Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Контрапункти
Автор: ukk   
Дата:   16-03-09 11:02

Ето тук две снимки с еднакви заглавия - "Докоснати от светлина" и не съвсем еднакво съдържание:

https://photo-forum.net/static/forum/2009-03/fqcd2958.JPG
http://212.36.3.59/site_pics/160/6_1236761762.jpg

https://photo-forum.net/i/1065041

и

https://photo-forum.net/static/forum/2009-03/fgfz5981.JPG
http://212.36.3.59/site_pics/108/l_1236333568_xxx.jpg

https://photo-forum.net/i/1061750

[smilie18]

Явно авторите са искали да кажат едно и също ... или не точно ...? [smilie18]

Други такива примери сещате ли се? [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Контрапункти
Автор: ambersome   
Дата:   16-03-09 11:14

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   16-03-09 14:46

е то това за всяка снимка, дето не е видяла ФШ можеш да го кажеш, бе гений [ezik]

Дата:   16-03-09 14:47

... а междувременно едната снимка я преименуваха - не знам защо

Автор: ejko   
Дата:   16-03-09 15:04

Като се почне в тоя форум с имената на снимките...! Затова се кефя на картини, защото никой не очаква от тях да имат гръмки имена- "Жена в синьо" "Жена 1", ""улица", "манастир"- това са все достойни заглавия за картини, но със снимките не е така- там явно си трябва някакъв допълнителен драматизъм- "есенно хайку"- за две листенца с дефокус, "Докоснати от светлина"- за всяко едно нещо, "The existential beginning of my own reflection"- за снимка на аз с вилица, застанал пред вечерята си и т.н. и т.н....

Дата:   16-03-09 15:38

[smilie18] [smilie18] [smilie18] а ти вгледа ли се какво се отразява във вилицата бе [smilie18]

Автор: Coincidentia   
Дата:   16-03-09 15:54

[smilie18] ejko, добре, евалата [smilie24] [smilie18]

Принципно най-често и на мен претенциозното заглавие ми разваля малко кефа или пък затвърждава кофтито усещане, та критиката към клишираните претенциозности си е напълно основателна [smilie24]

Но пък начините това да се избегне са бая, може почти всякак да стане... вероятно все пак си зависи и от степента на връзване със снимката, картината и т.н.

Сетих се за любимото ми чуденце на Дали, беше нещо от рода на "Момчето, което вдига покривката на морето, за да види спящото куче отдолу" [smilie8] [smilie5]

Дата:   16-03-09 15:59

Ако предлагаш някакъв вид артистичена гениалност, то предполагам не е проблем да слагаш и най-претенциозните имена и пак всичко да е ОК. Просто рядко това се случва във фото форума...:)

Автор: Coincidentia   
Дата:   16-03-09 16:15

[smile] Абе, има си хора, на които заглавията им се отдават, но вярно не е най-често случващото се да има добри попадения...
Сигурно си зависи и от нагласата на хората - някои отдават повече значение на озаглавяването, други дори не се напрягат да си измислят такова.
Примерно Блу-то доста се старае или по-скоро си му идва, музата предоставя идейности понякога [cool]

Моята нагласа е, че принципно (почти) anything goes... стига наистина да си "отива" [smilie8]

Автор: Lalinda   
Дата:   16-03-09 16:56

Мразиш ли някого, все ще измислиш защо.

Мен, например, ме мразеха затова, че пишех КОГА И КЪДЕ СА СНИМАНИ КАДРИТЕ.

Някои просто се вбесяваха, като смятаха, че дори данните им придавали ДОБАВЕНА ИЛИ ПРИНАДЕНА СТОЙНОСТ, КОЯТО НЕ ИМ СЕ ПОЛАГАЛА.

А всичко започна точно от момента, в който публикувах няколко абстракта от Гърция, от края на века, малко след земетресението през 1999 г., когато мнозина бяха обхванати от нечуван хилиазъм (така де, от хилиазъм може да си обхванат веднъж на 1000 години, което си е чудна възможност).

Най-много обаче мразеха историите към тях и се кълняха, че НЕ ЩАТ ДА ЗНАЯТ НИЩО ОТ АВТОРА ЗА СНИМКАТА, АМИ ТЯ ТРЯБВАЛО ДА СИ ГОВОРИ И САМО, ВИДИТЕ ЛИ, АМА САМО АКО БИЛА ХУБАВА.

Имам чувството, че сме някъде из Средновековието, при това не само на фотографията...
[ezik]

Хубава, тоест с цици или пък... да не започвам отново.
[beer]

Дата:   16-03-09 17:09

Lalinda не говорех за това. Говорех за гръмки слова под снимки със семпло съдържание.

Дата:   17-03-09 00:56

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   17-03-09 00:59

ejko написа:

...
> аз с вилица, застанал пред вечерята
> си и т.н. и т.н....

Тамън вечерях, ама от такива теми.....
ПАК СЪМ ГЛАДЕН!!!

Дата:   17-03-09 01:10

Автор: гошшшо   
Дата:   22-03-09 05:35

Дата:   22-03-09 05:59

Автор: christal   
Дата:   22-03-09 06:25

Гошо е златен. Тъкмо мислех за ново арт направление "Добро утро" и видях поздрава. Името и течението са създадени. Течението ще показва и отразява лукса и високото качество, откривани на неочаквани места. Например битови придобивки "последна дума на технологиите", скъпи дрехи и бижута в атмосфера на материална нищета.

Заглавията от пресата често идват добре и за заглавия в художествената сфера. Например, "Замразен труп пада от небето над Париж". Как ви звучи?

Всъщност, пояснителните заглавия винаги са ми харесвали, защото са... смешни [smile]

Дата:   22-03-09 06:35

Автор: christal   
Дата:   22-03-09 06:41

Знам, не го пояснявай.

Дата:   22-03-09 07:11

Автор: tnt   
Дата:   22-03-09 08:59

напротив! обикновено падат над Сан Ф... добрютро[smilie5]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   22-03-09 12:05

Подкрепям таралежа и по-принцип рядко си именувам снимките с нещо различно от ***, но ако сложа някакво заглявие то в повечето случаи е доста сполучливо [smilie5]

(скромността казват красяла човека...аз дали затова съм такъв грозен?)

[smilie21]

Автор: ChiTsuJo   
Дата:   22-03-09 12:08

Все ми е тая за заглавията и за снимките. Свобода! Не ми пука, всеки си избира, иначе щеше да има рестрикция и за тях. Инквизитори [smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.