Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Малко помощ за MS Excel - сравнително спешно
Автор: Stoychev   
Дата:   25-01-09 21:33

Ще споделите ли как да пресметна сумата с ДДС? Имам колона от клетки с числови данни (цена без ДДС), отделна клетка със стойността на ДДС - 20% и трябва в другите клетки да се пресметнат цените заедно с ДДС.
Как да включа във формула цяла колона от клетки (мисля че това се наричаше "абсолютен адрес"). В лентата за формули се поставяше символът $, но не мога да се сетя точно пред кой знак и не мога да го налучкам.
Как да автоматизирам пресмятането на стойности от две съседни колони от клетки, така че резултатите да се подредят в колоната до тях. С маркиране и натискане на =, равното се появява само в най-горната клетка.

Каквото съм научил в часовете по ИТ, не се получава на моя excel. Аз ли греша нещо? [smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re: Малко помощ за MS Excel - сравнително спешно
Автор: НАСОО   
Дата:   25-01-09 21:39

пишеш = в най-горната клетка, цъкаш върху първата * цъкаш втората + и т.н и като удариш enter и ти се появи стойността ))) позиционираш показалеца в долен десен ъгъл докато ти се появи малко кръстче и с натиснат ляв бутон го задържаш и дърпаш надолу. По тоз начин се вършат повечето неща в Ексел.

Автор: djogata   
Дата:   25-01-09 21:48

Както ти е казал НАСОО.

Само долари няма да слагаш, щото те означават, че при описаната операция с малкото кръстче номера, който е след долара няма да се промени.

Примерно, ако имаш формулата за клетка C1:

= A1*B1

Като изтеглиш с кръстчето към C2, формулата там ще е

= А2*В2

Ако пък за С1 дадеш формулата

= $А$1*В1

и изтеглиш до С2, то в С2 формулата ще е следната:

= $А$1*В2

Така че доларът "замразява" номера или буквата. $А значи, че буквата А е замразена, $1 значи, че цифрата е фиксирана на 1

Автор: Stoychev   
Дата:   25-01-09 22:32

Вече всичко ми се изясни! Страшно много ви благодаря, може би утре ще успея. :)) [beer] [beer] [beer]
Да де, поне при мен се получи. [smilie18]

Публикацията е редактирана (25-01-09 22:32)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.