Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Хардуерен не-фотографски въпрос
Автор: stingray   
Дата:   03-01-09 20:59

Имам монитор ХП П1130 це-ер-те. Започна да ми трепери образа когато си иска. Та питането ми е - възможно ли е да е от видеокартата или да го нося на някой тел. техник ?

Отговори на това съобщение
 Re: Хардуерен не-фотографски въпрос
Автор: moketa   
Дата:   03-01-09 21:49

Една от възможните причини е някакво магнитно поле наблизо - например говорители, тон-колонки, усилвател. Махни всичко което може да генерира магнитно поле на около 1 метър от монитора.

Дата:   03-01-09 22:24

Имам тонколонка от Криейтив 5.1 но тя си стои там от 3-4 години а треперенето се появи преди 2-3 седмици. :(

Автор: Marillion   
Дата:   03-01-09 23:22

виж дали са ти настроени правилните херцове за модела.

При по-ниски стойности се забелязва това трептене.

Един приятел имаше подобен проблем. Монитора му беше започнал да трепти когато му скимне. Правихме какво ли не с тоя монитор, докато не разбрах (по-скоро чух), че комшийката в съседния апартамент си включва микровълновата, която се намира от другата страна на стената. Преместихме компа на друго място и всичко се оправи.

Дата:   04-01-09 00:04

Ебаси микровълновата. Относно херците и резолюциите - пробвал съм всякакви комбинации, включително и снощи преинсталирах бозата с надежда някой драйвер да се е омазал, но уви. А мониторът си стои на същото място близо 3та година :(

Автор: Essenov   
Дата:   04-01-09 00:20

Това с микровълновата и аз го имах като проблем преди време. От другата страна на стената беше и като включим микровълновата трептеше.

Автор: Pulsar   
Дата:   04-01-09 00:34

възможни проблеми

- силно магнитно поле (решението да се огледаш и да промениш каквото имаш наоколо като разстояние
- скапано ТХО (решението е да си отвориш прозореца и да го метнеш оттам; второ решение: разчепатваш го, намираш нужните потенциометри и започваш да тестваш. Абсолютно е задължително да си ОСТОРОЖЕН [smilie5] заради тоците. Лично съм проверил вариантите, засега са успешни.

- пробваш да гасиш и да включваш подред, та току захапе тръбата правилната честота и да чакаш следващото такова трептене, разфокусиране, цветово изместване и тн.(отново говорим за варианта с прозореца)

- иди просто на някой техник и слушай думичките, които ти говори. ако чуеш думичката ТХО, пали свещ [smilie5]

Дата:   04-01-09 01:19

Пулсар мерси. Поне знам за какво става въпрос ...
А я ми кажете колко пари да приготвям за монитор ЛЦД,ТФТ или какъвто там има около 22 инча?

Автор: asahi   
Дата:   04-01-09 01:41

280 лева Филипс 22 инча ЛЦД.

Автор: lumix   
Дата:   04-01-09 01:49

....и аз имах подробен проблем! При който, ту се появяваше ту изчезваше трептенето.....при мен се оказа вентилатора на видео картата....прашасал и не върти както трябва! Смених вентилатора ....и всичко се оправи! Дано е това! Вентилаторчето е 10-30лв......!

Публикацията е редактирана (04-01-09 02:12)

Автор: bobihot   
Дата:   04-01-09 01:59

Познат смени 2 компутъра заради вентилаторчето на видеокартата...

Дата:   04-01-09 02:13

То хубу, ама мойта карта е със сайлънтпайп - демек няма вентилатор :(
А относно предложенията за монитор - моля да бъдат подкрепени с модели и цената да е около 500 лв.

Автор: lumix   
Дата:   04-01-09 02:21

...аз на твое място бих взел прахосмукачката или най добре бих занесъл компа там където има сгъстен въздух! Почистваш /издухваш праха....и ако не се оправи...или сменяш компа или монитора! Що не го включиш тоя монитор на друг комп...?

Дата:   04-01-09 02:31

Да бе. Утре ще ги пробвам тези варианти. Имам още два компа вкъщи ама са ми на други етажи. А този гад тежи 33 кг и на всичко отгоре е много неудобен за носене...

Автор: Pulsar   
Дата:   04-01-09 04:03

Рядко картите дават фира...
Аз съм също със сайлънт карта и трябва много да си я изгърбил, за да ти дава проблеми с фокус, цвят и трептене.
Ако дават фира, то това са дефектни кабели от/към карта/монитор; букси карта/монитор; ТХО монитор; гадни спойки+скапани кондензатори карта/монитор

Автор: to6e   
Дата:   04-01-09 10:16

Друга вероятност - ниско ел.напрежение (все пак е зима и е повишена консумацията).
Ако монитора не е изчислен да работи в диапазона 110V-220V, започват проблемите.
Друг вариант да трепти е когато има включен втори монитор към видео картата.
Малко офтопик: Преди години с цел по-малко загуби ни подаваха ниско напрежение - около 150V. Телевизора да "запали" му трябваха 164V и към 21-22ч. тръгваше. Когаго си купувах ел.уред в магазина странно ме гледаха когато изрично исках уреда да работи от 110V нагоре [smilie10]

Дата:   04-01-09 11:47

Отивам да взимам единия монитор да го пробвам на тази видеокарта.

Дата:   04-01-09 20:11

С другия монитор всичко е перфектно :(
Давайте идея какъв монитор да купувам ако този не може да се оправи...

Автор: asahi   
Дата:   04-01-09 23:45

"А този гад тежи 33 кг и на всичко отгоре е много неудобен за носене..."

Хващай го откъм екрана. Пак ще е 33 кила, ама е по-лесен за носене.

С какъв, казваш, го замени че изчезна проблема?

Дата:   04-01-09 23:51

Ами имам един стар ама верен Ай Би Ем Г78
при него картината спи. Все си мисля обаче, че ХП-то няма да може да се оправи. И не знам до към 400-500 лв какъв монитор да взимам който да се доближава малко поне до него...

Дата:   05-01-09 14:43

Странното е обаче, че като закачих голямата щайга на друг комп и си работи перфектно. Което ме навежда на мисълта, че има някакъв проблем с тоците на моя комп... Луда работа.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.