Автор: Lalinda
Дата: 12-03-09 13:56
Закуска - плодов чай и филийки с масло и конфитюр (вишни, ягоди или малини, редувам).
Обяд - Телешко печено или свински карета, с картофено пюре, може и салата от зеле.
Десерт - крем карамел или сютляш.
Ако съм си у дома - кисело мляко с подсладител фурми. (Един на пазара веднъж ме питаше к'во ги прая тия фурми, щот ги купувам на килограм).
После кафе със сметана и курабийка, може и повечко, до три.
Към пет и нещо - Мура с лешник или Морена Махх, които си купувам от подлеза пред Полиграфическия, познават ме по тях, ако не е зима - сладолед, после може и тортичка с друго кафенце, виенско, ако ходя из града, навъдиха се какви ли не прелъстителни кафенета, препоръчвам тортичките на 100 г. сладки, ако съм си у дома - към 20 ч. - чай и курабийки, а за вечеря (около 22-23 ч.) - каквото си сготвим, когато готвим, със салата и портокали, може и пюре и ориз, сокче, а за мен и вино, накрая - задължително няколко блокчета шоколад, може и Рошета от Фереро, както се случи . На празник дори изпиваме и по някоя ракия, за да не забравяме традицията, хаха.
|
|