Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Търсене през Гугъл
Автор: slivenski   
Дата:   23-01-09 19:28

Простете невежеството ми, но някой дали би могъл да ме осветли по следния въпрос:

Какво трябва да се направи, за да може сайтът на дадена фирма да излиза в началните страници на търсачката Гугъл /а и останалите/, когато се търси по ключови думи?

Примерно пиша „фотография форум” и на първо място излиза сайтът https://photo-forum.net [smilie24]

Благодаря предварително! [beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Търсене през Гугъл
Автор: PiToMeN   
Дата:   23-01-09 19:31

Не знам, ама без да си мръдна пръста като си напиша ника в гугъл, излиза моят сайт :D[smilie18]

Re:
Дата:   23-01-09 19:34

Добре де...

Но ако напиша примерно "кирпичени тухли", сигурно ще излязат 10 000 сайта, които съдържат тази комбинация...

Ако искам определен сайт да излиза не на трийста страница, а на първа, какво трябва да направя? [smilie21]

Автор: tonevjr   
Дата:   23-01-09 19:40

Трябва да се свържеш с гугъл да си платиш най-вероятно...как мислиш са станали милионери![smilie5]
А и пак не знам дали ще стане,защото принципа на търсачката им е да показва сайтовете,които са най-популярни и съдържат тази комбинация думи,затова и стана толкова изветна търсачката![smile]

Автор: Amigo   
Дата:   23-01-09 19:42

доколкото знам това зависи от начина, по който са въведени ключовите думи... абе обясняваха ми веднъж, ама нали съм компютърно бос не запомних [smilie5] [smilie5]

Re:
Дата:   23-01-09 19:43

Тъй де. Въпросът ми е дали се плаща нещо или е по брой влизания в съответния сайт?

То малко нелогично ми се струва, защото ако сайтът ти излиза на намси-и-коя страница, кой ще стигне до него търсейки...
[smilie21] [smilie21]

Публикацията е редактирана (23-01-09 19:49)

Автор: tonevjr   
Дата:   23-01-09 19:57

Ми питай google де ![smilie5] Пиши там google search, results, policy, ала бала и ще разбереш![smilie18]

Автор: athom   
Дата:   23-01-09 20:14

Като начало автора на сайта трябва да се стреми в сайта да има максимален брой популярни думи, които при търсене в Гугъл да изкочат като тагнати от въпросния сайт.

Да речем че сайта е за въпросните кирпичени тухли.
Да, ама аз ако искам да си оправя покрива обаче съм нефелен да го направя сам, няма да търся "кирпичени тухли" ами ще търся да речем "кирпичени тухли+монтаж+доставка" например.

Съответно освен платените сайтове, които по дефолт са най-отгоре, както и най-посетените такива (които пак по дефолт са въпросните платени) нататък първите резултати които излязат ще са тези съдържащи тагнати и 4те думи които съм включил в търсенето си.

Общо взето това е.

Re:
Автор: NeDDRaG   
Дата:   23-01-09 20:14

slivenski написа:

> Тъй де. Въпросът ми е дали се плаща нещо или е по брой влизания
> в съответния сайт?
>
> То малко нелогично ми се струва, защото ако сайтът ти излиза на
> намси-и-коя страница, кой ще стигне до него търсейки...
> [smilie21] [smilie21]
>

>
> Публикацията е редактирана (23-01-09 19:49)

Ако не е платен линк, гугъл изкарва резултатите по брой посещения. Като с предимство, ако търсишш Canon например ти излиза сйата на Canon е БГ или www.canon.bg или ско няма в домейна бг ще ти предложи няй-вероятно като 1 резукктат на 1-ва страница съответното нещо.com или .net... каквото първо намира. Това са мои лични наблюдения. За да изкараш нещо на Първа страница е нужно малко работа все пак. Освен платемия линк имаше един номер, който доста отдавна беше публикуван из сайтовете и беше със заглавие от рода как да имаме сайт на 1-ва страница в гугъл или нешо от този род, Статията беше на български и мисля, че преди да се появи в сайтовете беше в някой от броевете на PC World. Та и в тяхния архив провери,

Re:
Дата:   23-01-09 20:17

Благодаря за обясненията! Ще се образовам през уикенда по този въпрос... [smilie5] [smilie21] [smilie21]

Автор: didesignbg   
Дата:   23-01-09 20:18

Search Engine Optimization
има си хора който го работят това и му разбират[smilie24]

Публикацията е редактирана (23-01-09 20:18)

Автор: Radomirov   
Дата:   23-01-09 20:19

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: asahi   
Дата:   23-01-09 22:40

Тая гад Гугъл като я питаш за калибриране asahi веднага във фото-форум праща, при това без да си мръдна пръстот.

Автор: E.Stanev   
Дата:   23-01-09 23:01

Asahi пробвах го и действа, ти си на първо място [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: boni   
Дата:   23-01-09 23:08

Е ние не сме плащали на Гугъл[smilie18]
Зависи от много неща - посещаемост, колко години сайта е онлайн. Постепенно стават тея неща.

Автор: fff   
Дата:   24-01-09 00:05

Едно от нещата което направи гугъл по-добър от другите търсачки на времето беше точно това че не дава резултати сляпо само по ключови думи. За популярността на сайта се съди по това колко други сайтове имат линк към него и прочие.

Автор: Lalinda   
Дата:   24-01-09 00:30

Хаха, набрах в гугъл "Лалинда" и познайте какво се отвори първо?

Една велика тема с дузина хиляди посещения!

Открих и че съм популярна и в редица други родни форуми, например bg-mama [smilie18], където дори не съм регистрирана, но пък видях познати никове, твърдящи, че не ме били запомнили с нищо...
[ezik]

Ето, това се казва влияние!
Да помнят, че те помнят! От урва на урва и от век на век?
Добре, че има други форуми, където могат спокойно да се оплакват от мен...
[ezik]

Re:
Автор: Radomirov   
Дата:   24-01-09 00:31

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   24-01-09 00:42

Лалинда, придаваш твърде голямо значение на виртуалния си образ.

Автор: danbi   
Дата:   24-01-09 00:56

Не тя, Гугъл.
Или туй дето му викат web 2.0 май...

Абе виртуални му работи. Lalinda сигурно във физическия свят е скромно и тихо девойче [smilie3] [ezik] [ezik] [ezik]

Дата:   24-01-09 01:13

Горе-долу.

Re:
Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   24-01-09 03:45

Не съм чел по-нагоре...

slivenski, напиши в Google: 'гугъл оптимизация' - има доста написано по въпроса.

А платените услуги не са за изкарване на сайта най-отгоре. Сайтовете, които ползват платената услуга, излизат не при другите резултати, а вдясно в една колонка.

Автор: fff   
Дата:   24-01-09 11:07

Излиза И над резултатите с отличителен фон.

Автор: Lalinda   
Дата:   24-01-09 15:04

Да, asahi, не аз, а Гугъл.
[smilie18]

Все още не съм прочела великата жълта тема, удостоена с над 12 000 посещения за два дни (!!!), за която стана дума.

Не съм мазохист.
[ezik]

Някой друг [smilie11] е придавал твърде голямо значение на виртуалния ми образ.
В противен случай нямаше да бъда заличена от два фотографски (забележи, фотографски!) сайта, при това не за ругатни и псувни срещу потребителите или администраторите.
[shtrak]

Направих проверката просто за да видя дали наистина първи се афишира най-посещаваният сайт.
Ей Богу, така излезе!

[beer]

Автор: STEW   
Дата:   24-01-09 15:21

Всъщност Search Engine Optimisation, не е нищо друго освен избутване на сайта ти по-нагоре в класацията при търсене на определени думи. Което се заплаща на съответната цена, естествено и може да стане с Гугл АдУордс ;)

Когато обаче нещата станат сериозни , и си говорим са продажби на сайтове и хостинг в особено големи мащаби.. тогава става дума за мноооого пари, става дума за милиони зелени цъкани на Гугл от големи фирми :))

Ас симпъл ас дет :)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.