Автор: explorer
Дата: 16-01-09 21:48
Починал автокрадец в ІV-то РПУ, всъщност бил от протестиращите
Веднага "автокрадец". Абе то излиза че на всички "престъпници" МВР-то им знаят и кътните зъби, пък как така не са в затвора? Малко цитати от горната статия:
"Починалият вчера в сградата на четвърто РПУ не е бил криминално проявен, а е участник в протеста", заяви на пресконференция днес депутатът от ДСБ Атанас Атанасов.
...
Един от свидетелите твърди, че Методи е имал на якето си лепенка с надпис: “Серго, върви си!“. Друг свидетел казва: “Човекът бе паднал, по устата му избила пяна, посинял е, а лекарите, дошли след половин час, не могли да спасят живота му“. Никой не потвърди да е видял следи от побой по тялото на човека. Според друг свидетел – 20-годишен студент, Маринов е поискал лекарска помощ, но никой не му е обърнал внимание.
Така, значи най-вероятно привърженик на ДСБ - с тяхна лепенка е бил на якето. 60-годишен е и едва ли е хвърлял бутилки по полицаите. То по-голямата част от арестуваните вчера са прибрани защото не носели лични документи, кой знае какъв е случая с този човек. Обърнете внимание на коментарите под статията, и после пак ми защитавайте полицаите:
Мартин обяснява, че са го нарочили за дребно хулиганство. Казали му, че е псувал служителите на реда, хвърлял е лед и камъни. Той не смята така. "Псувал съм ги, да, защото биеха, нищо не съм хвърлял." Моля го да ми разкаже какво се е случило миналия ден. Как е попаднал в ареста. Обяснява ми, че не е бил в основното меле, а някъде към средата. По едно време полицаите са започнали да избутват хората и така са стигнали до него. "Един ме хвана и ме влачи 40-50 метра до едно бусче, където ни натъпкаха 15-тина човека. През това време изядох бая палки", усмихва се накриво момчето. Докато са го влачили, му е паднал телефона. Така остава без връзка с близките си. Питам дали е имало полицейско насилие в районното през нощта. Отговаря утвърдително. "Бяхме в една зала 30-тина човека, на столове. Понякога като влизаше полицай удряше стоящите наблизо. Униформен попита едно момче дали е бит. Той каза, че е. Накараха го да си вдигне ръцете. Вдигна ги. "Щом си вдигаш ръцете, значи не си бит. Е сега ще видиш какво е бой." После го изведоха. Едва ли са му разказвали вицове"
|
|