Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Ето как искам да се рекламира и в България...
Автор: Pulsar   
Дата:   19-03-09 03:59

Обаче знам, че това никога не ще бъде възможно. В случая става дума за реклама на Майкрософт, която мисля, че си заслужава да се види. Бих желал, ако е възможно да няма дебати от сорта:
- А ма моят Мак е по-як?!?! и тн. простотии...

Ето и видеото:

Microsoft Sustainability

Отговори на това съобщение
 Re: Ето как искам да се рекламира и в България...
Автор: diandimov   
Дата:   19-03-09 06:36

ми как да се рекламира така в България- тая реклама е скъпа.

А българите са не повече от 3 милиона - като махнем циганите и пенсионерите.

И като манем и децата и социално слабите = няколко стотин хиляди калпака.

Как да стане?

Реклама се прави за пазар, не за село някво.

Автор: zahar4e   
Дата:   19-03-09 10:19

Диянчооооооо,
няма оправия, гражданино на света!

Re:
Автор: ChiTsuJo   
Дата:   19-03-09 10:25

ХУбава реклама [smile] [thankyou]

Автор: e-mil   
Дата:   19-03-09 10:46

Кое е скъпото, бе Дианчо? Почти цялата е блубокс, 3Д бекграунди и умел тракинг. В България има поне 5 студия, които могат да я направят в нормални срокове и за нормална цена.

Малко длъжка и еднообразна идва. След 3-та минута писва.

Автор: diandimov   
Дата:   19-03-09 10:54

Нямам предвид скъпа по начина по който е направена. А по принцип.
В смисъл че не всички работят на цените на водопроводчика или за чест и за слава.

Между другото аз два- три пъти съм се опитвал да намеря по- достъпни стоки и услуги в БГ, но безуспешно.

Автор: Coincidentia   
Дата:   19-03-09 11:02

Това за пазара си е съвсем логично обяснение, няма как да не е поне някакъв фактор.

Но друг, който има вероятно не по-малко значение, е точно този пазар какво кльопа.
А няма какво да се лъжем, едва ли българският може да се нарече особено многопластово развит.
На силно преобладаващата част от българите не им минават разни мозъчнонапрегвателни чудесиики, те си сакат чалгичката, Шоуто на Слави и таквиз работки. Сори, ама очевидно си е така - фактите си го показват.

Така че, според мен, проблемът не е в това дали ще се намерят талантливи автори - художници, графични дизайнери и т.н. - сигурно ще се намерят.
Най-основният проблем е в знаменитото обобщаващо понятие "народа" [smilie8]

Автор: cicomanco   
Дата:   19-03-09 11:05

Ми ако продължаваш в същия дух - няма и да успееш....

Автор: Todd   
Дата:   19-03-09 11:06

Тая реклама е за умни ора .....колко такива ще намериш в България ????

На тая реклама хората се усмихват един на друг - де го това в България ???
Тук искаме да се изтрепем ....калашници трябва да се рекламират в Бг !!!

5.45 с изместен център......в огромни количества са нужни !!

[smilie19]

Автор: captainme   
Дата:   19-03-09 11:28

diandimov написа:

> ми как да се рекламира така в България- тая реклама е скъпа.
>
> А българите са не повече от 3 милиона - като махнем циганите и
> пенсионерите.
>
> И като манем и децата и социално слабите = няколко стотин
> хиляди калпака.

Да бе...щото в Америка правят реклама само за индианците,а? [smilie18] Като махнат теб и другите с подобен на твоя произход никой няма да остане в Америка[ezik]

Автор: exile   
Дата:   19-03-09 11:34

И тод и коинци...
Не сте баш прави... Нито в пазар е въпросът, нито в аудиторията... Въпросът е в това кой държи мангизите.
Най-големия кошмар в БГ за едно дизайн студино е да си намери свестни клиенти, които да са навити да правят добри неща, ама не само на думи... Да имат участие в тях - с нужната нагласа, усилие, пари.
То че може - може. В БГ всичко можем, то на приказки и совалки можем да прави. Какво ни пречи.
Разбира се втория проблем е наличиета на свестни студиа... Щото дори клиентите с пари и желание, доколкото ги има, често биват докарвани до нервен срив от разни уж мноо големи, дето са се самозабравили вече и като видят нормална пачка пари, дето навън е общо взето средното заплащане за дадения проект, мисля, те са хванали Господ за шлифера и могат да се мотат както си искат.

Па народа по-умен няма да стане. Нито ще почне да харесва нещата, които вървят навън, докато тея неща не се появят тук. Задача на дизайнер е да възпитава хората, не обратното. Никой клиент няма да ти каже "Евала баце, тоя шрифт си го нацелил, па и кернинга муцка си го напраил, пък и алата балата", ама като види 2-3 неща, дето са ок и 2-3 неща, дето сда правени от тукашна ширпотреба почва да му увира главата и без да е експерт, което и без това не му е работа да бъде.

а е-мил, то работата не опира само до 3д-то, блу бокса и тракинта. в тея реклами има доста повече ноу-хау, дето тука го няма.

Дата:   19-03-09 11:42

Абе, не знам, ама от лекия ми косвен досег с тоз бизнес в България, от познати съм чувал само оплаквания за това как техните, според самите тях, разбира се, по-качествени, смислени, артистични и изобщо по-готинки идеи се отхвърлят за сметка на къде-къде по-елементарни дивотии...

А ако пък някой смята да ми обяснява как не е прост масата народ, да ми погледне първо в статийката за чалгата в блогчето ми [smilie8]

Макар че има хиляди начини това да се види, то просто е достатъчно да се погледне където и да било, като рекламите, които действително му въздействат, са също бая показателни.

Дата:   19-03-09 11:49

коинци, от не чак толкова лекия ми прек досег с този бизнес в България - не баш.
А блогчето е едно, риалитито е друго.
Ти каквото искаш си мисли... А проекти отхвърлят клиентите, не народа, дето се влачи по улицата. Въпреки, че взаимовръзката е ясна...

Дата:   19-03-09 11:58

Е, да де, то за взаимовръзката става въпрос [smilie5]

А блогчето не го казах заради моите разсъждения там, а заради отразеното в него риалити - визирах статистиките какво реално слуша народът.
И съм убеден, че реално съвсем ще бъда подкрепен и от всякакви други факти за реалността - примерно какво гледа по телевизията и всякакви подобни нещица.

А сами си представете в паузата на поредната дивотия, гледана от половината народ изведнъж да му се пусне нещо "по-така", дето да го кара да си пусне в употреба мозъчните клетки... а и не само това.

Но в крайна сметка те тези клиенти не са от някакъв друг народ, нито политиците са внесени - те са си точно представители на този народ... може би за съжаление [smilie8]

Re:
Дата:   19-03-09 12:05

exile
да не споменавам фирми, но ако се поинтересуваш по въпроса за свестните студия, ще установиш, че доста от рекламите, които са ти направили впечатление по телевизията са правени в България.
И ноу-хау има в България. Не че са много хората, но ги има.

Имаш грешната представа (може би заради работата си), че всичко що е картинки все дизайн студия го правят. Но видео рекламата по технология е по-близо до киното и нещата не са точно така.

Дата:   19-03-09 12:11

коинци, нещо ми убягна връзката с темата... ако се опитваш да я изместиш в посока чалга и колко ни е прост народа - просто се откажи. първо щото няма връзка, и второ щото едни от най-добрите продукции сред ширпотребата са тези на пайнер... и изглеждат добре, пич. и там работят кадърни хора.
обикновено тея, които се тупат най-много в гърдите как искат да направят нещо мноо модерно и мноо западно се дънят. причините са много.

та ако на база мъглявите си представи за това как се работи в тази посока в БГ смяташ да правиш дискусия - сори [beer]

Дата:   19-03-09 12:12

емил, баш така е. [beer] виждал съм какво се прави в бг, спокс. Ма под "тук" гледах по-комплексно... както и да е. Така или иначе си прав [beer]

А за дизайн студиата също не оставай с грешно впечатление... тва употребих в случая, проблема е общ.

Бе както и да е, темата става прекалено обща и дълга и не му е тук мястото.

Публикацията е редактирана (19-03-09 12:13)

Дата:   19-03-09 12:15

e-mil /

Па аз що се си мисля, че у румънско са повечето рекламки правени???

Не ми се захваща темата за различните видове реклама от печатна до телевизионна, но е вярно, че в България има добри студиа, няма добри клиенти, няма разбиращи достатъчно, които да променят манталитета...

Щото когато започнат да се появяват български,подобни на тази реклами по-често и по-често, тогава ще си говорим как естествения подбор би си свърщил работата. Друг е въпросът кой ще позволи на една такава идея да се разрастне и да и даде поле на изява...

Дата:   19-03-09 12:39

[smilie18] Пайнер значи, сигурно са "добри", не знам, не бих спорил [smilie8]

Явно нещо адски глобално се разминава в приемането на картинката.
Вероятно ти в примера изобщо не виждаш друго, освен техническо качество на образа.
А пък за мен основното е душата му - посланието, настроението, ей таквиз ми ти работки.

Разбира се, че в повечето от случаите (освен когато не става въпрос за нещо по-изчанчено арт), доброто качество на образа е адски съществено, но то винаги ще си остане само СРЕДСТВОТО за постигане на целта. То си е действително важна техническа подробност, но си остава точно това - ПОДРОБНОСТ.

А аз говоря за СЪЩНОСТТА, която за мен е най-важното.
Ако не става въпрос за нея тук, то, разбира се, няма да се бъркам в чисто техничарски разговори [smilie8]

Дата:   19-03-09 12:42

"Пайнер" изобщо не искам да се споменават, мисля....
ЦИТИРАМ:

Не става само с ядене, иска се и акъл

Автор: n1x0n   
Дата:   19-03-09 13:39

Кое е скъпото, бе Дианчо? Почти цялата е блубокс, 3Д бекграунди и умел тракинг. В България има поне 5 студия, които могат да я направят в нормални срокове и за нормална цена.

Заеби ти тая работа... щото аз с тия "5 студия" бачкам често и много добре знам какво могат.
Не е въпроса в 3Д-то, а в мащаба на нещата и в перфектното изпипване на всеки детайл, с които ние не сме свикнали.

Тази реклама е МНОГО скъпа и многото пари са е единственият начин тя да се случи във вида, в който я виждаме.

Дата:   19-03-09 13:39

именно...

Дата:   19-03-09 14:07

Pulsar
Аз не казах "повечето реклами", а "повечето реклами, които са направили впечатление". Не уточних, че става дума за български продукти - мислех, че се подразбира.

Не ми е ясно, какво точно влагаш в "подобни на тази реклами" и "кой ще позволи на една такава идея да се разрастне"
Първо, това е концептуална идея за високотехнологично бъдеще. Тоест имиджова реклама на фирмата. В какъв смисъл някой в България да позволи разрастването? Поначало такива идеи се предлагат от по-големичкия бизнес и всяка година се пръкват какви ли не предвиждания - било то за автомобили, мебели, джаджи и т.н.

n1x0n
Да, филмчето е симпатично, но не се отличава с кой знае какво. Освен в режисурата на сцените, не виждам много изпипани детайли. Футуризмът си е футуризъм, но символите са изтъркани - училището, офисът, човекът с костюма, търговският център, зелена градина на покрива на небостъргач и навсякъде фрашкано с джаджи в едър план. И както споменах вече - прекалено е дълга.
Идеите за джаджите също са показвани в много филми, даже някои от продуктите са вече на пазара.

За мащаба според мен грешиш. Да, може от Майкрософт да са се бръкнали повечко и да са провели един куп работни срещи, но един малък спретнат екип с добър директор на продукция спокойно може да направи тази реклама. Дори и в България.

Дата:   19-03-09 14:12

ако намериш малък, спретнат екип с добър директор и продукция, който може да направи това в БГ работейки с майкрософт - утре си пращам СВ и портфолио на адреса, който ми дадеш и си правя палатков лагер пред офиса.

Автор: n1x0n   
Дата:   19-03-09 14:29

Да, филмчето е симпатично, но не се отличава с кой знае какво. Освен в режисурата на сцените, не виждам много изпипани детайли.

Аз естетика, сценарий и режисура не коментирам. За един са изтъркани, за друг са страхотни - точно ние с тебе надали сме им в таргета.
Като реклама нямам никакви съмнения, че символите са точно такива каквито трябва да бъдат, за да въздействат на хората, на които би трябвало да въздействат, по начин, който е преценен много добре. Дори и само в това отношение трудно "ги стигаме американците".

Пък за това как "не се отличава с кой знае какво" - по-добре недей, щото много не си прав. Подхода "пфф... точно па тва ти го правим за 2 дена с половината пари" не е донесъл нищо добро на родната реклама.
Защото се гледа отгоре на нещата и се казва "скрийнинг, тракинг, рендеринг, малко ефекти за вкус, колор грейдинг за десерт - и сме в играта!"
Пък то това е най-малкото нещо в подобна продукция.

Да, може от Майкрософт да са се бръкнали повечко и да са провели един куп работни срещи, но един малък спретнат екип с добър директор на продукция спокойно може да направи тази реклама. Дори и в България.

На първото изречение - да, на второто - не. Поне за момента.
Много съм оптимистичен по въпроса с нещата, които принципно могат да се направят в БГ, но в никой случай не си позволявам този оптимизъм да премине в наивно самозаблуждение.
Точно в тази сфера страдаме от брутална липса на размах. Както благодарение на ограничените бюджети на нашия пазар, така и чисто като мислене.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.