Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Как да се нахраним с чаша вино
Автор: diandimov   
Дата:   12-01-09 11:39

Да се похваля - направих първото си филе "Елена".

Малко подобрена рецепта, но стана мнооого добре!
Мога да я обнародвам, ако трябва.

Чаша червено чилийско вино и няколко резенчета от филето, и си готов!

Така че правете филе Елена докато е студ, лятото не става!

(Чашите ми за вино са от по 500 грама)


Отговори на това съобщение
 Re: Как да се нахраним с чаша вино
Автор: Vinsent   
Дата:   12-01-09 11:49

Давай рецептата! [beer] [shtrak] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Как да се нахраним с чаша вино
Автор: юнга   
Дата:   12-01-09 11:58

СМЕС ЗА КАЙЗЕРОВАНЕ НА МЕСО
(за 3 до 4 кг. готово осолено месо)

4 белтъка от яйца
обелените скилидки от 1 голяма глава чесън,
1 с.л. чимен,
2 с.л. червен пипер,
15 гр. ситно смлян черен пипер
15 гр. сол (и за чесъна!),
1/2 ч.л. лют червен пипер, ситно смлян/по желание/

Приготвяне:

Прахообразните съставки се смесват добре.
Чесънът се счуква с половината сол.
Белтъците , които служат за спойка, се разбиват добре и към тях се добавя чесновата паста. Разбива се до гладка смес.
Добавя се и прахообразната смес постепенно при непрекъснато разбъркване до гладка паста.

Подсушеното месо се обмазва с една от двете пасти, окачва се на проветриво място за 5-6 часа, след което се овалва в червен пипер / през летния сезон се поставя в марлено чувалче, което го предпазва от наплюване от мухи /.
След десетина дни този деликатес е готов за консумация.

Предпочитам пред филе "Елена".

Отговори на това съобщение
 Re: Как да се нахраним с чаша вино
Автор: Vinsent   
Дата:   12-01-09 12:03

юнга, благодаря! [beer] [beer] [shtrak] [beer] [beer]

за 3 до 4 кг. готово осолено месо - какво е това месо?


Отговори на това съобщение
 Re: Как да се нахраним с чаша вино
Автор: diandimov   
Дата:   12-01-09 12:08

Ей, добре че каза за Кайзера!

Моята рецепта за Елена е следната:

1. Рибицата се почиства от сланинки и се осолява за 24 часа.

2. Месото се измива добре.

3. Късовете се мажат с барбекю сос, към който е прибавено малко царевично уиски.

4. Овалва се в малко черен пипер и индииско орехче.

5. След това отново се маже, но с един лютиво- сладък Thai- сос, примесен с малко Уочестър сос.

6. Овалва се в чубрица, с малка част сушен магданоз.

7. Овесва се на сигирно място, и на студ, за няколко дни. Зависи от влажността на въздуха и предпочитанията на.

Отговори на това съобщение
 Re: Как да се нахраним с чаша вино
Автор: юнга   
Дата:   12-01-09 12:14

На 10л. вода, 2кг. сол, 30г. селитра, 100г. захар и по желание следните подправки:зърна черен пипер, бахар, и дафинов лист.
Нареждаш парчетата месо в каче. Описаната горе саламура слагаш на огъня да заври и когато напълно изстине, заливаш с нея месото в качето.
Трябва добре до го облива и покрива.
на За 50кг месо са необходими около 25литра саламура. Тоест, на килограм месо половин литър саламура.
Месото престоява в саламурата20дни, като на няколко пъти ги разместваш- месото от горе отива долу и обратно.
[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Как да се нахраним с чаша вино
Автор: юнга   
Дата:   12-01-09 12:24

Да напомня. В случая, "кайзер пастърма" да не се свързва с Кайзер Вилхелм например, а с турския град Кайзери. Някои твърдят, че първоначално се е кайзеровало камилско месо.

Отговори на това съобщение
 Re: Как да се нахраним с чаша вино
Автор: юнга   
Дата:   12-01-09 13:25

И сега, за пастърмата.
За пастърма, телешка или говежда например, се взема месо от бут, плешка или гърба, където е по-крехко и прашарено. Парчетата меса се изрязват по дължина и с дебелина 4-5 см, като запазваме подкожните и междумускулните тлъстини.
Осоляването на пастърмата се прави по сух начин. Натриват се сморска сол и се нареждат в дървен съд, на дъното на който има морска сол. За по лесно ги дупчим с тънко шило на няколко места. Нареждат се плътно, като всеки ред се посипва със сол, а най-отгоре посипваме с 2см. сол. За 10кг месо отрват 600до 800г. сол.
Солта извлича част от водата на месото и образува саламура, поради което месото се затиска за да не изплува.
След 6 денонощия месото се изважда и се поставя в саламура от 180г. сол на 1 л. Вода и се държи 6 денонощия.. Осоляването се прави на хладно, при температура до 6 градуса. След това осоленото месо се изкисва 24 часа в студена вода. Парчетата месо се отцеждат, поставят им сезакачалки от канапи или друго и се закачат да съхнат на сухо и проветриво място. На всеки два дни се затискат между две дъски с тежест. Сушенето и пресуването се повтарят, докато пастърмата готова- да добие плоска форма и гладка повърхност.
Гфвеждата кайсер-пастърма се приготвя от подбрано осолено по гореописания начин месо, което след осоляването и сушенето се намазва със смес от 50г. чимен, 30г червен пипер и 20 г чесън. Чесънът е счукан а чимена млян. Прибавят се малко вода и брашно и с получената смес се намазват парчетата месо. Оставя се да престои 2 денонощия плътно наредено в съд. След това се вадят, отново се намазват със каьзеровата смес и се окачват да съхнат.
Свинската пастърма се пуши 12 часа на 70-80 градуса, след това се държи 15 мин. във вряла вода и пак ес суши и пресува, след което се маже с кайзеровата смес.



Публикацията е редактирана (12-01-09 13:28)

Отговори на това съобщение
 Re: Как да се нахраним с чаша вино
Автор: tofo   
Дата:   12-01-09 13:53

А някой сега ако светне и как да се напием с филийка леб...[smilie5]


Отговори на това съобщение
 Re: Как да се нахраним с чаша вино
Автор: alsash   
Дата:   12-01-09 14:00

......аз със Селитра + дървени въглища знам една друга рецепта...[smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Как да се нахраним с чаша вино
Автор: CanoniO   
Дата:   12-01-09 14:03

Юнга[smilie24] ,

дай сега някои наследствени рецепти за паламуд.

Солен
Веян
Маринован


Аз имам разни древни рецепти, ама съм готов да експериментирам [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: CanoniO   
Дата:   12-01-09 14:04

Пък diandimov може да си ги направи във Вегас с ъс средно-голяма Риба Тон. Те са една фамилия...

Отговори на това съобщение
 Re: Как да се нахраним с чаша вино
Автор: CanoniO   
Дата:   12-01-09 14:57

Димов,
та взимаш значи една риба тон от магазина, махаш главата, опашката и хрилете.
Цепи се откъм гърба и се почисват вътрешностите и черната ципа.
Обръща се повече внимание на почистването, щото кръвта на паламуда става леко токсична.

Разтваряш рибата и я поставяш върху легло от морска сол, като отгоре се затрупва със още сол.

След пет дни я вадиш, миеш, подсушаваш и натриваш с чимен, черен пипер и розмарин. Слагаш няколко зърна бахар и няколко дафинови листа. Навиваш на руло и стягаш с конец.
После това нещо влиза във фризера, и се сервира нарязано на полуразмразени кръгчета.

Отговори на това съобщение
 Re: Как да се нахраним с чаша вино
Автор: IvoZafirov   
Дата:   12-01-09 15:00

То с Хамериканско месо и чилийско вино е точно филе Елена

[smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: CanoniO   
Дата:   12-01-09 15:02

Става филе Хелън[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: yan   
Дата:   12-01-09 21:32

и що чилийско?

http://bacchus.bg/show.php?storyid=586314

Отговори на това съобщение
 Re: Как да се нахраним с чаша вино
Автор: tan4o   
Дата:   12-01-09 21:45

Канонио, паламуд и риба тон едно и също ли е?[smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: asahi   
Дата:   12-01-09 21:48

Уф, тая тема не е за четене.

Отговори на това съобщение
 Re: Как да се нахраним с чаша вино
Автор: canonio   
Дата:   12-01-09 22:08

tan4o,
от семейство Туна са.
Имат и еднаква структура на месото. Спокойно можеш да заместиш едната с другата.

Отговори на това съобщение
 Re: Как да се нахраним с чаша вино
Автор: tan4o   
Дата:   13-01-09 00:08

Суров сафрид опитах, лятото на морето,че ни втръсна пържен и си го филетирахме, после отгоре с лимонче.При първа възможност ще пробвам и паламуд, дали става за суши[smilie5] [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Как да се нахраним с чаша вино
Автор: diandimov   
Дата:   13-01-09 10:08

Много рецепти бре!

Ще ги пробвам!

Що чилииско вино ли? Много ми харесва.
Montes особено!
Точно все едно добро балканско вино.
А за жената - Божоле. Че е по- леко.

Отговори на това съобщение
 Re: Как да се нахраним с чаша вино
Автор: anete   
Дата:   13-01-09 11:47

Много готина тема сте подхванали [smile] . Браво [smilie24].
Ще взема да пробвам някоя от рецептите.


Отговори на това съобщение
 Re: Как да се нахраним с чаша вино
Автор: anete   
Дата:   13-01-09 11:47

Много готина тема сте подхванали [smile] . Браво [smilie24].
Ще взема да пробвам някоя от рецептите.

Отговори на това съобщение
 Re: Как да се нахраним с чаша вино
Автор: canonio   
Дата:   13-01-09 11:59

Танчо, става за суши, обаче трябва да "стегнеш" рибата във фризера леко, за да можеш да я режеш на тънко. И все пак, ако допреш до сушито. по-добре е сьомга.
Ето ти рецепта за българско суши, като ти дойдат гости японци, да се отсрамиш[smilie5] :



Сваряваш листа от маруля в посолена вода - 2 минути.

Изсушават се върху кухненска кърпа или хартия.

Сварява се половин чаша бял ориз - по възможност японски или този, който се степва.

Мярката: Част ориз се изсипва във 3 части посолена вряла вода. Оставя се да изстине.

Върху полиетиленов лист се разстилат половината зелени листа (без големи жилки) така, че да образуват правоъгълник с ширина максимум 10 см. Отгоре се разстила ориза и пак листа. Покрива се с полиетилен и се минава с дебелата точилка отгоре за да се сплесне. Оставя се на хладно.


Уасабито ще го направиш така:

Настърган хрян, който се смесва с натрошено сирене и 3-4 супени лъжици твърда сметана.




Рибата:

Приготвят се фини листа, с дебелина 2 милиметра, колкото да покрият правоъгълника от маруля с ориз.

Изважда се правоъгълника от хладилника, маха се горния полиетилен. Намазва се с крем сиренето. Разстила се рибата. Завива се на стегнато руло в полиетиленовия лист.

След 1 час се реже на парченца и сервира.

Отговори на това съобщение
 Re: Как да се нахраним с чаша вино
Автор: tan4o   
Дата:   13-01-09 15:18

Канонио, де хладилник на палатка ве?Там са полеви условия, вадят от лодката и ние ядем веднага, по прясно от това,здраве му кажи[smilie5]
Иначе съм фен на сушито, последния път бях на едно място с доста нетрадиционно суши, например от сушени домати и сирене, обаче пък беше много вкусно[beer]
Който има път към Парижево ще му къде е!

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.