Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 И семейство Обама я закъса
Автор: mr_kras   
Дата:   21-03-09 10:15

Ще си правят зеленчукова градина в Белия дом и ще отглеждат пчели:
http://www.focus-news.net/?id=n1151257
Изостанали американци. Да дойдат у нас, да им дадем и кокошчици, прасенца, овчици и т.н. Ще ядат и екологични месни продукти.

Отговори на това съобщение
 Re: И семейство Обама я закъса
Автор: digitalgab   
Дата:   21-03-09 10:53

Идилия.

Автор: Todd   
Дата:   21-03-09 11:25

Кофтито е че и у нас са кът вече кокошчици , прасенца и овчици ....

[smilie7]

Автор: stoyan_5   
Дата:   21-03-09 11:30

Ами браво на тях!
Едни приятели продадоха апартамента и си взеха къща в Кътина Сф.
Ремонтираха я и я обзаведоха супер луксозно за живеене.
Вече 3 година не садят домати и краставици ... имало в магазина.
Друго си е да ти замирише на току що откъснат градински домат ... ммммм!

Дата:   21-03-09 11:38

На село е лесно - най добрите плодове и зеленчуци селянина ги продава !!!
За него кво остане !

Така че най добрата продукциоя е на село в магазина !!! [smilie19] [smilie19] [smilie19]

Автор: Lalinda   
Дата:   21-03-09 12:15

То и затова на село здравословното състояние на селяните е най-зле... зъбите им опадат още преди тридесетата им година и се сбръчкват без време...

Щото ядат само това, което остане... Или щото въздухът е чист, знам ли?

Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   21-03-09 12:23

Зъбите им опадат заради друго ;)

Дата:   21-03-09 12:28

Ха , верно ли им е здравословното състояние най-зле ????

Може и да е най-зле но причината е друга ....най-рядко ходят на доктор .В повечето случай чакат да им мине докат се разправят с животните в двора, градината , нивицата ...... до кат се бастисат !!!

Храната е друга бира ...[smilie7] Но не са за оплакване пред който и да е град например....

[smilie19] [smilie19] [smilie19]

Автор: mladenov   
Дата:   21-03-09 23:24

Lalinda
В България на много хора им липсват доста зъби след 30 годишна възраст и причината не е в храната ,а в липсата на профилактика.И зъбите не им опадат ,а им ги вадят на хората.Ако ти опадат зъбите в тази възраст...бягай и резервирай парцел в някое гробище...нещата не са на добре![smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: tonevjr   
Дата:   21-03-09 23:27

Аз ще го призная за президент-пич....ако наистина направи баскетболно игрище в белият дом както се беше казал!!! [smilie5] [smilie24] [beer]

Автор: ivodam   
Дата:   22-03-09 03:36

Бахти селяндурина тоя нигър. Отделно, че яко го тресе призракът на комунизма - чух тия дни да се говори за данък 90% над определена сума - баси и изрода [smilie9] [smilie18].

Автор: Prakticar   
Дата:   22-03-09 12:34

Иво, добре си чул.
Ама биваше да чуеш и това, че този данък е специално за банкерите, дето им наляха милиарди държавна помощ за да не фалират, пък те взеха, че си раздадоха 160 милиона бонуси за добре свършена работа.

Автор: SLR   
Дата:   22-03-09 12:34

Тая тема станала като "развален телефон" [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: traianb   
Дата:   22-03-09 12:51

Prakticar, леееко си неточен.[smilie3] Не са си раздали 160 милиона долара бонуси банкерите, а само ръководителите от AIG са си раздали 160 милиона долара бонуси. А и 160 милиона долара не са, 218 милиона долара са били раздадени. Другите корпорации, банки, предприятия... какви премии са си раздали по време на криза, можем само да гадаем.

Автор: djogata   
Дата:   22-03-09 14:06

Много ми е интересно как някакъв средностатистически, световно неизвестен субект от Балканският полуостров нарича "нигър" президента (тоест най-високопоставеният човек) на най-мощната и богата държава в света [smilie21]

Иводам, не се ли осъзнаваш, че в случая брато, ти си негъра [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Не се въодушевявай много [beer]

Публикацията е редактирана (22-03-09 14:09)

Автор: Coincidentia   
Дата:   22-03-09 14:07

[smilie10] Малеее, де да беше само "развален телефон"...

Ако ви вълнува темата, пуснете си CNN - точно в момента почна предаването на Фарийд Закария (много точен тип!) и гост му е бившият губернатор на Ню Йорк, който е бил от малцината, усетили какво може да стане...

Автор: tan4o   
Дата:   22-03-09 14:12

Мдааа, тук стана малко като във вица за филма:Не бил шведски а съветски, и не било "Баба дава на войника" а "Балада за войника"[smilie7]

Re:
Автор: Императорът.   
Дата:   22-03-09 14:17

Вярно - и аз чух, че Обамова набоцкала репи, зелета и компири около Белият дом.... [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] То лошо няма, ама това е унизително за институцията - това да не е селска къща?

А данък над 90% специално за нахалниците от АИГ и разни бамки - държавата им налива пари, те си ги разпределят като премии и бонуси...

Дата:   22-03-09 18:03

Замислих се дали гражданско-нацисткият пост малко по-нагоре е само безобидна импулсивна проява на първосигнално невежество или би могло да е и по-засукано [smilie11]

Но като тръгнах да позадълбавам в търсене на евентуално психологично обяснение за нуждата на някои юнаци юнашки да изявяват юначността си, бях връхлетян от спомена за съвсем скорошна темичка, посветена на един от баш най-култовите ни юначаги. И това малко поизмести нещата към допускането, че употребата на различни типове епитети би могла потенциално да разкрие това-онова за употребяващите ги. По този случай май ще си е съвсем на място да си припомним доста удачната карикатурка на героя [smilie25]

https://photo-forum.net/static/forum/2009-03/odqu7029.JPG
http://www.novinar.net/data/2009-03-17/1237307377_3.jpg

А по случай развитието на информативността на темичката се сетихте за вица за съветския филм, но пък не си спомням да съм виждал тук варианта за новината, че сме изнесли 100 000 компютъра за Япония... После се оказало, че не били 100 000, а 1000; и не били компютри, а компоти; и не били за Япония, а за Ямайка; и не сме ги изнесли, а са ни ги върнали...

Така де, лафчето би трябвало да послужи като пример, който евентуално да помага още в самото начало да му светне на човек, че така “чутата” новина няма как да е вярна... не и в това измерение [smilie8]

За “чух тия дни да се говори” в общи линии беше що-годе доуточнено, почти. Още малко му трябва.

От BBC казват 165 милиона за СЛУЖИТЕЛИТЕ, т.е. не само за шефове.
Законопроектът касае САМО компании, които са получили помощи в размер НАД 5 милиарда, става въпрос САМО ЗА БОНУСИ, при това само когато тези бонуси са за служители, чиито годишен доход е над $250,000!

US lawmakers vote for bonus tax

Като се направят едни съвсем елементарни изчисления, се вижда, че в действителност тези бонуси, които AIG са си заделили, представляват само 0,1 % от общата сума на техния bailout. Демек един вид на всеки 1000 лв., които ти се дават, за да си оправиш фирмата, заделяш 1 левче да си го делкате с колегите за фонда “И аз съм човек”
Разбира се, общата сума си звучи внушително, все пак 0,1 % от адски много пак не е малко [cool]

Самият аз напълно разбирам възмущението на хората и съответно одобрявам законопроекта!
Раздаването на бонусчета ТОЧНО НА ТЕЗИ, които са сгафили и са докарали нещата до тук си изглежда откровено нагло.

Макар че някакви опити за оправдаване на практиката се чуха.
Основното твърдение е, че по този начин компаниите се опитвали да задържат кадрите си, особено най-квалифицираните.
В това обяснение може и да има известна доза рационалност, която също е ценна, но му липсва нещо, което в Америка е още по-важно – не е ПРАВИЛНО!

Този 0,1 % е напълно пренебрежим на фона на цялостните размери на bailout плана, можеше спокойно да им се хариже без гък да се каже, бълха ги ухапала.

И точно заради това цялата реакция още по-силно откроява принципите, които изграждат Америка – неутолимия й стремеж към Справедливост, към Морал, към постоянно доусъвършенстване.
И, разбира се, Духът и Вярата, които правят спойката възможна.

Чичко Сталин явно едно време ги е премислял нещата като как биха могли да му се получат.
Не мога да знам обаче дали си е давал сметка, че, особено след като правилно ги е схванал, трябва и да се осъзнае, че няма начин това “ако” да се постигне...
Но поне е оставил доста прецизна формулировка:

“Америка е като едно живо тяло и нейните съпротивителни сили зависят от три фактора:
Нейния патриотизъм, нейния морал и нейния духовен живот. Ако можем да преодолеем тези три отбранителни линии, Америка ще изпадне в колапс.”

Мдам, изобщо “ако” си е голяма дума... но някак още изначално другарите все се оказват обречени да са от грешната й страна. Защото тя си има и друга - осъществима [cool]

Ако можеш да запазиш равновесието си, когато всички губят своето и тебе обвиняват за това...

Дата:   22-03-09 18:13

Coincidentia, що не се вземете с Лалинда?
Ще сте перфектната двойка.[smilie5][smilie5]
И двамата сте високо еродирани.[smilie3]
И двамата високо интелигентни.[smilie3]
И двамата разтягате локуми като за световно.
Сега има малко разлика в годините, ама голяма работа, иначе къде ще намерите такива личности като вас?[smilie3] [smilie5] [smilie5]

Дата:   22-03-09 18:54

[smilie5] То всъщност има две противоречащи си теориики.
Според едната "което си прилича се привлича", а според другата "противоположностите се привличат".... оди ги разбери! [smilie8]

В общи линии съм май почти изцяло съгласен с посочените прилики... с някои леки доуточнения... ето, виж колко нещо изписах и още не съм дори споменал това, с което кака Лалинда вероятно щеше да започне... да го оставя ли за самодосещане или да поразмисля върху така коинцидентно предоставилата ми се възможност за свързване на начетеността с процеса на механично износване [smilie21] [smilie7]

Доуточнение се налага най-вече в посока изглеждащото ми на мен леко излишно прекаляване със самоцелни позовавания с връзка и без връзка на всякакви отнесени придобити чрез изучаване на чуждия опит знания, което един от двама ни направо не може да се спре да прави.

А от другата страна имаме бая хаотичен стремеж към нещо като "емоционално знание", чието натрупване е желателно да бъде в резултат на личен опит, наблюдения, размишления, заключения и всякакви подобни по-хуманитаристични нагласи [thankyou]

Мисля, че има и други, при това за мен дори по-съществени прилики.
Случва се, разбира се, и аз да се позовавам на чужди фрази, поне в редките случаи, в които те успяват по-удачно от моите да изразят определена концепция.
Та в случая става въпрос за това, което Вонегът нарича "уомпитър" на "караса".
И в моя уомпитър адски съществено, даже може би най-централно място имат изискванията към определен морал и към връзваща се с него философия.
В този смисъл може би най-високо оценявам факта, че и при нея ги има тези толкова значими качества - толерантност... може някой да се учуди, сещайки се за нейните заяждания, но аз имам предвид по-сериозни нещица - от нея нацистче или комунистче няма да стане, а това е задължително условие да приемам положително някого...

Почти съм сигурен, че при по-сериозно задълбаване (това дотук е само едно ефирно плъзгане по повърхността), ще се открият и други прилики.

А разликите, о, разликите... натам сега изобщо не ми се тръгва дори... всъщност сетих се за нещо по-скоро външно, което обаче би трябвало дълбоко да я ужаси - аз не съм си чистил стаята от около година и половина [smilie25] [smilie19]

Дата:   22-03-09 19:57

Ееее, и тя като тебе да пише надълго нашироко няма смисъл. Всичко е ясно. Идва изчиства ти стаята и ...като се обичат младите(така е думата сега[smilie5] ), кои сме ние, че да ви попречим да не се вземете.[smilie5] [smilie5]

Дата:   22-03-09 21:52

Prakticar: Много ви тресе комунизмът, скрит някъде из гънките на подсъзнанието ви. Злобното и завистливо гледане в канчето на можещите. Това Джек Лондон нарича в Мартин Идън с един страхотно точен и изчерпателен термин - "моралът на мравките".
Разбира се, че ще си раздават бонуси - това е смисълът на капитализма. На който не му харесва, да ходи на поклонение на мумията на Ленин, докато още не са го заровили, и после да хваща влака за Северна Корея.
Абе вие и изобщо много хора у нас кога ще вденат, че мениджър без пари нема да ти работи?

Публикацията е редактирана (22-03-09 21:54)

Автор: Amigo   
Дата:   22-03-09 21:58

ivodam написа:

> Prakticar: Много ви тресе комунизмът, скрит някъде из гънките
> на подсъзнанието ви. Злобното и завистливо гледане в канчето на
> можещите. Това Джек Лондон нарича в Мартин Идън с един
> страхотно точен и изчерпателен термин - "моралът на
> мравките"
.
> Разбира се, че ще си раздават бонуси - това е смисълът на
> капитализма. На който не му харесва, да ходи на поклонение на
> мумията на Ленин, докато още не са го заровили, и после да
> хваща влака за Северна Корея.
> Абе вие и изобщо много хора у нас кога ще вденат, че мениджър
> без пари нема да ти работи?
>

>
> Публикацията е редактирана (22-03-09 21:54)

Нещо не ти схващам мисълта. [cool] Кефи те фактът, че някой получава милиони за далаверите и издънките, които прави ли?! [cool] Това не е капитализъм, а далавераджийство и извращение. [cool] [smilie23] Като си се осрал, ще си стоиш в лайната после - ето това е. [cool]

Дата:   22-03-09 22:05

Amigo: Ха-хааа, това не бил капитализмът, а били далавери и издънки. [smilie18] [smilie18] Точно това е капитализмът в ТАЗИ вселена и като такъв ми харесва, защото дава безкрайно многообразие и възможности. А ти какво предлагаш като алтернатива, да чуем, капитализъм с човешко лице, може би?? [smilie25] Явно не сте за този свят, момчета, сори, ама трябва някой да ви го каже право в очите.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.