в цивилизования, демократичен, ПРАГМАТИЧЕН и ОТГОВОРЕН свят не върви само да кажеш "ааа, така няма да стане!"
Ако отричаш нещо, си направо длъжен да му посочиш алтернатива.
Та може би и тук ще да има бая хора, които въпреки съгласието си по първия пункт - за кого НЕ трябва да се гласува - доста ще се инатят да признаят, че и вторият момент - с леко по-завоалираната подкрепа за единствената РЕАЛНА алтернатива - се включва в европейското послание.
Те, разбира се, ще се чувстват, че имат достатъчно основания да се съмняват, защото "къде пише", че подкрепят Бат' Бойко!?
Никъде, разбира се, то така не се пишат нещата... И всъщност навсякъде, ако разбирате как се пишат нещата ![[smilie3]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie3.gif)
Самият аз изобщо не съм във възторг от алтернативата, бих предпочел мноооого по-различен вариант, ама...
Да де, точно сега няма да се впускам в търсене на дълбочинните причини за сума ти работки, точно сега е само това - че Европа ви каза за кого да (НЕ) гласувате! ![[smilie22]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley22.gif)
|
|