Автор: n1x0n
Дата: 06-03-09 10:22
Има места с доста по-голям туристически потенциал, които могат да се направят доста привлекателни за туристите, защото наистина има какво да покажат. Нещо повече - една инвестиция от подобен мащаб би помогнала не само да се покажат по атрактивен начин, но и да се запазят от капризите на времето, от разграбване и т.н.
Какви са тези илюзии, че с един единствен обект тип "шопинг център" - ще се привлекат тълпи туристи, при положение, че най-близкото летище е на 200 километра?
Ми нали за да е рентабилно това съоръжение - трябва всеки 2-ри турист стъпил в България, да отиде да го посети, да плати входна такса, да обядва и да напазарува нещо. Как точно ще се получи това?
Този малоумен проект с Копринка се размахва вече 2-3 години, както и лъжата, че има осигурен инвеститор. Никой, имам предвид абсолютно никой, не знае дори приблизително колко би стувало едно подобно начинание, защото аналозите в световната практика се броят на пръсти. За какъв точно инвеститор говорим при това положение?!
Цялата тази шумотевица се вдига единствено и само с цел да се изпомпат пари от тази държава! Иначе тези инвеститори да са го построили 5 пъти вече, ако имаха парите и надеждата че ще спечелят. Не е първият проект в стил "Ние сме страшни инвеститори, ама искаме държавата да даде 60% от парите и после да получава 10% от приходите", който разни "инвеститори" и кметове се пробват да пробутат.
Те гърците Акрополиса го поддържат с дотации, нищо че е абсолютна икона в археологията - ние тука ще излеем един кладенец в средата на езеро и ще чакаме да се напълни с туристи - заради някакъв световно неизвестен археологически обект.
Ми нали утре големия "инвеститор" ако фалира - за да не се срути това инжинерно чудо - ще бръкнат в нашите джобове, за да го поддържат?
|
|