Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Ето защо държавата ни е на този хал
Автор: nevmi   
Дата:   25-03-09 12:02

Незнам колко е външния дълг на държавата но май е по малък от общата сума на длъжниците. Докато не се спре това никога няма да се оправим. http://212.122.164.84/vatsrch/ch145.htm

Отговори на това съобщение
 Re: Ето защо държавата ни е на този хал
Автор: ejko   
Дата:   25-03-09 13:58

Ми ние не сме зле заради външния дълг...
И без тези длъжници хазната пак има излишък, а във икономически, социален и всякакъв план, където нещо зависи от държавата има недостиг. Явно куца разпределението и ръководството...

Автор: equinox   
Дата:   25-03-09 14:01

Ако това беше истинският проблем отдавна да сме го решили. [smile]

Автор: explorer   
Дата:   25-03-09 14:04

То бюджета нарочно се планира да има излишък, който да се ограби. Има няколко милиарда излишък, а пък онзи ден от МВР проплакаха, че били пред фалит - нямало пари за бензин за патрулките и дори пари за хартия за принтерите нямали.

Автор: asahi   
Дата:   25-03-09 14:06

5 642 280 922лв. ги сметнах с Екселчето. На фона на вътрешната задлъжнялост между фирмите нищо не е. Да не говорим, че за част от задълженията се водят дела, а други икономически субекти не съществуват.

Във всички държави има такива задължения. Не ни е точно това проблемът.

Автор: Amigo   
Дата:   25-03-09 14:07

nevmi написа:

> Незнам колко е външния дълг на държавата но май е по малък от
> общата сума на длъжниците. Докато не се спре това никога няма
> да се оправим.
> http://212.122.164.84/vatsrch/ch145.htm

Именно [cool] Затова казаха, че мвр щели да вдигнат таксите за гражданите, щото така щели да имат пари за по-високи заплати [cool] [smilie8]

Автор: ejko   
Дата:   25-03-09 14:12

истината е че събираемостта в БГ е доста висока, но този излишък, който се смята уж като предпазна мярка, реално се преразпределя под масата накрая. Миналата година като разпределиха 4 милиарда или нещо такова, как може да не се усети никъде, 4 милиарда за наща малка икономика би трябвало да е сериозна инжекция..., а да не говорим ако се инвестира в инфраструктура.
Винаги съм казвал, че корупцията е нещо, което навсякъде го има. Но едно е да раздаваш държавни поръчки на свой хора и друго е да крадеш. Разликата е че при първото имаш резултат, макар и с понижено качество (макар на запад това да не е 100% вярно), а при второто- кражбата, единственото дейстие е по вземането на парите....

Дата:   25-03-09 15:06

До колкото съм запознат от мой познати от даначното това са фирми длажници на които държавата неможе да вземе нищо.

Дата:   25-03-09 15:09

Буквата Ъ се намира на бутона У при фонетичната подредба на ХР.

Дата:   25-03-09 15:09

Крадат кат насрани. Как става номера на един адрес на има 9 фирми и всяка следваща с по голямо задължение. Адреса го знам къде е в махалата. Аз ако дължа и 100лв щ ми пратят веднага съдия изпълнител.

Дата:   25-03-09 15:10

Сега пращат, но преди не са били такива стриктни и резултата е ясен.

Дата:   25-03-09 15:19

Всичко в държавата ни е пълна боза. Онзи ден отивам до болницата и личния ми лекар номеже да ми даде направление, трябвало да чакам до другия месец. Добре отидох на часно и олекнах с 50лв. преглатнах го но на ядрено магнитния резонанс дето ме ужулиха 200лв. неможах. Е кажете ми за какво плащам здравни oсигуворки? [smilie9]

Дата:   25-03-09 15:21

asahi в моя град е пълно с дедесари [smilie9] [smilie9] [smilie9] и никой не ги закача.

Автор: blr2   
Дата:   25-03-09 15:22

Не разбирам защо се учудват хората от такива неща. Какво може да се случва с полуграмотна нация.

Автор: Lalinda   
Дата:   25-03-09 15:27

"РезултатЪТ е ясен"

"Не може"

"ЧасТно"

"Ожулиха"

"ОсигуРоВки"

"ПреглЪтнах"

"ЛичнияТ ми лекар"

"Не можах"

"Как става номерЪТ"

Автор: blr2   
Дата:   25-03-09 15:29

Аз помислих, че докторът се казва Номеже и щях да питам дали е чужденец [smilie5]

Автор: Императорът.   
Дата:   25-03-09 17:14

Да - осигуровките са пълна измама - защото НЗОК крадат бетер "кмета", а с неоткраднатото лекуват приоритетно притежаващите права и привилегии кафяви, нищо че те не са внесли и стотинка в здравната каса.

Проблемът на държавата е, че много се краде - ако одрусаме всички сегашни и бивши управляващи, ще си изплатим външния дълг, че и пет ТИР-а мангизи ще останат.

Автор: Rolleiflex2005   
Дата:   26-03-09 00:16

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: princess_Lia   
Дата:   26-03-09 02:15

Едната истина е, че се краде много, другата е, че са много ниски осигуровките. 6% + 3% за болнични и майчинство при средна работна заплата 536,51 лв. е 48,29 лв.
6,5% при средна заплата 1500 евро са 97,50 евро.
А повечето медикаменти и всички материали, уреди, апарати (като въпросният ЯМР например) имат истинските си цени в евро.

Автор: Императорът.   
Дата:   27-03-09 09:43

Драга Принцесо - КОЛКО трябва да са високи осигуровките, за да затъкнем ламьовските гърла на шефовете от НЗОК? С парите ни те си купуват лимузини, строиха си лъскави офиссгради, от които и на Доналдът би му паднала шапката, изхвърлят компютри и купуват нови само заради дребен софтуерен проблем...

И какво остава за болниците? Нъцки !!!

Автор: Todd   
Дата:   27-03-09 09:57

Автор: Rolleiflex2005
Дата: 26-03-09 00:16

Автор: nevmi
Дата: 25-03-09 15:19

Всичко в държавата ни е пълна боза. Онзи ден отивам до болницата и личния ми лекар номеже да ми даде направление, трябвало да чакам до другия месец. Добре отидох на часно и олекнах с 50лв. преглатнах го но на ядрено магнитния резонанс дето ме ужулиха 200лв. неможах. Е кажете ми за какво плащам здравни oсигуворки?

Що плащаш ?????

[smilie7]

Някой да познава държавен служите загрижен за работата която бачка ????
Някой държавен служите да го е грижа че ти му плащаш заплатата ??? Че от твоят хляб яде .
Обаче ти се дърви и те прай на маймуна !!!!

Е за това не ги храня....

[smilie7]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.