Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Отнсно референдумите....
Автор: Нереален   
Дата:   18-01-09 08:00

„Най-добрият аргумент срещу демокрацията е петминутен разговор със средния избирател.“

Уинстън Чърчил

Отговори на това съобщение
 Re: Отнсно референдумите....
Автор: glaskeram   
Дата:   18-01-09 08:26

Референдумите за БГ ще бъдат катастрофални. Как кака Пена ще прецени дали 3 и 4 блок действително са безопасни. Референдумите ще бъдат рая за наште популисти.

Re:
Автор: Императорът.   
Дата:   18-01-09 10:45

Той старият пияница и фен на Мелнишкото винце чичо Уинс е казал и друго нещо, нали знаеш какво... [smilie3] [smilie3] [smilie3]

Автор: Lalinda   
Дата:   18-01-09 13:05

[smilie5]

Re:
Автор: slivenski   
Дата:   18-01-09 13:14

Аз вече казах по повод референдумите, че ако питаме народа, сигурно Азис ще е президент, а "Камъните падат" национален химн...

Против референдумите по принцип. [smilie21]

Ако има референдуми, то за тях трябва да се въведе образователен и възрастов ценз:

Задължително средно образование и възраст от 21 до 71 години.

[smilie21] [smilie21]

Дата:   18-01-09 13:53

Нима смятате, че средният швейцарец се отличава от средния българин?
[smilie3]

Преди години изгледах тук филмите от една панорама на швейцарско кино и силно се изненадах от примитивизма (буквално) в мисленето на швейцареца...
[smilie18]

Но, всъщност ние и не разполагаме с достатъчно средства за постоянно провеждане на всенародни допитвания.

Между другото, допитването сред бургаското население относно един тръбопровод изведе на преден план доста любопитни умонастроения, при това неочаквани...
[smilie3]

Средното образование и сега е задължително. Или вече не е?

След като ликвидирахме неграмотността, сега сме на път да ликвидираме и грамотността?
[smilie11]

Re:
Дата:   18-01-09 13:58

Автор: Lalinda
Дата: 18-01-09 13:53

Средното образование и сега е задължително. Или вече не е?

---------------------------------

Ами, доколкото знам, не е задължително, за да гласуваш... За друго не мога да кажа... [smilie21]

Дата:   18-01-09 14:04

Не е задължително и за да станеш шофьор, нали така?
[smilie21]

Тогава защо да е задължително, за да гласуваш?

Не си ли забелязал обаче, че населението над 60 г. масово изобщо НЕ ВИЖДА какво пише на бюлетините, независимо от образованието си? Чудя се как успяват да нацелят правилната бюлетина...

Това с цветовете бе традиционно добрият вариант, а и бе най-слабо манипулируемият. Тогава имаше и най-малко недействителни бюлетини и неопределен вот...

Re:
Автор: Chitsujo   
Дата:   18-01-09 14:05

Задължително е основното образование - 8 клас. За да гласуваш може всякак. Не помня в Австрия или Швейцария ли беше, но там гласът на средниста се брои като 0,5, а на висшиста като 1 цял. Трябва да проверя.

Re:
Автор: Императорът.   
Дата:   18-01-09 14:10

С какво право някое жувотно, дето не може да се подпише, ще решава кой да ме управлява мене? То не ми е равностойно интелектуално !!!

Дата:   18-01-09 14:15

Това с образованието не вярвам, че някой ще го направи задължително... Нали се сещате кои около 1 милион, че и повече няма да бъдат допуснати до урните тогава...

Нищо, че с един удар ще се прекратят две неща - изборния туризъм и купуването на гласове с кебапчета... [smilie21] [smilie21]

Публикацията е редактирана (18-01-09 14:47)

Re:
Дата:   18-01-09 14:20

К. основен закон [smilie3]

Дата:   18-01-09 14:42

То и гласовете на петима негри в САЩ са се броили за равни на тези на трима бели, само че преди няколко века.

Не изпростявайте точно сега, бъдете рационални и конкретни, а не свеждайте, тоест издигайте [smilie18] нещата непременно до себе си.

Явно е, че хората с компютри не са представителна извадка за населението у нас, въпреки че, добре се вижда, и първите са порядъчно неграмотни.

То и аз мога да ревна, че не ща някой, който не знае къде се слага пълен и къде кратък член, да определя кой да ме управлява, ама сигурно ще ми избодете очите за тази работа, не че и сега не го правите. И нищо, че това се учи в шести клас, а основното образование уж било задължително.
[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Погледнете първо себе си, пък тогава пледирайте за ограничаване гласа на тези около вас.
[smilie18]

Публикацията е редактирана (18-01-09 14:43)

Дата:   18-01-09 14:48

Виж пълният член май наистина вече не е задължителен... Или бъркам? [smilie8] [smilie21]

Автор: cicomanco   
Дата:   18-01-09 15:52

Половината от така наречените висшисти са с тройки!Това че имат висше , не ги прави нещо повече!То ако книжката караше кола , щеше съвсем официално да си се купува!

Re:
Дата:   18-01-09 16:56

Е, аз знам къде да си го слагам членА [smilie5] [ezik]

Дата:   18-01-09 16:57

Книжката отдавна се купува [smilie18] [smilie18] [smilie18]
В кой век живеете?[smilie11]

Re:
Автор: cicomanco   
Дата:   18-01-09 16:58

....а има ли ..има ли..?[smilie5]

Дата:   18-01-09 17:00

Има правописни грешки колкото си щеш [smilie18] [smilie18]

Дата:   18-01-09 18:31

Половината висшисти може и да са с тройки, но другата половина не са.
[ezik]

Май някому е изгодно да съди за висшистите само по първата половина.
[smilie18]

Прочее, след препинателен знак се оставя интервал, а пред него - не.

Това се учи се в шести клас. Чудя се как някои не могат да ЗАПОМНЯТ толкова елементарно нещо. Не четат ли книги поне? Не ги ли забелязват тези неща? За пълния и краткия член поне се иска да се зададе някакъв въпрос, ако пишещият не е уверен, а тук - нищо...

Е, понапънете се малко, дори да сте, ъъъ, висшисти.
[ezik]

Публикацията е редактирана (18-01-09 18:31)

Автор: n1x0n   
Дата:   19-01-09 12:25

В този форум много бързо си проличава кой е ходил в чужбина само на 5-дневни екскурзии... [smilie5]

Масата на всички народи е проста - ако щете България, ако щете в Англия, Франция, Швейцария, САЩ и т.н.
Където и да отидете - в момента в който се позастоите и мине първоначалната еуфория с "ах, колко е красиво и чисто" и "ах, какви мили и културни хора" - много бързо ще установите, че огромното мнозинство хора са тъпи, завистливи, егоистични, податливи на медийни манипулации и т.н.
Точно като нас!

Самия факт, че там референдумите съществуват и тия държави не ги управляват Бекъм, Жан Пол Готие и Стиви Уондър - означава, че надали в БГ ще са "катастрофални".

Защото по-"катастрофално" от същия тоя народ, но вкаран в парламента, облечен в Армани и депутатски имунитет - няма!

Референдума е най-близкото нещо до реална демокрация, което някога ще съществува.

Автор: nik1   
Дата:   19-01-09 12:57

Lalinda написа:

> След като ликвидирахме неграмотността,сега сме на път да ликвидираме и грамотността?
> [smilie11]

[smilie25] [smilie25] [smilie25]

Автор: georgi969   
Дата:   19-01-09 13:15

Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!

Аз предлагам на входът ня всяка избирателна секция да има един фиолог,и който не знае кога се пише пълен член ,да не бъде допускан да гласува.
За по-нататък може да се въведе и решаване на уравнение с 3 неизвестни,изпит по история и покриване на някакъв физически тест-примерно 25 лицеви опори,скок от място поне 2,50 и 5 коремни преси.

Автор: мара   
Дата:   19-01-09 13:15

ми то имаше там един виц за 3-те %...

Автор: kkkolelo   
Дата:   19-01-09 13:31

n1x0n [smilie24] Изчерпателно и точно изрази и моето мнение.
... Ако и с въвеждане на биометричните данни има технология да се улесни процеса на гласуване, да не се оправдават с "големи разходи" макар че според мен едни разходи за гласуване по важни въпроси са винаги оправдани. Политиците решиха че могат да решават вместо народа, като едно време партията кърмилница [smilie18]. Нито го питаха за ЕС, нито за НАТО. Сигурен съм, че резултатите щяха да са положителни. Но това трябва да е избор на самия народ, както в другите демокрации и политиците да не си мислят, че народа е "незрял" и те ще решават всичко вместо него.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.